Gå til innhold

Mars/april 2012


Klematis

Anbefalte innlegg

Jeg har ordnet sladris, dvs. hun du kjenner KaraW. ;) Jeg kan godt sladre for noen andre da. Sist gang var jeg så høy på endorfiner og så overveldet at jeg ikke orket å forholde meg til noen form for sosiale medier, så da var det greit å sende en enkelt sms til henne og si at Bollemann har kommet. ;)

Hva er egentlig termindatoene til oss som bor i Bergen. Jeg har jo den 21. april (som jordmor kunne berette er den mest vanlige dagen å bli føst på her til lands. "Unnfangelse i fellesferietider, så enkle er vi", sa hun. :ler: ), men dere andre da.

Og hvor bor dere i byen, egentlig? Jeg bor i Fyllingen.

Jeg har vordende mødre rundt meg til alle kanter. Kjenner ei som skal ha 9 dager etter meg, ei som skal ha 12 dager etter meg og ei som skal ha tvillinger 2 uker etter meg. Hadde jo vært koselig med stortreff når folk er klare for det.

Ellers så gikk kontrollen fint i går. Har gått ned to kilo (antar det er vannvekt etter over 24 timer med konstant oppkast og 48 timer uten noe særlig til matinntak), men lillebror hadde det prima. Vokser som han skal og ligger med hodet ned.

Jeg har termin 12. mars. Eller jeg mener i grunnen selv at den er 10. mars, og det er vel det tickeren min er basert på.

Jeg bor strengt tatt ikke i Bergen, men er i sentrum på 25 min med bil. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Min termin er 9. april, så det blir spennende å se om hun dukker opp før under eller etter påskeferien. Travle tider blir det ihvertfall ;)

Bor ikke direkte i sentrum jeg heller, men er der i løpet av en god halvtime med bil :)

Har to venninner som har termin i slutten av mai som bor i og utenfor Bergen så det blir nok nok av babyer og småbarnsmødre som kunne tenke seg et treff etterhvert.

Endret av Småkjekset
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har termin 21 mars. Har også mange rundt meg som har fått/får baby samtidig, så treff skulle vel gå =D. Jeg bor i Bergen Vest området.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har termin 28 april, en god stund etter de av dere som er først ut. Bor på Minde, bare en kort tur med bybanen ned til sentrum. Ellers kjenner jeg absolutt INGEN som skal ha barn, og blir den aller første i blant mine venner.

Nå har vi også fått ny time til ultralyd på onsdag, så vi krysser fingrene. Men kan kjenne at babyen ligger på tvers fremdeles. Heldigvis har den god tid til å snu seg ennå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, babyen har god tid på å snu seg. Leste nettopp om ei som hadde beby i tverrleie. Den snudde seg 4 dager før termin. Gjett om mammaen var letta når hun fikk den beskjeden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kjenner meg litt misunnelig på alle som bor i Bergens-området nå, ja. Ingen andre fra Oslo-området her inne? Kjenner en som fikk barn for et par uker siden, men ellers ingen andre.

Jeg lå visstnok i seteleie helt frem til fødselen hadde startet. Snudde meg bare et par timer før jeg kom ut. I følge mamma er det ikke noe godt når en baby på 4,5 kg snur seg inni magen, og pappa trodde jeg kom til å komme ut gjennom magen, for det så så sykt ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg gått igjennom alt vi har i hus av babytøy. Eneste vi har i str 50 er en strømpebukse! :fnise: I 56 har vi 2-3 bodyer og like mange velourbukser. Og så har vi noen par sokker som nok passer fra starten. Håper det dukker opp litt mer av det jeg har lånt bort. Tror jeg må ta en telefon og få en liten opptelling ;-)

Tror jeg skal prøve å få begynt å pakke sykehusbag også i løpet av helga. Bare så jeg hvertfall har noen plagg rene når jeg må avgårde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

KaraW: Det hørtes ikke noe godt ut for moren din, nei. :sprettoy:

Her tror jeg at jeg begynner å bli syk. Jippi... :gjeiper: Er sår og øm i muskler og ledd, alternativ i magen og har trykk i magen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Saeria: Kanskje alt oppkastet her om dagen var opptakten til omgangssyke, og ikke svangerskapsrelatert? Ille er det uansett. :klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom det er snakk om virus, er det vel ikke alltid sånn at man får feber. Vi har hatt alt mulig i hus de siste to-tre månedene, og jeg er veldig lei. De andre to er friske for lengst, men jeg har sår hals, stemmen lider litt, og hoster fortsatt dersom jeg er utendørs. Og temperaturen ligger rett under nullpunktet, så det er ikke ekstremt, en gang. :sukk:

Uten alle luftveisinfeksjonene og omgangssykerundene hadde jeg hatt det flott. Jeg har veldig lite bekkenvondt, ingen halsbrann, pustevansker, vann i kroppen eller noen som helst andre gravidplager, og magen er ikke større enn at det meste går helt greit, inkludert lakkere tånegler og ligge på gulvet og støvsuge under sofaen. Jordmor var enig med meg i at kroppen min er veldig flink til å være gravid, i motsetning til hodet.

Men hva hjelper det når det er vondt å svelge, og man hoster med en gang man anstrenger seg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, fremdeles er det 10 gode uker til termin, så jeg gidder ikke å bekymre meg så veldig mye enda. Men håper vi får se på ultralyden at størrelsen på babyen er tilfredsstillende iallefall, og at den vokser som den skal.

Ettersom både jeg og min søster ble født i seteleie (og med hofteleddsdysplasi) ser jeg jo veldig for meg at det blir noe slags "avvik" med min fødsel også :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg ble født i hodeleie, men hadde hofteleddsdysplasi.Lå i pute først og så i gips, så det var ganske alvorlig. Men trøsten er jo at våre barn får UL av hoftene. G var uten hd. Han er jo gutt da, og det er jo langt flere jenter som får det! Ingen av mine søsken sine barn har fått hd.

I dag har vi, til tross for at jeg har vært uvel og strevd litt med den generelle forflyttingen av kroppsmasse, vært på naturhistorisk museum. Kjempegøy for G, litt strevsomt for mammaen. Men verdt det. Så fikk vi grøt hos svigers, og jeg klarte putte i meg en liten skål. Gutten har ikke sovet i hele dag, så han er kjempetrøtt og sutrete nå, men skulle kjøre litt lastebilspill med pappaen før han legger seg. Har nesten lyst å legge meg jeg også, så trøtt som jeg er, men regner med at jeg er våken noen timer til. Har lyst å få avslutte første foten på strømpisen jeg strikker hvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi, til tross for at jeg har vært uvel og strevd litt med den generelle forflyttingen av kroppsmasse, vært på naturhistorisk museum. Kjempegøy for G, litt strevsomt for mammaen. Men verdt det.

Synes du det gikk bra å ha med en så liten en på museum? Jeg har lenge lurt på å ta med Storebror på Teknisk museum. Han er veldig interessert i hvordan kroppen virker, og jeg mener å huske at de har et eget rom for det, og også hvordan et foster vokser i magen. Men så er vi veldig flinke til å undervurdere barna våre og tenke at de er alt for små for både det ene og det andre.

Håper ellers formen din er bedre nå! Og at alle andre slapper av og nyter helgen med stor mage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Formen er litt bedre, men er ikke helt der jeg bør være. Men det er ikke rart når jeg har ligget i et solid kaloriunderskudd i 3 døgn snart. Har fått i meg litt sen middags-kvelds nå. er jammen ikke plass til mye om gangen. Måtte lene meg tilbake etter en kvart tallerken, og kjente nesten maten i halsen. Får trø resten i meg i løpet av kvelden, slik at det blir litt næring på hu mor, og ikke bare til babyen. ;)

Ellers må jeg si at det gikk veldig fint å ta med g på museum. Han ville ikke ut der fra! "Mer museee!" "Må mer museee, pappaaaa!" :ler: Han gikk jo ganske raskt gjennom en del av samlingene, men enkelte dyr fascinerte han veldig da. Løven, elefanten, grevlingen, tucanen blant annet. Eneste som var synd, var at hvalsalen er stengt. Der henger det STORE hvalskjeletter i taket, men mener de er til rehabilitering og generell ivaretakelse for tiden.

Pappaen har lyst å ta han med på sjøfartsmuseet også, for G er også veldig glad i tekniske ting. Båter, busser alt av annleggsmaskineri...

Noe som minner meg om gårsdagens kjøp:

0239a846eeba50e401aac7ab9dd7f1ca.jpg

Kanskje dette gjør spising av blant annet erter, mer interessant? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Håper energinivået ditt kommer seg snart, Saeria! :klemmer:

Må forresten få tatt oss en tur på naturhistoriske en dag vi også. Har bodd i Bergen i snart 5 år og ikke vært på et eneste museum... :sjenert:

Kult bestikk! Erter er ikke en favoritt, altså? Her eeelsker Vesla erter og har spist masse av dem til middag i dag. Her er det brokkoli og løk som er de store hatgrønnsakene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor kjøpte du det bestikket Saeria? Min mann driver med anleggsmaskiner, så vil tro dette er noe for lillegutt når han blir stor nok til å bruke det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...