Gjest Uglefot Skrevet 13. juni 2011 #1 Skrevet 13. juni 2011 Det lå et brød å muglet for harde livet i brødboksen vår i 2 uker. Stanken sitter fremdeles i. Jeg har vasket med glovarmt vann med både sunlight, jif og noe annet sånn rengjøringsmiddel men det funka ikke. Må jeg bare kaste driten?
Gjest Blondie65 Skrevet 13. juni 2011 #2 Skrevet 13. juni 2011 Hva slags materiale er brødboksen? Jeg ville åpnet luken og satt den ut for lufting på en balkong eller lignende.
Gjest Hannee Skrevet 13. juni 2011 #3 Skrevet 13. juni 2011 Jeg har samme problem, men med en skuff. Æsj, drar aldri på ferie igjen uten å kaste brød..
Gjest Jay Skrevet 13. juni 2011 #4 Skrevet 13. juni 2011 Jeg har gode erfaringer med å vaske med klor.
ElaineBenes Skrevet 13. juni 2011 #5 Skrevet 13. juni 2011 (endret) Tro det eller ei, men lufting fungerer fint mot lukt. Men det som virkelig hjelper, er om du legger brødboksen i fryseren. Er ingen spesialist her, men mener å ha lest at noen muggsporer ikke dør før de når enn viss temeratur - enten ved minusgrader eller ved koking(/varm vask). Antar du ikke har veldig lyst til å koke brødristeren din, så da anbefaler jeg deg å legge den i fryseren. Og den må ligge der en periode. Lykke til! Edit: Men som sagt over her, vask godt først! Klor er bra. Endret 13. juni 2011 av ElaineBenes
Gjest Hannee Skrevet 13. juni 2011 #6 Skrevet 13. juni 2011 Et tilleggspm hvis det er greit. Blir annen mat som har ligget sammen med muggent brød dårlig? Som knekkebrød?
Gjest Uglefot Skrevet 13. juni 2011 #7 Skrevet 13. juni 2011 Hva slags materiale er brødboksen? Jeg ville åpnet luken og satt den ut for lufting på en balkong eller lignende. Jern. Hmm..får se om jeg binder den til et tau og lar den henge ifra vinduet litt. Jeg har gode erfaringer med å vaske med klor. Aha! det skal jeg prøve! Tro det eller ei, men lufting fungerer fint mot lukt. Men det som virkelig hjelper, er om du legger brødboksen i fryseren. Er ingen spesialist her, men mener å ha lest at noen muggsporer ikke dør før de når enn viss temeratur - enten ved minusgrader eller ved koking(/varm vask). Antar du ikke har veldig lyst til å koke brødristeren din, så da anbefaler jeg deg å legge den i fryseren. Og den må ligge der en periode. Lykke til! Edit: Men som sagt over her, vask godt først! Klor er bra. Vi har verdens minste fryser men takk for tipset Blir jo helt kvalm av den lukta der...aldri opplevd så intens muggelstank før.
Brunhilde Skrevet 13. juni 2011 #8 Skrevet 13. juni 2011 Klor dreper mugg og eddik pleier å ta lukt. Du kan prøve eddik. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå