Gå til innhold

Pølsegrateng


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Potetmos lages og makaroni kokes nesten gjennomkokt. Pølser, purreløk, og paprika skjæres opp. Ei ildfast form smøres med enten smør eller olje. Man blander potetmosen med pølsene og grønnsakene og makaronien. Alt has oppi den smurte forma. Dryss over litt salt og pepper. Og evt. andre krydder om man ønsker. Ha revet ost på toppen og stek på 200 grader til alt er varmt og osten er gylden, ca. 20 minutter.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153542
Del på andre sider

Gjest Mahareth

Jeg lager pølsegrateng med makaroni og tomatsaus. Steker løk, paprika, hvitløk og eventuelle andre grønnsaker, og har oppi en boks med tomater og tomatpure, eller et glass med dolmiosaus. Krydrer med pepper og oregano, litt salt hvis jeg ikke bruker ferdig saus. Koker makaroni, og kutter pølsene i biter. Blander alt i ildfast form og har ost på toppen og gratinerer.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153551
Del på andre sider

denne er litt pølse i brød opplegg, men mye bedre. Den er gratinert i form og er utrolig godt servert med rømme og f.eks ketchup/salsa. Mais/purre som er i denne retten smaker så godt med rømme.

http://www.matprat.no/rask/raske-oppskrifter/gratinerte-polser/

Vi bruker å ha purre, mais, litt jalapeno og paprika og ost over, steker det også serverer vi med rømme.

denne pølsegratengen så god ut; http://ingvildsmatblogg.blogspot.com/2009/08/plsegrateng.html

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153566
Del på andre sider

Jeg elsker versjonen jeg selv lager!

Har ca. 400 gram pølse og 200 gram makaroni. Så lager jeg enten hvitsaus og heller oppi litt og litt til jeg ser det er nok, ellers så er en pakke toro hvitsause akkurat rette mengden. Ha i to egg når sausen er ferdig. Bland alt sammen og ha i en ildfast form. Ta ost på toppen. Stekes i ovenen på 200 grader i 20-25 minutter. :)

Det er det som er pølgegrateng i mine øyne.

Edit: Den pølsegratengen Malin la ut ligner veldig på den jeg har beskrevet. :)

Endret av Teriyaki
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153584
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg elsker versjonen jeg selv lager!

Har ca. 400 gram pølse og 200 gram makaroni. Så lager jeg enten hvitsaus og heller oppi litt og litt til jeg ser det er nok, ellers så er en pakke toro hvitsause akkurat rette mengden. Ha i to egg når sausen er ferdig. Bland alt sammen og ha i en ildfast form. Ta ost på toppen. Stekes i ovenen på 200 grader i 20-25 minutter. :)

Det er det som er pølgegrateng i mine øyne.

Gjør det nesten på samme måte som deg, men jeg rører kun eggeplommene i den hvite sausen mens jeg stivpisker hvitene og blander dem i pølsemakaronihvitsaus-blandingen. Og så bruker jeg strkavring på toppen, ikke ost. Blir som fiskegrateng, men med pølser :) Serverer med råkost og evt litt smeltet smør til.

Oops, glemte nesten det viktigste - malt muskatnøtt i sausen! Et must! :)

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153599
Del på andre sider

Annonse

Gjest Spinell

Jeg elsker versjonen jeg selv lager!

Har ca. 400 gram pølse og 200 gram makaroni. Så lager jeg enten hvitsaus og heller oppi litt og litt til jeg ser det er nok, ellers så er en pakke toro hvitsause akkurat rette mengden. Ha i to egg når sausen er ferdig. Bland alt sammen og ha i en ildfast form. Ta ost på toppen. Stekes i ovenen på 200 grader i 20-25 minutter. :)

Det er det som er pølgegrateng i mine øyne.

Edit: Den pølsegratengen Malin la ut ligner veldig på den jeg har beskrevet. :)

Jeg bruker omtrent det samme, men blander inn en pose grønnsakblanding i tillegg. Broccoliblanding eller blomkålblanding som har fått et kjapt trekk i kokende vann (for å tine) passer bra, synes jeg.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153601
Del på andre sider

Jeg lager pølsegrateng slik;

Kok opp fullkornmakaroni

Hakk opp pølsene i biter

Lag en tykk hvitsaus (smelter smør, drar den fra plata, rører i mel til en tykk grøt, spe ut med melk under oppkoking til den er passe tykk. Ha litt hvitpepper og fersk muskat (malt går og an)

Ha kokt makaroni og pølse i sausen og rør godt sammen, kan og ha en neve revet ost i blandinga. Putt alt i ei ildfast form med litt ost på toppen. Stekes på 200g midt i ovnen til osten er gyllen.

Jeg serverer bare gratengen med masse dampet grønnsaker til, men vet at enkelte og bruker poteter.

Stor favoritt til barna, og rester kan fryser ned. Eller stekes i panna som en pytt-i panne dagen etter.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153612
Del på andre sider

AnonymBruker

Har var det mange gode forslag, så nå ble det fryktelig vanskelig å velge! :fnise:

Men Teriyaki, når du lager hvit saus, bruker du melk da? Jeg har en liter melk som gikk ut på dato i går, går det bra å bruke den?

Jeg har heller ikke muskatnøtt, er det noe som kan erstatte det?

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153620
Del på andre sider

Gjør det nesten på samme måte som deg, men jeg rører kun eggeplommene i den hvite sausen mens jeg stivpisker hvitene og blander dem i pølsemakaronihvitsaus-blandingen. Og så bruker jeg strkavring på toppen, ikke ost. Blir som fiskegrateng, men med pølser :) Serverer med råkost og evt litt smeltet smør til.

Oops, glemte nesten det viktigste - malt muskatnøtt i sausen! Et must! :)

Ja har fått det tipset før, men har ikke orsket det da jeg synes den blir "fluffy" nok av seg selv, hehe. :)

Strøkarving er godt! Har faktisk ikke tenkt på det før, å ha det i stedet for ost. Går det an å kjøpe ferdig strøkarving?

Muskattnøtt i sausen? Aldri hørt om. Hvor mye?

Edit: Ja jeg bruker melk i hvitsausen. Så du kan helt klart bruke opp melken du har i kjøleskapet. :)

Endret av Teriyaki
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153650
Del på andre sider

AnonymBruker

Så lenge den ikke er åpnet for flere dager siden så er den helt fin. Best før-datoen settes i god tid for å ha litt sikkerhetsmargin for at folk ikke skal bli syke.

Jeg tror den ble åpnet enten fredag eller lørdag. Det burde gå bra å bruke den likevel, når den gikk ut på dato i går? Den skal jo også kokes, så det bør da ikke være et problem? :vetikke:

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153742
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Men kjære vene... lukt, smak og se på den! Da merker du om den er dårlig eller ikke. Har vi blitt så hjelpeløse i dagens samfunn at vi ikke kan stole på egen dømmekraft, men på et tall som er satt ut fra når melka i gjennomsnitt blir dårlig?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9153789
Del på andre sider

Annonse

Teriyaki: Er eggene viktige i den hvite sausen? Hva gjør de egentlig, går det på smak eller konsistens?

jeg bruker forresten alltid muskat i hvit saus ;)

Som Spinell sier, så blir den mer "grateng-aktig". Den blir litt mer fluffy og fyldig, på en måte. :)

Nå fikk jeg lyst på grateng altså! Kanskje lage det i morgen. I dag blir det fiskeboller. :)

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555299-p%C3%B8lsegrateng/#findComment-9154105
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...