AnonymBruker Skrevet 2. mai 2011 #1 Skrevet 2. mai 2011 Heisann dere! Hvilken årstid skal dere gifte dere, hva serverer dere, forrett-hovedrett-dessert, hva regner dere pr. kuvert (har dere det på selskapslokale eller hotell osv.) og hvor mange gjester har dere? hva er vanlig å servere, vin til forret, hovedrett og dessert, eller valg mellom øl og vin? (naturligvis mineralvann også!) Som dere ser, jeg er heeelt i startfasen, og er veldig takknemlig for all hjelp og tips som dukker opp!
Anglofil Skrevet 2. mai 2011 #2 Skrevet 2. mai 2011 Vi gifter oss på sensommeren, dvs 6. august. Vi regner med at menyen blir følgende: 1. forrett: * Hjemmerøkt kyllingbryst fra Stange med råmarinert asparges, friterte rødbetstrimler og løpstikkepesto (forslag fra stedet hvor vi skal ha vielse/fest) 2. forett/hvilerett * Bruschetta Hovedrett: * Grillet medaljong av Kjærnsmo-okse (stedet hvor vi gifter oss), broccoli- og gulrotstimbal, rosmarinsjy og pommes Anne. Dessert: * Bringebærsorbét Vi serverer mineralvann og vin til middagen. Annen alkohol kan gjestene drikke etter middagen. Vi gifter oss på et sted hvor vi må kjøpe alt av mat og drikke av dem, men til gjengjeld så order de alt. Regner 1400 kr for kuverten, i den er det fire retter, alkohol under middagen, velkomstdrink og kaffe avec. Bare å spørre om du lurer på noe mer, gifter meg selv om tre måneder, så her begynner vi å bli så og si ferdige. Har forøvrig bedt 49 stykker, til nå har to meldt avbud. Mvh Yvonne
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2011 #3 Skrevet 6. mai 2011 Så gøy å lese hva andre skal spise! Dette er vår meny: Forrett: Hummersuppe Hovedrett: Rådyrmedaljonger med soppstuing, bakt potet, hvitløkssmør, sauterte asparges og konfiserte plommetomater. Hvilerett: Champagnesorbet Dessert: Panna cotta og jordbærsuppe. Gjestene våre vil få valget mellom vin, øl og mineralvann til middagen. Hotellet matcher viner til de tre "store" rettene, men dersom noen heller vil drikke øl, skal de selvsagt få lov til det! Vi regner rundt 1600 per kuvert, og har invitert 32 gjester. Gleder meg allerede!
Niennas Skrevet 6. mai 2011 #4 Skrevet 6. mai 2011 Forrett: Pannestekte kamskjell Servert på petitpois pure og løk-kapers viegre (Noen tåler ikke kamskjell, så de får valget mellom Lakseterrin Servert med tomat-og appelsinsalat/luftig rømme med lakserogn og Serranoskinke Servert med galiamelon, ristede pinjekjerner, ruccola og balsamicosirup) Hovedrett: Rosastekt andebryst Servert med smørstekt rødkål,pochert pære,kremet soppsaus (Vegetarianere får valget mellom Nøttestekt laksefilet Servert med smørdampede asparges, kremet fennikel,rizoni og dillsmørsaus og Parmabakt breiflabb Servert med spinatrisotto / tomatconcasse/ sopp/ beurre blanc) Til maten får alle servert hva de vil ha å drikke (Vann, brus, cider, øl), men vi har snakket med vinmonopolet, og har kjøpt vin spesielt for forett eller hovedrett. Hvis noen ikke drikker vin, så er jo det helt greit. Vi har ingen dessert, men heller et større kakebord. Litt forskjellig grunn til dette, litt økonomisk, og litt at vielsen begynner ikke før 1530, så middagen blir nok ikke før rundt 1800-1830. For å ikke sitte til bords fram til midnatt, så strekker vi heller beina litt etter hovedrett, og koser oss med kakebord etterpå. Vi gifter oss forsåvidt 25 juni
