Gå til innhold

Din beste potetsalat


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Grillsesongen er i gang, og jeg regner med det blir litt potetsalat fremover.

Hva er din favoritt?

Selv elsker jeg både sylteagurk og eple i potetsalat, men velger gjerne bare en av delene når vi har gjester. I tillegg har jeg vårløk, rømme/kesam og litt majones i.

Har dere forresten noen favoritt når det gjelder selve poteten? Mandelpotet eller nypotet kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg lager flere typer potetsalat, men favoritten er kokte poteter, rødløk, mais, hardkokt egg og gressløk blandet med like mengder rømme og hjemmelaget majones (viktig at det er hjemmelaget, det er det som gjør hele smaken) og så salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min favoritt:

vårløk, dill(!), sennepp, olje, sitronsaft, salt og pepper.

Før gikk det mer i den mer tradisjonelle typen med:

rømme, majones, vårløk/gressløk, sennep, salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Consensio

Til vanlig lager jeg denne:

Kokte poteter i store biter

Rødløk

Gressløk

Majones

Rømme

Salt og pepper

+en hemmelig ingrediens som løfter smaken.

Andre ganger hender det at jeg lager potetsalat med slike bittesmå poteter (husker ikke hva de heter). Koker dem med skall, har over olivenolje, krydder, litt hakket løk, også har jeg oppi noen blomster (som jeg også selvfølgelig ikke husker hva heter)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjær gode (Amadine eller mandel) poteter i skiver og kok de lett møre. Avkjøl. Lag en dressing av olje, revet hvitløk, sitron, salt og pepper. Bland potetene med dressing og masse hakket vårløk og gressløk. Nydelig til grillmat og spekemat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Denne er fra "Stiansen til hverdags" og er kjempegod:

4 pers:

800 g poteter

3 dl rømme eller creme fraiche

1 dl majones

1,5 ss hvitvinseddik

1,5 ss sukker

10 dråper tabasco

1 ss HP-saus

1 ts salt

1/2 purre

1 bunt gressløk

Min favoritt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig enkel variant uten majones eller olje. Min favoritt.

Dressing:

1 beger lettrømme (3 dl)

3 ss vanlig eddik (brun, 7%)

3 ts sukker

0.5 ts salt

1 fedd most eller finhakket hvitløk om ønskelig

6-7 kokte og avkjølte poteter i skiver (gjerne Amadine om mulig) litt stangselleri i biter om ønskelig, pynt med gressløk eller kruspersille.

Serveres kjøleskapskald. Holder seg greit i kjøleskap ett par dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

TS her. Takk for alle svar!! Namm.... Det blir nok potetsalat og grillmat til middag i morgen!

Har en del kokte egg til overs fra frokosten, så skal teste ut det i potetsalat for første gang.

Kom gjerne med flere tips! Blir aldri lei av grillmat-tilbehør-snakk! :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...