AnonymBruker Skrevet 27. juni 2011 #1 Del Skrevet 27. juni 2011 Hvor lang holdbarhet har hjemmelaget syltetøy (laget med syltepulver) i kjøleskap? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alvina Skrevet 27. juni 2011 #2 Del Skrevet 27. juni 2011 I glass med lokk, cirka to tre måneder. Det kommer jo litt an på hvile bær du har laget syltetøy av. Tyttebær og molter holder seg lenge selv om du mister den ferske smaken. Men hvis du har brukt "syltebærpulver /gelatin" holder det seg en stund. Du kan lage syltetøy og fryse det ned. Foreksempel rørte tyttebær kan du tine litt og bare ta av det som er tint på toppen - rett fra fryseren og sette det tilbake. Jeg bruker å fryse bær etter at de er renset, har de i en pose og har i litt sukker, rister på posen slik at sukkeret blander seg. Da er det lett å ta ut så mye bær man trenger og legge resten tilbake i fryseren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 28. juni 2011 #3 Del Skrevet 28. juni 2011 Eg har hatt syltetøy med syltepulver i kjellaren i fleire år, og i kjøleskapet held det som Alvina seier i minst par-tre månader etter at det er opna. Uopna held det seg altså veldig lenge, men enkelte typer syltetøy, som t.d. jordbær, kan få ein brunfarge etter kvart. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 28. juni 2011 #4 Del Skrevet 28. juni 2011 Enig med Alt Godt, syltetøy holder lenge. Særlig tyttebærsyltetøy, det er noe med stoffene i tyttebæret som konserverer veldig godt. Mormor fortalte at de i gamle dager pleide å koke tyttebærsyltetøy samtidig som andre typer syltetøy. Og så hadde de krukker nesten fulle med f.eks eplesyltetøy før de la et lag tyttebær på toppen. Så var det på med voks og papir og de greiene man brukte før norgesglassene kom. Da beskytta tyttebærsyltetøyet mot at eplesyltetøyet skulle mugne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pialill Skrevet 28. juni 2011 #5 Del Skrevet 28. juni 2011 Så lenge du har varmebehandlet syltetøyglassene og fått vakuum i dem, tåler de å stå leeeeenge (flere år)hvis de er oppbevart på et tørt kjølig sted De blir ikke dårlig før du kan trykke ned toppen på lokket og det lager den "klikkelyden". Gjelder vanlige syltetøyglass i hvertfall:) Ellers er det vel en grei regel at så lenge det lukter og smaker godt, kan du spise det 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå