Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Lurte på om alle som holder på med lavkarbodietten kan komme med oppskrifter her? Eller hvis noen kommer over lavkarbomat-oppskrifter så kan de linke de her :) Tenkte kanskje denne tråden kan handle bare om hva man kan og ikke spise og masse forskjellige oppskrifter, sånn at maten aldri blir kjedelig i lengden. Har nettopp begynt dietten og syns det er enda enklere når jeg kan variere skikkelig med maten:)

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har rett og slett kjøpt noen gode bøker med oppskrifter. De er gull verdt, spesielt i starten. :jepp: I går spiste vi en god hjemmelaget lavkarbo moussaka. Den er god og veldig mettende. Oppskriften er fra den ene boka. Jeg kan sikkert skrive inn oppskiften om det er interesse for det?

Skrevet

Jeg har rett og slett kjøpt noen gode bøker med oppskrifter. De er gull verdt, spesielt i starten. :jepp: I går spiste vi en god hjemmelaget lavkarbo moussaka. Den er god og veldig mettende. Oppskriften er fra den ene boka. Jeg kan sikkert skrive inn oppskiften om det er interesse for det?

Jeg vil gjerne ha oppsrift på lavkarbo moussaka. Må få av det ekstra student fettet jeg har lagt på meg. :fnise:

AnonymBruker
Skrevet

Airams moussaka - 4-6 porsjoner

2 auberginer, ca 500 g

olje

400 g kjøttdeig

1 løk

2-4 fedd hvitløk

2 ss tomatpurè

Oregano, salt og svart pepper

smør til steking

1 dl kremfløte pluss evntuelt 0,5 dl vann

Ostesaus:

2 egg

1 dl majones

2-3 dl revet fet ost, gjerne blandet og smaksrik.

Hakk løk og stek i smør uten at den tar farge.

Tilsette kjøttdeig og brun den. Bland inn tomatpure og la den også brunes litt. Krydre og tilsett kremfløte. La det småkoke til en "kort" kjøttsaus. Spe eventuelt med vann om den ser ut til å bli for tør.

Skjær auberginen i skiver og brun den på begge sider i litt olje. Legg auberginskivene utover bunnen av en ildfast form, fordel kjøttsausen utover så den dekker. Visp egg og bland med majones og ost. Hell ostesausen over. Gratiner ved 225 grader, til den er gyldenbrun.

Voila!

Jeg pleier å spise salat ved siden av, for å få inn grønnsaker. Og ja, den er fet. Det er nok noe av grunnen til at den er såpass mettende. Vi var 3 voksne som spiste oss mette i går, og allikevel var det igjen plenty av rester som jeg spiste til lunsj i dag.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...