Gå til innhold

Ostekake


Anbefalte innlegg

Skrevet

3 spørsmål:

Kan jeg få oppskrift på en god ostekake?

Hvor lenge i forveien må man lage ostekake?

Hvor lenge i forveien KAN man lage ostekake? Dvs: Tåler den å stå noen dager?

Takk!

Videoannonse
Annonse
Gjest Anonymous
Skrevet

Her er en enkel og veldig god ostekake.

1pk jordbær gele (kan ta en annen smak)

1 pk philadelphia ost

1 pk kremfløte

10 stk Digestive kjeks

ca 70 g smør

1 ts vaniljesukker

2.5 dl vann

sukker

------------------------------

Knus kjeks i foodprosessor, ha oppi smeltet smør, rør sammen.

Trykk ut kjeksmassen i bunnen på springformen, sett i kjøleskapet mens du lager ostemassen.

Kok opp 2,5 dl vann, ha i gelen, rør om. Ta så osten oppi og bland godt sammen. La dette avkjøle seg til det er nesten kaldt.

Så lager du krem, som du blander sammen med det andre. Hell dette over bunnen og sett det så kaldt.

Jeg pleier å lage kvelden før for at den skal bli skikkelig stiv.

Men jeg mener å huske den stivner på ca 4-5 timer. Så du kan f.eks lage den om morgenen.

Den holder seg en stund i kjøleskap!

Jeg lagde denne på søndag, og har fremdeles litt igjen enda. Smaker like godt!

Jeg er ikke noe god på å forklare meg, så jeg håper du skjønte oppskriften!

-Indira-

Skrevet

Fikk denne oppskriften av en kollega - kjempe god!

1 pak gul gelé som lages med halvparten av vannet (2,5dl tror jeg)

Må lages først og stå i romtempratur til avkjøling mens du gjør resten...men ikke begynne og stivne - da blir det klumper i kaka!

1 pak Marie-kjeks som knuses og blandes med

150g smør (Melange bruker jeg...) og trykkes ut i en middels stor form

1 boks kremfløte vispes.

1 boks Tine ost naturell

1 boks Tine ost mandarin/ananas

1 beger lett rømme

Alt dette må være romtemperert og blandes i kremen.

Tilslutt blandes geleen inn i "massen" og tømmes over bunnen.

Den bør minst stå i kjøleskap 3-4 timer, men anbefales over natta...

Har ikke prøvd å la den stå i flere dager, men den bør jo egentlig lages dagen i forveien...

Har hatt den stående i 4-5 dager og det har ikke vært noe feil med den da iallefall....men lenger får ikke kaker "leve" hos oss - da har mannen spist dem opp!!

Skrevet

Tusen takk!

Noen ostekaker har gele på toppen. Er dette å anbefale?

Skrevet

Jeg foretrekker kirsebærkompott som saus ved siden av - i stedet for gele på toppen. Smaker helt fortreffelig sammen med ostekake med sitrongele! (gode oppskrifter har du allerede fått - jeg bruker en tredje variant, sitrongele, naturellost, rømme og kremfløte - lages som de andre oppskriftene..)

lykke til - og kos deg!

Gjest Anonymous
Skrevet

Det lure med gele på toppen, er at den holder seg friskere litt lenger, det blir ikke en hinne oppå ostemassen. Hvis du har frukt i, kan du legge dem inni geleen, og da tørker de ikke inn. hvis du skal bake den dagen før servering, eller enda lenger før, ville jeg tatt gele på.

Skrevet

Her er min oppskrift:

1 pk Bixit havrekjeks

100 gr smør

1 pk sitrongelé

1 pk jordbærgelé

1 beger (lett)rømme

100 gram melis

2 pkr naturell kremost (de små firkanta)

1 pk kremfløte

Knus 2/3s pakke Bixit havrekjeks og bland med ca 100 gram smeltet smør. Trykkes jevnt ut i rund form og settes i kjøleskap for stivning (det er en smakssak hvor mye smør man vil ha, jo mer smør, jo mer kompakt bunn)

Lag sitrongelé med halv mengde vann og la avkjøle mens du lager resten (men må ikke stivne!).

Rør ca 100 gr melis og to pakker naturell kremost sammen, bland med et beger (lett)rømme. Ha i den avkjølede sitrongeleen. Pisk 3 dl fløte til krem og vend inn i blandingen.

Hel blandingen i formen og sett kaken til avkjøling.

Når kaken er stivnet, bruker jeg å lage jordbærgelé med halv mengde vann, la avkjøle og så tømme på toppen av kaka. Nam!

Skrevet

Her er min oppskrift.

Det ligger andre oppskrifter der også - de er KGs magasin - du finner det i venstre kolonne.

  • 2 uker senere...
Skrevet

mmmmmmm ostekake

Her har du min oppskrift , dn beste jeg har smakt ...hi hi :lol:

1) Knus 1 pakke Kornmo kjeks , enten i mikser eller for hånd med en kjevle eller noe .

2) smelt 150 gram smør (til nød 200 gram hvis du syns kjeks massen blir litt tørr)

3) ha dette i kakeformen og press det hardt sammen , sett formen i kjøleskapet mens du lager resten .

4) kok opp 3 dl vann .

5) sett så geleen til avkjøling , pass på så den ikke stivner for mye .

Når den er som syltetøy i konsistens er den ferdig .

6) Bland sammen : 1 pk philadelphia ost som er pisket til krem .

7) Hell så geleen oppi og bland dette godt sammen , før du heller det oppi formen .

8) sett kaken i kjøleskapet , minimum i 5 timer, men kan også stå over natten .

9) NB: Husk å skjær rundt hele kanten av kaka før du løsner formen , ellers så kan den sprekke og bli stygg .... pynt så med ønsket frukt.

LYKKE TIL ....garantert nytelse ! :briller:

Skrevet

kan absolutt gå god for Tusenfryds ostekake, som jeg har laget flere ganger med perfekt resultat!

Har laget den en gang med sitrongele og en gang med bringebær.

Sitrongele var best

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...