AnonymBruker Skrevet 25. mai 2011 #1 Skrevet 25. mai 2011 Noen som vet hvor viktig det er å følge datoen på nori ark, sushi ris og riseddik? Mor hadde handlet inn for en stund siden men ikke turt å prøve. Litt synd å hive alt.
Djungelvrål Skrevet 25. mai 2011 #2 Skrevet 25. mai 2011 Eddik, tørre ark og tørr ris har eviglang holdbarhet. Etter nye eu-standarder har man fått relativ kort holdbarhet på disse matvarene. Før sto det mye lenge holdbarhet enn det gjør nå på tørrvarer. Bare kjør i vei.
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2011 #3 Skrevet 26. mai 2011 Ris har faktisk ikke evig holdbarhet, f eks ulike typer aromatisk ris har ulik holdbarhet og skal lagres ulik tid før forbruk pga smaksstoffene. Men når det er sagt er selvsagt grensene for slikt her i Norge ofte altfor rigide.
Supraspinatus Skrevet 26. mai 2011 #4 Skrevet 26. mai 2011 Ris har faktisk ikke evig holdbarhet, f eks ulike typer aromatisk ris har ulik holdbarhet og skal lagres ulik tid før forbruk pga smaksstoffene. Men når det er sagt er selvsagt grensene for slikt her i Norge ofte altfor rigide. Ikke norske regler. EU-regler. Egg har jo latterlig kort holdbarhet i Norge pga. EU og salmonellafare i jallalandene sydenfor.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå