Gjest Pantherinae Skrevet 6. april 2011 #1 Skrevet 6. april 2011 Jeg har sett veldig mange skrive om slike brød som ikke må eltes, som bare helles rett i formen. Alle jeg har sett så langt har brukt enten leirgryte eller jernpanne, og jeg har ingen av delene. Noen som vet om det er mulig å benytte seg av vanlige brødformer? Eventuelt hvorfor ikke, og om det finnes andre ting å bruke? Har et knøttlite kjøkken, og tenker det blir veldig dumt å kjøpe en stor leirgryte som vil bli brukt kun til brødbaking... Ihvertfall før jeg har prøvd det og vet at det er noe jeg kommer til å gjøre en del! Ser også ut til at det er mye fine brød, men jeg spiser helst grovt, er det vanskelig å få til på denne måten? Tar gjerne imot tips om oppskrifter også!
Jamme Skrevet 6. april 2011 #2 Skrevet 6. april 2011 Grunnen til at du ikke kan bruke brødformer er fordi formen må ha lokk. Jeg har ikke jerngryte jeg heller, men fikk et fint resultat i en vanlig gryte fra IKEA i rustfritt stål (er det vel). Tror det viktigste er at gryta er uten plast o. l. på håndtak, da det vil smelte i ovnen. Bakte det ganske grovt, men husker ikke helt hva jeg puttet i. Mener å huske at http://trinesmatblogg.no/ har noen oppskrifter som er ganske grove.
mocci Skrevet 7. april 2011 #3 Skrevet 7. april 2011 Jeg har en Ultrapro form fra Tupperware, http://www.tupperware.no/xchg/nordics/hs.xsl/202.html Kan denne brukes til slik brødbaking?
Frk. Belle Skrevet 7. april 2011 #4 Skrevet 7. april 2011 Jeg har en Ultrapro form fra Tupperware, http://www.tupperware.no/xchg/nordics/hs.xsl/202.html Kan denne brukes til slik brødbaking? Det tror jeg ja:) En jergryte eller en slik i rustfritt stål kan jo brukes til så mangt (fine å lage gryteretter i f.eks) så ingen dum idee å ha en slik i skapet. Men må innrømme at det ikke er den gryta jeg bruker mest..
Gjest Pantherinae Skrevet 7. april 2011 #5 Skrevet 7. april 2011 Ok, så da er brødformer utelukket ihvertfall. Den tupperwaresaken så jo egentlig ganske grei ut, litt lettere å stue bort enn en stor jerngryte eller? Hvor får man isåfall tak i, og hvor mye koster en slik en? Den kan jo kanskje brukes til litt andre ting også, vanlig ovnsbaking av kjøtt, grønnsaker, osv. Eller om jeg bare kjøper en gryte til, det skal jeg alltids klare å få plass til. Er det noe annet en må tenke på enn om det er håndtak av plast? Kan alt av "grytemetall" settes inn i stekeovnen på denne måten?
Hoppetaujenta Skrevet 7. april 2011 #6 Skrevet 7. april 2011 Leirgryte kan også brukes med stort hell til brødbakst. *jeg søkte på nett nå og fant dette* http://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2011/01/inas-no-knead-bread.html
Zzyzx Skrevet 7. april 2011 #7 Skrevet 7. april 2011 Den tupperware-forma tror jeg fort koster en tusenlapp eller mer, om jeg ikke husker helt feil. Fås tak i via tupperwareselger, finnes ikke i butikker. Dette her duger: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00101160
Gjest Pantherinae Skrevet 7. april 2011 #8 Skrevet 7. april 2011 (endret) Den tupperware-forma tror jeg fort koster en tusenlapp eller mer, om jeg ikke husker helt feil. Fås tak i via tupperwareselger, finnes ikke i butikker. Dette her duger: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00101160 Ok, da var den tupperwareformen utelukket ihvertfall. Men den gryta så jo veldig fin ut, og det er til og med spesifisert at den kan brukes i stekeovn. Og ikke så dyr. Spørs om jeg må ta meg en tur på Ikea da! Tusen takk for tipset! Kom gjerne med oppskrifter og om dere har noen utprøvde, gode for grove brød. Edit: Tror dere 3 liter versjonen av denne kunne fungere? Ikea ligger et stykke unna, men har Clas Ohlson rett borti gata, så da kunne jeg ha fått tak i den før helgen for å prøve! Endret 7. april 2011 av Pantherinae
AnonymBruker Skrevet 7. april 2011 #9 Skrevet 7. april 2011 Noen som vet om man kan bruke emaljegryte til sånt?
matentusiasten Skrevet 7. april 2011 #10 Skrevet 7. april 2011 (endret) Eltefritt brød er jo selvfølgelig ikke avhengig av jerngryte, på samme måte som du godt kan steke en eltet deig i jerngryte. Jeg skriver om dette på bloggen min: Hvordan blir eltefritt brød så vellykket? edit: og forresten, jeg må understreke at jerngryte ikke fungerer som en brødform som du "heller" deigen i. Du former brødet før du pent legger det oppi Endret 7. april 2011 av matentusiasten
Zzyzx Skrevet 7. april 2011 #11 Skrevet 7. april 2011 Noen som vet om man kan bruke emaljegryte til sånt? Hvis den tåler ovn og høy temperatur så går det fint. Det viktigste er uansett lokk.
Zzyzx Skrevet 7. april 2011 #12 Skrevet 7. april 2011 Edit: Tror dere 3 liter versjonen av denne kunne fungere? Ikea ligger et stykke unna, men har Clas Ohlson rett borti gata, så da kunne jeg ha fått tak i den før helgen for å prøve! Så lenge den tåler ovn. Jeg lurer på om tre liter kanskje kan bli litt lite, men det er bare å prøve.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå