Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #1 Del Skrevet 7. november 2003 Pepperkaker 1 kg sukker 3 dl sirup / honning 2 1/2 dl vann 3 ss kanel 2 ss ingefær 1 ts pepper (ikke en kilo) 500 g smør 3 liter hvetemel 3 ss natron Bland sukker, vann, sirup og krydder i en kasserolle og varm det. Ha i smør og rør til det er avkjølt, ha i mel og natron. La deigen hvile til neste dag. Stekes 10-12 min på 200-225 grader. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #2 Del Skrevet 7. november 2003 Mandelmakroner 500 g malte mandler 500 g melis 4 eggehviter Stivpisk eggehviten, tilsett melis og malte mandler. Bruk en skje og sett små topper på brett m bakepapir. ca 12 min og 180 grader Max ni kaker pr brett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #3 Del Skrevet 7. november 2003 Vaniljekranser 500 g smør 300 g sukker 3 egg 6-700 g hvetemel 2 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker Rør mykt smør og sukker hvitt, bland alt sammen og la deigen hvile minst en time. Bruk kakesprøyte og lag små kranser. Stek på brett m bakepapir 10-12 min i 180 grader Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #4 Del Skrevet 7. november 2003 Konfektkaker 700 g smør 500 g sukker 500 g brunsukker (demara) 7 egg i kg hvetemel 4 ts bakepulver 500 g mandler 5 pl kokesjokolade (stooor oppskrift!) Hakk mandler og kokesjokolade. Rør mykt smør og sukker hvitt, blandt i brunt sukker, egg, mel, bakepulver, mandler og sjokolade. Sett på brett m bakepapir. Bruk skje. Røra skal være fast. 10-15 min ca 200 grader. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #5 Del Skrevet 7. november 2003 Stjerner 500 g smør 300 g sukker 4 eggeplommer i kg hvetemel Rør mykt smør og sukker hvitt, bland alt og la deigen hvile til neste dag. Kjevle ut en leiv omtrent to mm tykk og stikk ut stjerner m pepperkakeform. Stek m papir på brett. 8.10 min ca 200 grader. Glasur 4 eggehviter melis konditorfarge / sjokoladepulver Glaser kakene med forkjellige farger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #6 Del Skrevet 7. november 2003 Mandelruter 500 g smør 500 g sukker 4 egg 5 dråper sitronolje 1 ts salt 2 ts bakepulver i kg hvetemel Rør smør og sukker hvitt, bland alt og la hvile til neste dag. Kjevle ut til leiv, to mm tykk og stikk ut ruter, stek på brett, m papir 10-15 min ca 200 grader. Pensle med 1 eggeplomme blandet m litt vann, og pynt m en halv skåldet mandel, delt på langs. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #7 Del Skrevet 7. november 2003 Julebrød 500 g hvetemel 1/2 ts salt 1 ts kardemomme 1 1/2 dl sukker 3 1/2 dl melk 50 gr gjær 3 dl rosiner 120 g sukat Lag som vanlig gjærdeig. To brød i godt smurte former 40 min 200 grader. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #8 Del Skrevet 7. november 2003 Sandnøtter 750 g smør 500 g melis 250 skålda malte mandler 3 egg 1 ts bakepulver 1 ts vanilesukker 1 kg hvetemel Rør smør og sukker hvitt, bland alt og la deigen hvile en times tid. Trill ut kuler og stek på brett m papir. 10-15 min 180-200 grader Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #9 Del Skrevet 7. november 2003 Italienske mandelkyss 500 g malte mandler 500 g sukker 6 eggehviter kokesjokolade Bland alt (ikke sjokolade) i en kasserolle og varm massen til den brenner mot fingertuppene, men må ikke koke. Trill kuler, trykk ned en liten bit kokesjokolade og stek på brett m papir, 10-15 min 160 grader. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #10 Del Skrevet 7. november 2003 Sirupssnipper 2 dl sirup 1 1/2 dl sukker 1| dl fløte 200 g smør 2 egg 3 dråper sitronolje 1 ts nellik 1 ts ingefæår 1/2 ts pepper 500 g hvetemel 1/2 ts hjortetakksalt Kok opp sirup, sukker og fløte. Ha i smør og rør til det er kaldt, bland alt sammen og la det hvile til neste dag. Kjevle tynt og trins ut m linjal, legg en halv skåldet mandel på hver kake og stek på brett m papir 10-15 min 200 grader. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #11 Del Skrevet 7. november 2003 Krumkaker 5 egg 250 g sukker 250 g smeltet avkjølt smør 250 g hvetemel Pisk eggedosis, tilsett smør og mel. Legg en teskje deig i smurt varmt jern og stek gulbrun. Formes mens de er varme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Småbarnsmamma Skrevet 7. november 2003 #12 Del Skrevet 7. november 2003 Hvite kakemenn og kakekoner 100 g meierismør, smeltet 3 dl sukker 2 dl melk 1 ts hornsalt 1 liter hvetemel I stekeovnen ved 175 grader C, ca 7 minutter Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk og halparten av hvetemelet blandet med hornsalt. Tilsett mer mel til deigen er passe tykk. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over. Kjevle deigen til leiv ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer og stek figurene, de skal ikke bli gylne. La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge. Du hadde ikke denne Tex... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 7. november 2003 #13 Del Skrevet 7. november 2003 *slettet pga feil i oppskrift, se lenger nede* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 7. november 2003 #14 Del Skrevet 7. november 2003 Du hadde ikke denne Tex... he he var ikke meningen at dette skulle være en Tex-tråd, da!! Kom igjen folkens, sleng over dine favorittoppskrifter. Greit å ha alt på ett sted..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 9. november 2003 #15 Del Skrevet 9. november 2003 Jeg må endre oppskriften, for jeg skrev den etter hukommelsen...... Det skal være 300 g hvetemel ikke 150 gram. Og da blir det slik: BARONESSER 250 g margarin 3 dl sukker Røres hvitt 300 g hvetemel 1 egg Blandes til en god deig La deigen stå kjølig til neste dag Kjevle ut, stikke ut små kjeks med en kopp e.l. Stekes ca 200 grader ca 8 minutt(avhenger av tykkelse på kjeksene) Når kjeksene er kalde lages sjokoladefyll som smøres mellom to kjeks 1 1/2 plate lyskokesjokolade, smeltes i vannbad 1-2 ss fløte 1 porsjon gir ca 25 doble kjeks Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 9. november 2003 #16 Del Skrevet 9. november 2003 De høres sinnsykt gode ut!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 9. november 2003 #17 Del Skrevet 9. november 2003 ja de er fryktelig gode Tex. lagde akkurat en dobbel førjulsporsjon, som muligens forsvinner før desember er her :oops: Babyen maser og sparker etter *mere kjeks, mere kjeks* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 9. november 2003 #18 Del Skrevet 9. november 2003 Her finnes det meste :D http://www.schulze.no/juletradisjoner/jule...r/julekaker.htm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 11. november 2003 #19 Del Skrevet 11. november 2003 Sitter og knasker Baronesser....... *klappe seg på magen* Deilig....... Men jeg brukte MYE mere mel enn det som stod i oppskriften, i tilfelle noen skulle prøve seg..... Men vel verdt et forsøk, ja.... Så ble det best m eggeglass til utstikking, ellers blir de fryktelig store. Nam nam!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 11. november 2003 #20 Del Skrevet 11. november 2003 Du så at jeg endret oppskriften til 300 gram og ikke 150 gram som jeg først skrev??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå