Gå til innhold

oksestek, grader og tid?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei folkens :)

Jeg skal steke oksestek i dag, og den er på ca 1.7 kilo..

har ikke gjort dette før så trenger litt tips/råd om steketid, grader osv :)

Noen som kan hjelpe meg?

Skrevet

Hei folkens :)

Jeg skal steke oksestek i dag, og den er på ca 1.7 kilo..

har ikke gjort dette før så trenger litt tips/råd om steketid, grader osv :)

Noen som kan hjelpe meg?

Det kommer an på hvor mye stekt du vil ha den. 55 graders kjernetemp gir en nesten blodig stek, 70 graders kjernetemp gir gjennomstekt.

Hvor lang steketid kommer an på hvor høyt du setter temperaturen, men for en stek på 1.7 kg på 130 grader vil jeg gjette at det vil ta ca 3-3,5 time hvis du vil ha kjernetempen på vel 60 grader, som gir en jevn og fin rosa kjerne.

Bruker du høyere steketemp vil det ta tilsvarende kortere tid.

Det er også veldig viktig å la steken hvile før servering, slik at varmen fordeler seg jevnt, kjøttsafte samler seg og ikke lekker ut. Ta steken ut av ovnen og la den hvile ca 20 min i formen, god tildekket med alu.folie, og gjerne et par kjøkkenhåndklær over før du skjærer den i skiver.

Lykke til :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...