Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som kan hjelpe meg? Har aldri lagd fårikål før, men skal "imponere" svigers med ekte norsk mat i morgen.

Det eneste vi fant av fårekjøtt var lammelår, så nå har vi et lammelår... Hvor lenge skal det kokes? Tilsette poteter og kål samtidig som kjøttet, eller senere? Noen tips til hvordan få "mer" smak når vi bare har lam?

*stresset allerede*

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Noen som kan hjelpe meg? Har aldri lagd fårikål før, men skal "imponere" svigers med ekte norsk mat i morgen.

Det eneste vi fant av fårekjøtt var lammelår, så nå har vi et lammelår... Hvor lenge skal det kokes? Tilsette poteter og kål samtidig som kjøttet, eller senere? Noen tips til hvordan få "mer" smak når vi bare har lam?

*stresset allerede*

Lammelår er ypperlig,da slipper du alt dette fettet som er på det vi kaller fårikålkjøtt.

Håper du fikk saget opp låret på butikken,eller du har sag selv?

Legg lagvis kål og kjøtt,salt og helpepper.Vann,kvart kjele,event fyll på. la syde i 2-3 timer. Kok poteter ved siden av.

Når det er en halvtime igjen,så kan du røre ut mel i kaldt vann og ha i gryten,så får du kraften tykkere.

Skrevet

Takk for svar :)

Mine foreldre bruker alltid kun sauekjøtt når de lager fårikål, så trodde lam ble litt for "tamt" ;) Fikk det skjært opp i butikken ja! Heldigvis.

Gjest navnelapp
Skrevet

Her er mi oppskrift på "lamikål". Husk på at skiver av lår vert fortare mørt enn vanleg fårikålkjøt, det kan godt hende at fårikålen er ferdig etter vel ein time.

  • 6 år senere...
Skrevet

Høres godt ut:)

Anonymkode: 08eec...1c1

Skrevet (endret)

Lam smaker lam uavhengig av formen det kommer i.  :)

Skjær gode skiver, og følg forøvrig oppskrift. 

Mange bruker bog i skiver til fårikål.  Det MÅ ikke være de tilhugde kubene som heter fårikålkjøtt i butikken.

Lykke til.  :)

P.S.    Husk bare at det sitter veldig mye smak i fett og margbein...noe det ikke er på låret.

Endret av Jerry Lee
Skrevet

Det er da margbein i låret like mye som i bogen? Men som oftest ikke i det såkalte fårikålkjøttet, vel?

Jeg foretrekker bog til fårikål. Lår liker jeg best å stykke opp i mindre deler, fryse ned og tilberede separat (altså flatbiff, rundbiff, mørbrad, skank og lårtunge, samt beina til kraft).

Anonymkode: 6f0ef...699

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...