Gå til innhold

Kan man reagere på gjær?


Anbefalte innlegg

Gjest anonym

Lurer på om noen her har erfaring med å reagere på gjær? Har lest rundt på nettet og får inntrykk av at det ikke går an å være allergisk mot gjær:P

Men saken er den at jeg har vært plaga med noe jeg etterhvert trodde var allergi/liten toleranse for hvetemel. Men for å gjøre en lang historie kort: Jeg hadde over en laaang lang periode NULL energi, konstant "murring" i magen, ikke skikkelige smerter,men ubehag. Veldig ustabil mage, litt løst, litt hardt, masse luft, litt slim, generelt ute av kontroll. "vondt" i kroppen, utmattet osv, var forkjøla/influensasyk annenhver uke osv. FOr meg var dette plager som var mer eller mindre konstante og ikke knytta til matinntaket. Det eneste jeg ikke har spist i det hele tatt de siste årene er BRØD, BOLLE og vært forsiktig med kaker, det får jeg akutt reaksjon på, i form av at jeg blir "susete" i hodet, vondt i hodet, sløv&trøtt på ekstremt nivå. Men jeg spiste jo fortsatt knekkebrød, frokostblandinger og andre ting som inneholdt hvete og gjør og sånt. Men nå kuttet jeg helt ut produkter med gluten/mel, men spiste ikke glutenfrie bakevarer, bare kutta det helt ut, begynte å spise mer egg, skyr, havregryn, yoghurt, frukt osv. Merket akutt bedring, helt sykt faktisk, så at det var en sammenheng var for meg rimelig åpenbar.

Men så til problemet om hva det faktisk er jeg reagerer på. Tok blodprøver for matallergi og cøliaki, de slo ikke ut. (hadde imidlertid spist mindre gluten før den testen så vet ikke om d har noe å si). Men uansett, jeg merket jo at jeg var ekstremt bedre, orket å være oppe hele dagen uten å få sammenbrudd, orket å gå opp en trapp uten å måtte legge meg etteprå osv.

Men har jo prøvd litt forskjellig for å prøve å teste, og jeg tåler peppes pizza, jeg tåler fint sånne tynne italienske pizzaer f.eks. Men bolle og brød tåler jeg langt i fra f.eks. Jeg blir også dårlig av ostepop, som jeg i ettertid har sjekka ut at inneholder gjærekstrakt. Øl har jeg aldri tålt. Blir dritings av to øl, spyfull av få øl, blackout av to-tre øl og fyllesjuk i en uke etterpå. Har noe samme problem med vin, men det er litt mindre, mens sprit går greit. Noe av det samme reaksjon kan jeg av og til få hvis jeg spiser godteri, noen typer sjokolade.

Så jeg begynner å legge sammen litt og lure på om d rett og slett er gjæren jeg reagere på. Men går det an da????

Og det som osgå er rart er at jeg reagerer på Ryvita knekkebrød, som inneholder BARE RUG. Hva kan dette være da???

kan man regare på noen kombinasjoner av ting?

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/555012-kan-man-reagere-p%C3%A5-gj%C3%A6r/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Heloise

Jeg reagerte kraftig på gjærholdige ting da jeg var på lavkarbo dietten, hvis jeg skeiet ut med en hvetebolle ble jeg skikkelig dårlig men spiste jeg sjokolade merket jeg ikke noe. Brød var det bare å glemme.

Jeg reagerer veldig på gjær enda men nå er jeg ikke på diett mer, så merker mindre til det. Men det er der!

Da jeg var på lavkarboen holdt jeg meg jo unna gjær og mel og alt slikt, og merket at jeg ble så mye friskere enn før, og alle de "normale" plagene som oppblåst mage/gass og migrene forsvant.

Jeg er rimelig sikker på at jeg er "allergisk" mot gjær!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...