chimp Skrevet 4. november 2003 #1 Skrevet 4. november 2003 Noen m erfaring???? Har hatt en sånn pastamaskin stående i skapet i sikkert to år, og nå VIL jeg lage pasta!!!! Basta!!!! Alle oppskrifter, tips og gode råd mottas m takk! Er d noe spes jeg må passe på? Skal deigen ligge kaldt før den går i maskinen? Er den vanskelig å kjevle ut? Er d greit å få til sånne passe tykke tagliatelle????? I det hele tatt....er totalt grønn på dette området!
Gjest care Skrevet 4. november 2003 #2 Skrevet 4. november 2003 Har ikke prøvd etter at jeg snakket med en venninne som mente det var for mye mas å lage pasta selv. Hun synes det var for mye jobb. Ikke vet jeg, men jeg vil gjerne høre dine erfaringer når du har prøvd. Jeg har pastabok med oppskrift, men det hjelper liten når jeg sitter på jobb :blunke:
Suzy Skrevet 4. november 2003 #3 Skrevet 4. november 2003 Jeg syntes det var noe klin! Men ja - det er lurt å holde deigen så kald som mulig - og sørg for mye albuerom omkring deg!!! Suz
chimp Skrevet 4. november 2003 Forfatter #4 Skrevet 4. november 2003 Dette var jo ikke akkurat det mest inspirerende jeg har lest.... :o
Suzy Skrevet 4. november 2003 #5 Skrevet 4. november 2003 Dette var jo ikke akkurat det mest inspirerende jeg har lest.... :o Unnskyld... Trøsten får være at det smakte innmari godt!!!
Lula Skrevet 4. november 2003 #6 Skrevet 4. november 2003 Jeg synes ikke det er klin. Synes faktisk at det går kjapt og greit og lage egen pasta (men så er jeg fordømt flink også da ;-)) Har ikke oppskrift her, for jeg sitter på kontoret. Men du kan sikkert søke frem en standard pastaoppskrift på web som er grei å bruke. Det beste tipset jeg kan gi deg er å bruke durumhvete (Tipo 00) i deigen. La deigen hvile i kjøleskapet minsta 1/2 time før du begynner å jobbe med den. Bruk en den mel på arbeidsbord og på deigen underveis. Da går alt som en drøm :-)
vrimmel Skrevet 4. november 2003 #7 Skrevet 4. november 2003 Hvor får man tak i Durumhvete? *fikk lyst til å lage pasta også nå* :D
Rannva Skrevet 5. november 2003 #8 Skrevet 5. november 2003 Veldig enkelt: 100g durumhvete og 1 egg pr pers. Bare bland og putt i maskinen. Men legg deigen i en pose imens, så den ikke trøker ut før du får brukt den. Det kan være lurt å spre strimlene/platene utover, så de ikke klisser seg sammen. Lykke til. :D
Rannva Skrevet 5. november 2003 #9 Skrevet 5. november 2003 Durumhvete kjøper jeg forresten i en Maxi-butikk, men det finnes sikkert i mange av de store butikkene.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå