Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva griller dere av grønnsaker?

Jeg liker å grille asparges, men er egentlig lite flink til å kjøpe med grønsaker å slenge på grillen. Det blir lett til at jeg bare kjøper med salat. Kunne tenke meg å bli flinkere til å bruke grillede grønsaker også.

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Paprika, mais, blomkål, løk og brokkoli.

Endret av Dizzy
Gjest Lille-pus
Skrevet (endret)

Signerer Dizzy :)

Løken som løkbåter eller hele småløk (gjerne sjalott eller perleløk), mais fortrinnsis som hele, ferske kolber, også squash/zucchini da, nepeskiver/-båter, sopp, aubergine, reddiker :)

Endret av Lille-pus
Skrevet

Vi griller tomat, asparges, løk, mais, auborgine og sopp for det meste.

AnonymBruker
Skrevet

Fersk ananas er også utrolig godt på grillen :) Ingen grønnsak, men dog :)

Skrevet

Mye snadder. :)

Bare oljer dere og griller eller gjør dere noe mer?

Ananas! :rolleyes: Jeg som er så glad i karamellisert ananas og så har jeg ikke en gang tenkt tanken på å grille det hjemme. Skal bli glupere i neste liv. :)

Gjest Lille-pus
Skrevet

Mye snadder. :)

Bare oljer dere og griller eller gjør dere noe mer?

Jeg er et enkelt menneske som gjerne lager enkel mat :fnise:

er jeg litt lat så lager jeg grønnsakene på spidd :) Da bare oljer jeg og kverner gjerne over litt Maldonsalt og grønn- & rød pepper.

Så hender det, når de er ferdig grillet, at jeg drypper litt god balsamico over :)

Gjest Tirkes
Skrevet

Lager som regel spyd av aubergine, rødløk, tomat og paprika. I store biter og har på litt grillolje. Maiskolber også, også med grillolje. Er som regel eneste tilbehør til kjøtt og pølser, utenom litt potetsalat. Enkelt og veldig godt. :)

Skrevet

Det hender jeg kjøper små champignon og knekker av stilken sånn at jeg får litt plass inni. I det hulrommet legger jeg litt hvitløkssmør. Så setter jeg soppene pent på grillen og griller til soppen er stekt og smøret smeltet. Anbefaler å grille soppene litt etter det andre, sånn at man får dem rett fra grillen og på tallerkenen, de er best rykende varme.

Namnam, men ganske "smørete" så ikke noe man spiser mange av.

Skrevet

Pakk grønnsaker inn i aluminiumsfolie. Jeg bruker brokkoli, blomkål, paprika, sukkererter, sopp, løk... Det jeg har for hånden eller har lyst på. Krydrer med salt og pepper, drysser over litt olivenolje og tømmer på en boks hakkede tomater. Fetaost er også godt på toppen. Lukker pakken og lar ligge på grillen til grønnsakene er dampkokt i sin egen kraft/tomatsausen.

Gjest navnelapp
Skrevet

Legg ein heil løk i folie med litt urter, salt og peppar, litt smør og ein skvett kvitvin eller sitronsaft. La det bake ein halvtime. Deilig...

AnonymBruker
Skrevet

I tillegg til det som allerede er nevnt: Fennikel!

Skrevet

Lager også pakker med grønnsaker i aluminiumsfolie.

Hele hvitløk i folie er nydelig: skjær toppen av hele hvitløk (som å kagge av egget, legg på en god skine med smør, pakk inn i folie og legg på grillen. Når den er ferdig er hvitløksbåtene blitt helt møre og kan presses ut av skallet. Nam!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...