Quijote Skrevet 6. mai 2011 #5 Skrevet 6. mai 2011 Forrett: Pannestekte kamskjell Servert på petitpois pure og løk-kapers viegre (Noen tåler ikke kamskjell, så de får valget mellom Lakseterrin Servert med tomat-og appelsinsalat/luftig rømme med lakserogn og Serranoskinke Servert med galiamelon, ristede pinjekjerner, ruccola og balsamicosirup) Hovedrett: Rosastekt andebryst Servert med smørstekt rødkål,pochert pære,kremet soppsaus (Vegetarianere får valget mellom Nøttestekt laksefilet Servert med smørdampede asparges, kremet fennikel,rizoni og dillsmørsaus og Parmabakt breiflabb Servert med spinatrisotto / tomatconcasse/ sopp/ beurre blanc) Til maten får alle servert hva de vil ha å drikke (Vann, brus, cider, øl), men vi har snakket med vinmonopolet, og har kjøpt vin spesielt for forett eller hovedrett. Hvis noen ikke drikker vin, så er jo det helt greit. Vi har ingen dessert, men heller et større kakebord. Litt forskjellig grunn til dette, litt økonomisk, og litt at vielsen begynner ikke før 1530, så middagen blir nok ikke før rundt 1800-1830. For å ikke sitte til bords fram til midnatt, så strekker vi heller beina litt etter hovedrett, og koser oss med kakebord etterpå. Vi gifter oss forsåvidt 25 juni Da håper jeg vegetarianerne dine er pescatarianere og ikke vegetarianere? For vegetarrettene deres er jo egentlig ikke vegetariske. Spesielt ikke breiflabb med parmaskinke. *lister meg ut av bryllupsforumet igjen* 6
AnonymBruker Skrevet 6. mai 2011 #6 Skrevet 6. mai 2011 (Vegetarianere får valget mellom Nøttestekt laksefilet Servert med smørdampede asparges, kremet fennikel,rizoni og dillsmørsaus og Parmabakt breiflabb Servert med spinatrisotto / tomatconcasse/ sopp/ beurre blanc) Det er jo ikke vegar mat. 2
fullmånebrud Skrevet 8. mai 2011 #7 Skrevet 8. mai 2011 Vi skal feire tre dager, så her blir menyen slik: Barna etter vielse: Selskap med spekemat, potetsalat og efterord. Bryllupsmiddag: Gravet fjellørret med tilbehør Valg mellom fjellørret og lam Lokalprodusert is med ville bær Samt frokostbuffet to dager og piknik Gifter oss i slutten av august
Niennas Skrevet 8. mai 2011 #8 Skrevet 8. mai 2011 (endret) Da håper jeg vegetarianerne dine er pescatarianere og ikke vegetarianere? For vegetarrettene deres er jo egentlig ikke vegetariske. Spesielt ikke breiflabb med parmaskinke. *lister meg ut av bryllupsforumet igjen* Det er korrekt, alle tre spiser sjømat. Jeg bare kopierte fra menyen vi hadde fått, selvfølgelig ber vi om breiflabben uten parmaskinke Vi har ikke noe annet valg enn å bestille fra de vi leier hos, og dette er det mest vegetarvennlige de har. Edit: Skrivefeil Endret 8. mai 2011 av Niennas 1
Elensire Skrevet 10. mai 2011 #9 Skrevet 10. mai 2011 vi er like i oppløpet til å takke ja til et hotell i utlandet til bryllupsfesten vår Om vi går for den blir menyen mest sannsynlig som følger: Forrett: Foie gras servert med fiken, brioche og løk marmelade Hovedrett: Normansk perlehøns med blini poteter og sesong grønnsaker Dessert: Chocolate Moelleux (sjokolade fondant om jeg har klart å oversette rett ) eller Issouffle med Grand Marnier vi er litt usikker på om sjokolade fondanten kanskje er litt overkill siden vi ønsker sjokolade i bryllupskaken og I menyen er det da og inkludert fire glass vin til maten, rød eller hvit, aperetiff og sjokolade/frukt ved ankomst, og kaffe. Vi kommer nok til å be om en avec til gjestene og, i og med at prisen på ingen måte var avskrekkende. Vi inviterer 28 personer. Gjør regning med at vi kanskje blir 25 til sammen til slutt. I og med at vi velger å gifte oss i utlandet fikk vi en veldig hyggelig kurvert pris (drikken som nevnt ovenfor er med i prisen) så vi betaler 12 500 for mat og drikke til våre gjester. Bryllupskaken kommer utenom. vi gifter oss på sensommeren.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå