Gå til innhold

Den ultimate sjokoladekaken?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er på evig jakt etter den "ultimate" sjokoladekaken, som den kakemonsen jeg er :wink:

Jeg liker best saftige, søte kaker som alikevel ikke er altfor kompakte og tunge.... Noen som har en uten-om-det-vanlige god oppskrift å dele med meg?? :wink:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Langpannekake

Denne er klassisk, men uten egg og kan enkelt og greit bare røres sammen. Den har en ekstra "tøtsj" - kanel. Om du ikke liker smaken er det bare å sløyfe det!

160g Smeltet margarin

6 1/2 dl kefir/kulturmelk

350g sukker

500g hvetemel

2 ts vaniljesukker

2 ts natron

4 ts kakao

4 ts kanel

Glasur:

75 g margarin smeltet

300g melis

2 ts vaniljesukker

1 ss kakao

5 ss sterk kaffe

Bland natron ut i surmelken. Ha i smeltet margarin. Sikt det tørre og rør godt sammen.

Stekes på 200 grader ca. 35 minutter

:kul:

Rør sammen ingrediensene til glasuren og smør på kaka når den er avkjølt.

Skrevet

Den bakte jeg igår; hjemmebakte brownies. Spiste til jeg ble kvalm.... :o Vil du ha oppskriften?

Gjest Anonymous
Skrevet

Sjokoladekake:

200 gr dronning kokesjokolade

200 gr melange

- Smeltes sammen på svak varme (160° - 250°) til en røre.

4 egg

2 dl sukker

- Vispes til eggedosis.

250 gr hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

- Bland det tørre godt.

- Tøm den smelta smør og sjokoladeblandingen over i eggedosisen og visp godt til røra er jevn.

- Ha i melblandingen og visp til en jevn og fin røre.

- Røra helles over i en smurt rundform (mellomstor).

- Stekes midt i ovnen på 250° i 10-12 min.

- Når kaka tas ut, skal den "gynge" på midten når du vugger på den.

- Den skal være bløt og rennende inni.

- Dryss på melis til pynt.

- Ettersom kaka er så bløt skal den ikke takes av forma, fjern kun sidedekslene.

- Serveres varm med vaniljeis.

Detter er ei helt utrolig enkel og god sjokoladekake. Veldig søt. Nesten som blanding av kake og varm sjokoladesaus til vaniljeisen.

NB: Kaka bør serveres varm, den den ikke blir god dagen etter, ettersom den bløte delen har tyknet. Hvis det er igjen dagen etter kan du varme den i micro for å få den myk. (Den blir bare mere stekt i ovnen)

Skrevet
Den bakte jeg igår; hjemmebakte brownies. Spiste til jeg ble kvalm.... :o Vil du ha oppskriften?

Klart jeg vil ha oppskriften din på brownies, chimp!! :P

Tusen takk for oppskrifter!! :D

Skrevet

Here we go: BROWNIES

150 g smør

100 g mørk sjokolade

225 g sukker

2 egg

75 g hvetemel

2 ss kakao

1 ts vaniljesukker

75 g valnøtter

Smelt sjokolade og smør i vannbad (el micro), men la ikke blandingen bli så varm at den korner seg.

Pisk egg og sukker godt sammen. Rør inn sjokolade-/smør-blandingen. Sikt sammen kakao, mel og vaniljesukker og ha det i røren sammen med hakkede valnøtter. Hell røren i en godt smurt liten langpanne, ca 20x30 cm. (Neste gang tror jeg at jeg bruker bakepapir; var litt vanskelig å få den løs). Stek kaken på 165 grader i 35 minutter.

Skjær opp kaken i passende biter mens den ennå er lunken. kaken er mektig, og blir det noe igjen går det fint an og putte restene i fryseren - de tiner raskt.

Nam nam! Spiste så mye av denne at jeg ble kvalm....

Skrevet

Har mange herlige oppskrifter på sjokoladekake, og denne er en av de aller beste synes jeg:

ELINS BESTE SJOKOLADEKAKE

4 dl. sukker

1 dl. kakao

3 dl. hvetemel

3/4 ts. bakepulver

2 ts. vaniljesukker

200 gr. smeltet smør/marg.

4 egg

Sjokoladekrem:

1 dl. kakao

2 dl. melis

3 dl. kremfløte

(2 ss sherry eller annen søt vin - kan sløyfes, jeg har ikke brukt dette i)

Bland sammen sukker, kako, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Tilsett avkjølt smeltet smør og ett egg om gangen. Bland god og rør til en tykk og smidig røre.

Ha røren i en godt smurt kakeform (24 cm.), ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 175 grader i 40-45 minutter på rist nederst i ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdig stekt (skal være litt tung og "rå", men det skal ikke sitte røre på pinnen). Avkjøl helt før du løsner formen og plasserer kaken på et fat.

Kremen lages ved å blande sammen kakaopulver og melis i en bolle. Pisk fløten til krem. Bland kremen i kakao/melisen litt etter litt mens du rører kraftig. Jo mer du rører, jo fastere blir kremen som skal være slett og tykk. Bre eller sprøyt kremen over den avkjølte kaken.

Kaken holder seg veldig godt hvis den får stå godt tildekket på et kjølig sted.

Namme!!! :D

Skrevet

nam! disse oppskriftene høres gode ut! - tusen takk! :wink:

Gjest Anonymous
Skrevet

Minnie/Maes espressokake var bare helt fantastisk god! Saftig og med masse smak! Søk her på forumet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...