Gå til innhold

Hvorfor spiser de på lavkarbo mørk sjokolade?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor velger de mørk sjokolade overfor melkesjokolade? Det er da ikke stor forskjell i karbohydratinnhold..?

AnonymBruker
Skrevet

Mindre er det uansett og skal man først spise sjokolade så hvorfor ikke holde seg til et sunnere alternativ.

Jeg spise mørk mest pga smaken.

Gjest Tjoms
Skrevet

De mørke sjokoladene har ofte lavere GI. På helsekosten får man også kjøpt mørk sjokolade som er veldig lav i karbo.

AnonymBruker
Skrevet

Man spiser gjerne under halvparten i mengde også siden mørk sjokolade er så mektig.

  • Liker 2
Skrevet

Det er mange som ikke tåler melk(kumelk) pga laktosen eller melkeproteinene, og da velger man naturlig nok mørk sjokolade. Dessuten er mørk sjokolade sunnere.

AnonymBruker
Skrevet

De mørke sjokoladene har ofte lavere GI. På helsekosten får man også kjøpt mørk sjokolade som er veldig lav i karbo.

Vet du hvor mye dette koster? :)

Skrevet

Jeg er en av de lavkarberne som ikke gjør det, jeg spiser kun sukkerfri sjokolade. Allikevel, hvis jeg skulle bakt en kake så ville jeg brukt mørk sjokolade fordi det allikevel som oftest er mindre karbohydrater og lavere GI.

Mvh Yvonne :heiajente:

Gjest Tjoms
Skrevet

Vet du hvor mye dette koster? :)

Hm, rundr 30 kr for en 80 grams kanskje?

Skrevet

Vet du hvor mye dette koster? :)

Den mørke sjokoladen fra sukkerfritt som har 2 gram karber pr 100 gram koster rundt 23 kr for 75 gram. Kjøper den på Ultra, helsekost og Rema 1000.

Mvh Yvonne :heiajente:

AnonymBruker
Skrevet

Den mørke sjokoladen fra sukkerfritt som har 2 gram karber pr 100 gram koster rundt 23 kr for 75 gram. Kjøper den på Ultra, helsekost og Rema 1000.

Mvh Yvonne :heiajente:

Tusen takk for svar! :D Hva heter den, og smaker den ikke søtt?

Skrevet

Tusen takk for svar! :D Hva heter den, og smaker den ikke søtt?

Den heter bare "mørk sjokolade". Du får den også i melkesjokolade (7 karber pr 100 gram), samt hasselnøtter m.m. Synes alle disse smaker veldig godt jeg da. Her kan du se hvordan de ser ut, det finnes mange varianter. :)

Mvh Yvonne :heiajente:

  • Liker 1
Gjest Tjoms
Skrevet

Den heter bare "mørk sjokolade". Du får den også i melkesjokolade (7 karber pr 100 gram), samt hasselnøtter m.m. Synes alle disse smaker veldig godt jeg da. Her kan du se hvordan de ser ut, det finnes mange varianter. :)

Mvh Yvonne :heiajente:

Her står det da 50 gram karbs per 100 gram, hvorav 43 gram er sukkeralkoholer?

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Her står det da 50 gram karbs per 100 gram, hvorav 43 gram er sukkeralkoholer?

Man trekker fra sukkeralkoholene siden de nedbrytes i liten grad til sukker i fordøyelsessystemet. Det er derfor en del får problemer med magen, da det går rett ut igjen. Ergo er det ikke å anbefale å spise for mye av slikt.

Mvh Yvonne :heiajente:

Endret av Yvonne
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Det er mange som ikke tåler melk(kumelk) pga laktosen eller melkeproteinene, og da velger man naturlig nok mørk sjokolade.

..og i mørk sjokolade er det ikke melk??!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...