helenaa Skrevet 13. november 2003 #1 Skrevet 13. november 2003 3 spørsmål: Kan jeg få oppskrift på en god ostekake? Hvor lenge i forveien må man lage ostekake? Hvor lenge i forveien KAN man lage ostekake? Dvs: Tåler den å stå noen dager? Takk!
Gjest Anonymous Skrevet 13. november 2003 #2 Skrevet 13. november 2003 Her er en enkel og veldig god ostekake. 1pk jordbær gele (kan ta en annen smak) 1 pk philadelphia ost 1 pk kremfløte 10 stk Digestive kjeks ca 70 g smør 1 ts vaniljesukker 2.5 dl vann sukker ------------------------------ Knus kjeks i foodprosessor, ha oppi smeltet smør, rør sammen. Trykk ut kjeksmassen i bunnen på springformen, sett i kjøleskapet mens du lager ostemassen. Kok opp 2,5 dl vann, ha i gelen, rør om. Ta så osten oppi og bland godt sammen. La dette avkjøle seg til det er nesten kaldt. Så lager du krem, som du blander sammen med det andre. Hell dette over bunnen og sett det så kaldt. Jeg pleier å lage kvelden før for at den skal bli skikkelig stiv. Men jeg mener å huske den stivner på ca 4-5 timer. Så du kan f.eks lage den om morgenen. Den holder seg en stund i kjøleskap! Jeg lagde denne på søndag, og har fremdeles litt igjen enda. Smaker like godt! Jeg er ikke noe god på å forklare meg, så jeg håper du skjønte oppskriften! -Indira-
Rufus Skrevet 13. november 2003 #3 Skrevet 13. november 2003 Fikk denne oppskriften av en kollega - kjempe god! 1 pak gul gelé som lages med halvparten av vannet (2,5dl tror jeg) Må lages først og stå i romtempratur til avkjøling mens du gjør resten...men ikke begynne og stivne - da blir det klumper i kaka! 1 pak Marie-kjeks som knuses og blandes med 150g smør (Melange bruker jeg...) og trykkes ut i en middels stor form 1 boks kremfløte vispes. 1 boks Tine ost naturell 1 boks Tine ost mandarin/ananas 1 beger lett rømme Alt dette må være romtemperert og blandes i kremen. Tilslutt blandes geleen inn i "massen" og tømmes over bunnen. Den bør minst stå i kjøleskap 3-4 timer, men anbefales over natta... Har ikke prøvd å la den stå i flere dager, men den bør jo egentlig lages dagen i forveien... Har hatt den stående i 4-5 dager og det har ikke vært noe feil med den da iallefall....men lenger får ikke kaker "leve" hos oss - da har mannen spist dem opp!!
helenaa Skrevet 13. november 2003 Forfatter #4 Skrevet 13. november 2003 Tusen takk! Noen ostekaker har gele på toppen. Er dette å anbefale?
-hild Skrevet 13. november 2003 #5 Skrevet 13. november 2003 Jeg foretrekker kirsebærkompott som saus ved siden av - i stedet for gele på toppen. Smaker helt fortreffelig sammen med ostekake med sitrongele! (gode oppskrifter har du allerede fått - jeg bruker en tredje variant, sitrongele, naturellost, rømme og kremfløte - lages som de andre oppskriftene..) lykke til - og kos deg!
Gjest Anonymous Skrevet 13. november 2003 #6 Skrevet 13. november 2003 Det lure med gele på toppen, er at den holder seg friskere litt lenger, det blir ikke en hinne oppå ostemassen. Hvis du har frukt i, kan du legge dem inni geleen, og da tørker de ikke inn. hvis du skal bake den dagen før servering, eller enda lenger før, ville jeg tatt gele på.
Wynn Skrevet 14. november 2003 #7 Skrevet 14. november 2003 Her er min oppskrift: 1 pk Bixit havrekjeks 100 gr smør 1 pk sitrongelé 1 pk jordbærgelé 1 beger (lett)rømme 100 gram melis 2 pkr naturell kremost (de små firkanta) 1 pk kremfløte Knus 2/3s pakke Bixit havrekjeks og bland med ca 100 gram smeltet smør. Trykkes jevnt ut i rund form og settes i kjøleskap for stivning (det er en smakssak hvor mye smør man vil ha, jo mer smør, jo mer kompakt bunn) Lag sitrongelé med halv mengde vann og la avkjøle mens du lager resten (men må ikke stivne!). Rør ca 100 gr melis og to pakker naturell kremost sammen, bland med et beger (lett)rømme. Ha i den avkjølede sitrongeleen. Pisk 3 dl fløte til krem og vend inn i blandingen. Hel blandingen i formen og sett kaken til avkjøling. Når kaken er stivnet, bruker jeg å lage jordbærgelé med halv mengde vann, la avkjøle og så tømme på toppen av kaka. Nam!
Tusenfryd Skrevet 14. november 2003 #8 Skrevet 14. november 2003 Her er min oppskrift. Det ligger andre oppskrifter der også - de er KGs magasin - du finner det i venstre kolonne.
marre Skrevet 27. november 2003 #9 Skrevet 27. november 2003 mmmmmmm ostekake Her har du min oppskrift , dn beste jeg har smakt ...hi hi 1) Knus 1 pakke Kornmo kjeks , enten i mikser eller for hånd med en kjevle eller noe . 2) smelt 150 gram smør (til nød 200 gram hvis du syns kjeks massen blir litt tørr) 3) ha dette i kakeformen og press det hardt sammen , sett formen i kjøleskapet mens du lager resten . 4) kok opp 3 dl vann . 5) sett så geleen til avkjøling , pass på så den ikke stivner for mye . Når den er som syltetøy i konsistens er den ferdig . 6) Bland sammen : 1 pk philadelphia ost som er pisket til krem . 7) Hell så geleen oppi og bland dette godt sammen , før du heller det oppi formen . 8) sett kaken i kjøleskapet , minimum i 5 timer, men kan også stå over natten . 9) NB: Husk å skjær rundt hele kanten av kaka før du løsner formen , ellers så kan den sprekke og bli stygg .... pynt så med ønsket frukt. LYKKE TIL ....garantert nytelse !
Cilla Skrevet 27. november 2003 #10 Skrevet 27. november 2003 kan absolutt gå god for Tusenfryds ostekake, som jeg har laget flere ganger med perfekt resultat! Har laget den en gang med sitrongele og en gang med bringebær. Sitrongele var best
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå