Anne67 Skrevet 13. juli 2011 #1 Skrevet 13. juli 2011 Kan noen trylle fram gode og velsmakende mat til en som har kraftig nikkelallergi??? Og som samtidig kan spises av en med melkeallergi?? Jeg sliter med det, og vet ikke helt hvordan jeg skal få mat til å smake godt uten løk, spinat, broccoli, helkorn samt uten ost/melkeprodukter ?? Jeg trenger noen oppfinnsomme personer til å komme med kode ideer...
Gjest navnelapp Skrevet 13. juli 2011 #2 Skrevet 13. juli 2011 Snakkar du om kryssallergiar til nikkelallergi, eller om sjølvstendige allergiar? Korleis kan ein vere allergisk mot "helkorn"?
Dark Star Skrevet 13. juli 2011 #3 Skrevet 13. juli 2011 Jeg vil tro at hun snakker om selvstendige allergier. Veldig mange med nikkelallergi reagerer på matvarer med nikkel i, som f. eks helkorn, så det er ikke så mye å klø seg i hodet over. Andre matvarer som innehollder problematisk høy andel av nikke er f.eks havre, erter, endel typer bønner, endel spirer og sikkert mye mer.
Anne67 Skrevet 16. juli 2011 Forfatter #4 Skrevet 16. juli 2011 Ja, jeg har et tosidig A-4 ark med mat jeg bør passe meg for, mat jeg kan spise litt av, og mat jeg tåler litt bedre. Så det å finne mat som skal smake godt uten f.eks Løk og de fleste grønne grønnsaker. Samt ikke kunne spise annet enn brødbakst av siktet hvetemel, gjør at jeg blir veldig raskt matlei!! Det smaker jo så tamt!!! prøver med krydder, men da smaker det krydder, og ikke av maten. Og når jeg i tillegg må passe på at maten er fri for melk, da minsten har melkeallergi. Er jeg veldig tom for gode og smaksrike middagsretter....
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2011 #5 Skrevet 16. juli 2011 Kanskje kan denne brosjyren hjelpe deg litt på vei? http://www.fodevarestyrelsen.dk/fdir/Pub/2009203/rapport.pdf
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2011 #6 Skrevet 17. juli 2011 Hvordan påvirker nikkel i maten helsa di? Jeg har en i familien med nikkelallergi, og har aldri hørt henne nevne mat i den forbindelse, men så har hun endel andre helseplager. Kanskje det er en sammengheng der hun ikke vet om?
Mynona Skrevet 17. juli 2011 #7 Skrevet 17. juli 2011 Kan du spise hvitløk, paprika, chili? Det setter jo en del smak på mat. Hva med sitron? Det er sikkert en hel del mat du ikke kan spise, så det blir litt håpløst for meg som ikke har peiling å komme med tips, for da kommer jeg sikkert med noe du ikke kan spise likevel.. Men hvis det er en del grønnsaker du kan spise, er jo wok en god idé vel?
Anne67 Skrevet 19. juli 2011 Forfatter #8 Skrevet 19. juli 2011 Til Anonymbruker Min nikkelallergi gir meg en vannvittig kløe på begge føttene, så intens kløe, at jeg klorer meg til blods.. Var så ille før jeg fikk min diagnose, at jeg tagg legen om å legge meg inn på sykehus for å amputere beina..hehehehe Sto ofte med føttene i isvann, for å lindre kløen. Så jeg bare MÅ være veldig forsiktig. Hvitløk kan jeg spise, og det er i veldig små mengder, og paprika elsker jeg er veldig glad i grønnsaker, og bruker masse av de, men unngår som sagt det grønneste grønnsakene da
Mynona Skrevet 19. juli 2011 #9 Skrevet 19. juli 2011 Hmm.. da får du spise masse fargerik mat da, og minst mulig grønn. Må være slitsomt å ha så mange begrensninger pga allergi. Jeg har også allergi, men det er ikke for så mange matvarer, så det er uproblematisk i hverdagen. Noen forslag jeg har funnet på nett - vet ikke om du tåler alt som er i disse, men du kan jo evt sløyfe noen ingredienser: http://www.matprat.no/kos/koseoppskrifter/helgefavoritt/kyllingfilet-med-bonnesalat/ http://www.matprat.no/rask/raske-oppskrifter/raskt-og-enkelt/kyllinggryte-med-kikerter/ (løken kan vel sløyfes eller erstattes av purre hvis du kan spise det) http://www.matprat.no/rask/raske-oppskrifter/raskt-og-enkelt/god-restepai/ (her er det jo ost da, men da kan du jo lage det når ungen ikke er hjemme) http://www.matprat.no/rask/raske-oppskrifter/middag-for-hele-familien/laks-i-wok/ (sløyfe det du ikke tåler) http://www.matprat.no/kos/koseoppskrifter/helgefavoritt/kalkunbiff-med-mais-og-bakt-potet/ Tåler du forresten rødløk?
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2011 #10 Skrevet 19. juli 2011 Å heisann. Denne tråden traff meg plutselig midt i trynet. Jeg har nikkelallergi fra før (ikke kjempekraftig, men klør etter å ha brukt fake-smykke i en hel dag) OG eksem på hendene. Og etter noen google-søk ser jeg at enkelte blir bedre av eksemet etter å ha lagt om kostholdet litt. Jeg vil gjerne henge med litt i denne tråden, jeg. Til de som vil komme med tips, så kan jeg jo kopiere inn en liste jeg fant over mat som typisk har mye nikkel i seg: Grains Whole wheat bread, multi grain breads, multi grain cereals, wheat bran, wheat germ, whole wheat pasta, oats, oatmeal, buckwheat, seeds, rye, millet Vegetables Beans, lentils, peas, soy products (tofu, soy sauce, soy beans) sprouts, brussel sprouts, asparagus, broccoli, cauliflower, spinach, canned vegetables, red kidney beans, chickpeas, cabbage, corn, mushrooms, onions, carrots Fruits Canned fruit cocktail, pears, bananas, canned fruits, tomatoes, raisins, rhubarb, dried fruit Meats Shellfish, herring, mackerel, tuna, salmon, processed meats with fillers or coatings, canned meats and fish Beverages Tea, coffee, chocolate milk, beer, red wine Seeds and nuts Ser den er litt annereldes enn den danske brosjyren, som bl.a. ikke sier noe om vin/te, og som mener avocado er dumt. Er vel neppe kunnskap som er satt i stein, dette...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå