Gå til innhold

Et utrolig teit spørsmål om blomkål


Gjest Gjest_Michelet

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Michelet

nesten litt flau for å spørre om dette :sjenert:

Når man skal koke blomkål legger man det jo i salt vann på forhånd for å få ut uønskede beboere.

Så lurer jeg på : hvis jeg skal spise blomkålet rått, da vil det jo smake salt etter å ha ligget i det salte vannet? Ønsker ikke å stirre rett på,eller enda verre ETE en larve når jeg skal kose meg med grønnsaker og dip :fnise:

Og hvordan er det med brokkoli,bør den også legges i salt vann før man bruker den?

:flau:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Hæ? Dette har jeg aldri gjort, og jeg spiser brokkoli og blomkål hver dag.. :klo:

Når jeg skal lage det til, så bare skyller jeg veldig godt før jeg hiver det til kok/damp, jeg legger det ikke i salt. Regner med at det som bor der, om det er noe igjen, dør når vannet når 100grader hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser rå brokkoli som om det skulle være det eneste spiselige i verden, men mamma sier at jeg ikke burde gjøre det. Aner ikke hvorfor :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Michelet

Hæ? Dette har jeg aldri gjort, og jeg spiser brokkoli og blomkål hver dag.. :klo:

Når jeg skal lage det til, så bare skyller jeg veldig godt før jeg hiver det til kok/damp, jeg legger det ikke i salt. Regner med at det som bor der, om det er noe igjen, dør når vannet når 100grader hehe.

Jeg gjør hvertfall alltid dette og har opplevd mer en 1 gang at det ligger små larver/snegler og flyter i vannskorpa etter en stund,ÆSJ :sjokkbla:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Michelet

Jeg spiser rå brokkoli som om det skulle være det eneste spiselige i verden, men mamma sier at jeg ikke burde gjøre det. Aner ikke hvorfor :P

merkelig :klo: Kanskje det er noen kloke hoder her inne som har en teori om det :kghjerte:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg gjør hvertfall alltid dette og har opplevd mer en 1 gang at det ligger små larver/snegler og flyter i vannskorpa etter en stund,ÆSJ :sjokkbla:

Det har jeg aldri opplevd, og jeg spiser det sm sagt hver dag.. Jeg skjærer det i små buketter også, så jeg er sikker på at det ikke bor noen der, men jeg har aldri møtt på hverken larver, snegler eller noe der jeg :klo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest NozMonster

iiiiuuk......nå skal jeg ALDRI spise brokkoli og blomkål rått igjen! det som er så goooodt!

jeg har aldri hørt om tipset med å legge det i saltvann først, men siden jeg elsker elsker eeeelsker salt mat (ingenting kan bli for salt for meg! :fnise: ), så må jo enkli dette være ypperlig :)

Tusen takk Iza'bella :takke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Michelet

Hahaha,kanskje det bare er noen som har lurt meg til å tro at det MÅ ligge i salt vann først :fnise: *lettlurt* :gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg legger alltid blomkål i saltet vann før jeg bruker det. Dette gjorde alltid min mor og mormor også, det er slik jeg har lært at det er noe man gjør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg legger aldri blomkål og brokkoli i saltet vann før jeg spiser, og jeg spiser MYE av begge deler - også rått. Har aldri sett noe kryp, men har helt sikkert fått i meg noe. Smaker godt gjør det uansett, så jeg bryr meg ikke :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Michelet

Jeg legger alltid blomkål i saltet vann før jeg bruker det. Dette gjorde alltid min mor og mormor også, det er slik jeg har lært at det er noe man gjør.

men om du spiser det rått,smaker det ikke salt da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

men om du spiser det rått,smaker det ikke salt da?

Nei, det er jo ikke mye salt man bruker i forhold til mengde vann, jeg fyller halvt opp i kjøkkenvaken og stør litt salt i vannet. deler ofte blomkålen opp i buketter før jeg lar dem få seg en svømmetur, og lar dem ligge litt. Skyller dem selvfølgelig etterpå, det smaker ikke noe salt av dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Michelet

Nei, det er jo ikke mye salt man bruker i forhold til mengde vann, jeg fyller halvt opp i kjøkkenvaken og stør litt salt i vannet. deler ofte blomkålen opp i buketter før jeg lar dem få seg en svømmetur, og lar dem ligge litt. Skyller dem selvfølgelig etterpå, det smaker ikke noe salt av dem.

Takk for svar :tommelopp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...