Gjest BabyBlue Skrevet 17. mai 2011 #1 Skrevet 17. mai 2011 Hvordan får man de perfekte og knasne utenpå, men myke inni? Jeg får de enten ekle og myke, eller knallharde. Så gi meg steketid og stekemåte, så er jeg dere evig takknemlig
Gjest Lille-pus Skrevet 17. mai 2011 #2 Skrevet 17. mai 2011 (endret) Pommes frites blir aller best om de stekes i friyrgryte eller alternativt i gryte med olje på ovnen. Stekes i to omganger. 1ste omgang på 160 grader, steketid..... tja... noen minutter (har aldri tatt tiden) 2dre omgang på 180 grader, steketid: inntil du synes de er paselig lysebrune. Edit: Ovenfor beskrevne stekeprosess gjelder altså for poteter man selv kutter, skyller og tørker før steking. Når det gjelder "påmm fri" fra pose i frysedisken har jeg nada peiling. Endret 17. mai 2011 av Lille-pus
Sunchild Skrevet 17. mai 2011 #3 Skrevet 17. mai 2011 Jeg steker mine i en normal/litt dyp stekepanne med ca 2 cm olje i bunnen, nesten max varme. Passer på å snu på dem ofte. Smaker utrolig mye bedre om du bruker ferske poteter og kutter dem opp selv, og ikke tar det lang tid heller!
AnonymBruker Skrevet 18. mai 2011 #5 Skrevet 18. mai 2011 Jeg vil anbefale deg de som er ferdig på 5 minutter, men å steke dem i ca 10 i stedenfor på 250 grader. Da synes i hvertfall jeg de blir knallgode.
Bunyan Skrevet 18. mai 2011 #6 Skrevet 18. mai 2011 Hvis man har tid og ork er staver av ferske poteter best. Dekkes med en stekeolje ved å bande i med hendene, stekes på stekebrett på 220 grader i 30-40 min. Men for all del, med lite tid og ork blir det gjerne 5-minutters frosne her også.. Pleier å spre dem godt ut på brettet for best resultat.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå