Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har kjøpt klippfisk for første gang i mitt liv og tar gjerne imot oppskrifter og råd fra de mer erfarne :)

AnonymBruker
Skrevet

Denne har jeg ikke prøvd, men den fikk bra omtale i programmet fire stjerners middag. Fisken må vannes ut i en uke i kjøleskap, bytt vann hver dag.

Bacalao a la Erling

* 1 kg utvannet klippfisk

* 1 liter rapsolje

* 1 kvast timian

* 1 hel hvitløk

Klippfisken deles opp i porsjonsstykker. Varm opp oljen i en dyp kjele sammen med timian og grovhakket hvitløk. Legg så stykkene av fisk i oljen og gi ett ”oppkok” og trekk kjelen til sides og lat fisken få trekke rolig igjnom i oljen. Tempraturen her er viktig så fisken ikke blir overkokt og tørr!!

Olivenbakte pikante grønnsaker:

* 400 gr sherrytomater eller klasetomater i båter

* 2 stk rød paprika delt opp i terninger

* 1 stk gul paprika delt opp i terninger

* 2 stk løk delt opp i båter

* 600 gr små vaskede poteter med skall

* 2 stk fin strimlet chili

* 8 stk hvitløksfedd

* 4 ss små sorte oliven

* 1 dl olivenolje

* salt og pepper

Alle ingredienser blandes sammen i en langform og smakes til med salt og evt cayennepepper vie en ønsker den ekstra hott. Bakes så i ovn ved 180 grader i ca 15-20 min. Fisken legges på tallerken og grønnsakene legges fint over fiskestykkene.

Gjest Lille-pus
Skrevet (endret)

denne siden fra Norsk Sjømat er det 64 oppskrifter på retter med klippfisk :)

Kanskje du finner noe du har lyst til å lage der ? :)

Ellers er kokt klippfisk med rotgrønnsaker, poteter og bacon supergodt :)

Hvit saus smaker ikke gærn't det heller ;)

Endret av Lille-pus

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...