Gå til innhold

Julekakeoppskrifter


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Pepperkaker

1 kg sukker

3 dl sirup / honning

2 1/2 dl vann

3 ss kanel

2 ss ingefær

1 ts pepper (ikke en kilo)

500 g smør

3 liter hvetemel

3 ss natron

Bland sukker, vann, sirup og krydder i en kasserolle og varm det. Ha i smør og rør til det er avkjølt, ha i mel og natron. La deigen hvile til neste dag.

Stekes 10-12 min på 200-225 grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mandelmakroner

500 g malte mandler

500 g melis

4 eggehviter

Stivpisk eggehviten, tilsett melis og malte mandler.

Bruk en skje og sett små topper på brett m bakepapir.

ca 12 min og 180 grader

Max ni kaker pr brett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vaniljekranser

500 g smør

300 g sukker

3 egg

6-700 g hvetemel

2 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

Rør mykt smør og sukker hvitt, bland alt sammen og la deigen hvile minst en time.

Bruk kakesprøyte og lag små kranser.

Stek på brett m bakepapir

10-12 min i 180 grader

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Konfektkaker

700 g smør

500 g sukker

500 g brunsukker (demara)

7 egg

i kg hvetemel

4 ts bakepulver

500 g mandler

5 pl kokesjokolade

(stooor oppskrift!)

Hakk mandler og kokesjokolade. Rør mykt smør og sukker hvitt, blandt i brunt sukker, egg, mel, bakepulver, mandler og sjokolade.

Sett på brett m bakepapir. Bruk skje.

Røra skal være fast.

10-15 min ca 200 grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stjerner

500 g smør

300 g sukker

4 eggeplommer

i kg hvetemel

Rør mykt smør og sukker hvitt, bland alt og la deigen hvile til neste dag.

Kjevle ut en leiv omtrent to mm tykk og stikk ut stjerner m pepperkakeform. Stek m papir på brett. 8.10 min ca 200 grader.

Glasur

4 eggehviter

melis

konditorfarge / sjokoladepulver

Glaser kakene med forkjellige farger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandelruter

500 g smør

500 g sukker

4 egg

5 dråper sitronolje

1 ts salt

2 ts bakepulver

i kg hvetemel

Rør smør og sukker hvitt, bland alt og la hvile til neste dag.

Kjevle ut til leiv, to mm tykk og stikk ut ruter, stek på brett, m papir 10-15 min ca 200 grader.

Pensle med 1 eggeplomme blandet m litt vann, og pynt m en halv skåldet mandel, delt på langs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Julebrød

500 g hvetemel

1/2 ts salt

1 ts kardemomme

1 1/2 dl sukker

3 1/2 dl melk

50 gr gjær

3 dl rosiner

120 g sukat

Lag som vanlig gjærdeig.

To brød i godt smurte former

40 min 200 grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sandnøtter

750 g smør

500 g melis

250 skålda malte mandler

3 egg

1 ts bakepulver

1 ts vanilesukker

1 kg hvetemel

Rør smør og sukker hvitt, bland alt og la deigen hvile en times tid.

Trill ut kuler og stek på brett m papir.

10-15 min 180-200 grader

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Italienske mandelkyss

500 g malte mandler

500 g sukker

6 eggehviter

kokesjokolade

Bland alt (ikke sjokolade) i en kasserolle og varm massen til den brenner mot fingertuppene, men må ikke koke.

Trill kuler, trykk ned en liten bit kokesjokolade og stek på brett m papir, 10-15 min 160 grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sirupssnipper

2 dl sirup

1 1/2 dl sukker

1| dl fløte

200 g smør

2 egg

3 dråper sitronolje

1 ts nellik

1 ts ingefæår

1/2 ts pepper

500 g hvetemel

1/2 ts hjortetakksalt

Kok opp sirup, sukker og fløte. Ha i smør og rør til det er kaldt, bland alt sammen og la det hvile til neste dag.

Kjevle tynt og trins ut m linjal, legg en halv skåldet mandel på hver kake og stek på brett m papir 10-15 min 200 grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krumkaker

5 egg

250 g sukker

250 g smeltet avkjølt smør

250 g hvetemel

Pisk eggedosis, tilsett smør og mel.

Legg en teskje deig i smurt varmt jern og stek gulbrun.

Formes mens de er varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Småbarnsmamma

Hvite kakemenn og kakekoner

100 g meierismør, smeltet

3 dl sukker

2 dl melk

1 ts hornsalt

1 liter hvetemel

I stekeovnen ved 175 grader C, ca 7 minutter

Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk og halparten av hvetemelet blandet med hornsalt.

Tilsett mer mel til deigen er passe tykk. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.

Kjevle deigen til leiv ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer og stek figurene, de skal ikke bli gylne.

La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.

Du hadde ikke denne Tex...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du hadde ikke denne Tex...

he he var ikke meningen at dette skulle være en Tex-tråd, da!! :ler:

Kom igjen folkens, sleng over dine favorittoppskrifter.

Greit å ha alt på ett sted.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må endre oppskriften, for jeg skrev den etter hukommelsen......

Det skal være 300 g hvetemel ikke 150 gram.

Og da blir det slik:

BARONESSER

250 g margarin

3 dl sukker

Røres hvitt

300 g hvetemel

1 egg

Blandes til en god deig

La deigen stå kjølig til neste dag

Kjevle ut, stikke ut små kjeks med en kopp e.l.

Stekes ca 200 grader ca 8 minutt(avhenger av tykkelse på kjeksene)

Når kjeksene er kalde lages sjokoladefyll som smøres mellom to kjeks

1 1/2 plate lyskokesjokolade, smeltes i vannbad

1-2 ss fløte

1 porsjon gir ca 25 doble kjeks

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

ja de er fryktelig gode Tex. lagde akkurat en dobbel førjulsporsjon, som muligens forsvinner før desember er her :oops:

Babyen maser og sparker etter *mere kjeks, mere kjeks* :grine:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitter og knasker Baronesser.......

*klappe seg på magen*

Deilig....... :kul:

Men jeg brukte MYE mere mel enn det som stod i oppskriften, i tilfelle noen skulle prøve seg.....

Men vel verdt et forsøk, ja....

Så ble det best m eggeglass til utstikking, ellers blir de fryktelig store.

Nam nam!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...