Rannva Skrevet 11. november 2003 #1 Del Skrevet 11. november 2003 Har aldri laget denne selv, men smakt en gang. Kjempegod. Fikk oppskriften på svensk, så jeg gidder ikke oversette: Botten: 40g osaltat smör / margarin 150g digestive kex Fyllning: 2 ägg gulor 40g socker 250g Philiadelphia ost 100ml Baileys 2 gelantinblad 30 ml vatten rivet skal av en apelsin (om man vill) 225 ml visp grädde 50 g chocklad 70% mörk Gör så här: Smält margarin i en panna. Smula sönder kexen och blanda i det smälta margarinet. Jag brukar även blanda i lite socker. i andra recept jag sett så rekomenderar de 1 tsk kanel men i detta fall kanske kanel och Baileys inte smakar så gott tillsammans. Tryck ut smulorna i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt medans du gör fyllningen. Vispa gulorna och sockret med en visp tills du fått en sabayon, dvs att gulorna ändrat färg till vitt och sockret är upplöst. Rör Philadelphia osten smidig och tillsätt skedvis i äggblandningen. Vispa med en elvisp för bästa resultat, en smidig kräm. Tillsätt Baileys och rör om så att allt har blandats in i ostkrämen. Vispa grädden men inte allt för mycket, mitt emellan som till tårta är en bra konsistens. Om du vispar grädden för mycket försvinner "fluff" effekten. Följ anvisningarna på gelantinförpackningen. Blötlägg i 5 min och smält gelantinbladen över vattenbad. Låt kallna lite innan du rör ned det i ostkrämen. Om du får klumpar i smeten går det bra att fiska upp dem med en sked och smälta de på nytt med lite vatten. Rör ned gelantinet i ostkrämen och tillsätt apelsinskalet. Vänd försiktigt ned vispgrädden i ostkrämen. Häll över fyllningen i formen och låt stå kallt i ca 1 1/2 timme eller tills fyllningen har stelnat. Garnera med rivet choklad spån. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 11. november 2003 #2 Del Skrevet 11. november 2003 Takk, skal legge den inn blandt mine andre oppskrifter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Primula Skrevet 11. november 2003 #3 Del Skrevet 11. november 2003 Ostekake er herlig, og baileys enda bedre. Dette må bli en ny favorittkake :D . Skal prøve den. Takk skal du ha Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå