Pingting Skrevet 3. april 2011 #1 Del Skrevet 3. april 2011 (endret) Vi er en hel gjeng med masterstudenter som sitter i innspurten av masteroppgaveskrivinga. Det fører til både mange og lange dager på lesesalen, og der er ganske folksomt her også i helgene. De siste par lørdagene har folk hatt med seg kake som alle har fått av, noe som er kjempehyggelig. Jeg har sagt meg frivillig til å ta med neste lørdag, men jeg aner ikke hva? Jeg har ganske mange gode kakeoppskrifter, men felles for men er at de tar litt lang tid å lage, og det har jeg jo ikke tid til. Det beste hadde vært om jeg kunne smelle sammen noe på fredagskvelden, og da utgår vel også endel ting fordi de blir tørre... Noen som har forslag? Har tenkt litt på pai (blåbær, kanskje?), men jeg vet ikke om den blir klissete hvis den står over natta? Og går det an å lage det i vanlig springform? Har ikke egen paiform, og siden jeg tar bussen til lesesalen er jeg redd for at det kan skje noen ulykker der også... De siste kakene har vært fromasjkake med browniebunn og så ostekake i går, så det skader liksom heller kke om den ser litt imponerende ut Alle forslag mottas med takk! Endret 3. april 2011 av Pingting Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SmallTalk Skrevet 3. april 2011 #2 Del Skrevet 3. april 2011 Jeg synes de fleste sjokoladekaker blir best dersom de står natten over. Og da med glasuren på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lollipolli Skrevet 3. april 2011 #3 Del Skrevet 3. april 2011 http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/pavlovakake-851270.html Kaken kan stå natten over i ovnen. Miks kremen i en bolle og ha oppkuttet frukt i en bolle og legg det oppå når du kommer til lesesalen. Denne vil du imponere med. PS: Du kan ha all slags frukt oppi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2011 #4 Del Skrevet 3. april 2011 Gulrotkake - jeg synes R.O.O.M. sin er knallgod! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lista Skrevet 3. april 2011 #5 Del Skrevet 3. april 2011 Oreokake! Den blir bedre jo lengre den står omtrent Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fanteria Skrevet 3. april 2011 #6 Del Skrevet 3. april 2011 Kladdekake Du finner oppskriften på detsoteliv.no Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tears.of.the.Sun Skrevet 3. april 2011 #7 Del Skrevet 3. april 2011 Hva med ostekake? Det er som regel rask å lage. Oreo ostekake f.eks er kjempe god etter ei natt i kjøleskap. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 3. april 2011 #8 Del Skrevet 3. april 2011 Jeg er glad i kake. Suksessterte pleier å falle i smak hos de fleste og er en av de kakene jeg syns "kler" å stå over natten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 3. april 2011 Forfatter #9 Del Skrevet 3. april 2011 Oi, her ramlet det inn med svar! Tusen takk alle sammen! Pavlova (og annen marengs) har jeg aldri laget før, det samme gjelder ostekake, så de tror jeg at jeg feiger ut på. (Er ganske så flink til å lage mat, men midt oppi alt dette masteroppgavestresset trenger jeg ikke enda en utfordring.) Gulrotkake er ikke dumt - særlig hvis jeg lager i langpanne, da kan jo sambo få litt og. men jeg tror ikke vi blir så mange har til lørdag - vet du om det funker å fryse ned kaka? (uten kremen, selvfølgelig) Oreokake/sjokoladekake/kladdkake/suksessterte er også gode kandidater. Lurer på om oreokake og suksessterte er litt for tidkrevende, dog... men det er jo stas også. Gah, så vanskelig det her skulle være da? *luksusproblem* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2011 #10 Del Skrevet 3. april 2011 Gulrotkake er ikke dumt - særlig hvis jeg lager i langpanne, da kan jo sambo få litt og. men jeg tror ikke vi blir så mange har til lørdag - vet du om det funker å fryse ned kaka? (uten kremen, selvfølgelig) Gulrotkake kan man fint fryse! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lille-pus Skrevet 3. april 2011 #11 Del Skrevet 3. april 2011 (endret) Hiver meg på her, med et par "oppbevares i romtemperatur" favoritter ofte brukt til kontorbruk: Maddes sjokoladekake Amerikansk valnøttkake og til slutt en giga-utgave av min barndoms søte drømmer: Tropisk aroma festkake Endret 3. april 2011 av Lille-pus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 3. april 2011 Forfatter #12 Del Skrevet 3. april 2011 Er pavlova vanskelig å få til, forresten? Jeg kom på at en av mine medstudenter er allergisk mot hvete, så sånn sett er det jo en perfekt kake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 3. april 2011 Forfatter #13 Del Skrevet 3. april 2011 Gulrotkake kan man fint fryse! *noterer* Hiver meg på her, med et par "oppbevares i romtemperatur" favoritter ofte brukt til kontorbruk: Maddes sjokoladekake Amerikansk valnøttkake og til slutt en giga-utgave av min barndoms søte drømmer: Tropisk aroma festkake *sikler* OK, nå gjør dere det vanskelig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olive Skrevet 3. april 2011 #14 Del Skrevet 3. april 2011 Er pavlova vanskelig å få til, forresten? Jeg kom på at en av mine medstudenter er allergisk mot hvete, så sånn sett er det jo en perfekt kake. Pavlova er kjempelett, så lenge man passer på å lage den i en bolle av glass eller stål. Trikset for å få den perfekt hver gang er å gni innsiden av bollen og snurregreiene (er tom for ord!) på miksmasteren med sitronsaft, slik at alle fettflekker garantert er borte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 3. april 2011 Forfatter #15 Del Skrevet 3. april 2011 Pavlova er kjempelett, så lenge man passer på å lage den i en bolle av glass eller stål. Trikset for å få den perfekt hver gang er å gni innsiden av bollen og snurregreiene (er tom for ord!) på miksmasteren med sitronsaft, slik at alle fettflekker garantert er borte. Visp? :gjeiper: Ughhhh, jeg kom nettopp på at jeg bare har en stavmikser med visp på, ikke ordentlig miksmaster. Men det burde vel kanskje ikke gjøre noen stor forskjell? Takk for tips! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olive Skrevet 3. april 2011 #16 Del Skrevet 3. april 2011 Visp? :gjeiper: Ughhhh, jeg kom nettopp på at jeg bare har en stavmikser med visp på, ikke ordentlig miksmaster. Men det burde vel kanskje ikke gjøre noen stor forskjell? Takk for tips! Går bra så lenge det ikke er plastikk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
O'hara Skrevet 3. april 2011 #17 Del Skrevet 3. april 2011 Mandel/nøttebunn med pisket kram/vanilekrem på. Ha på hakkede frukter og eventuelt sjokolade og nøtter. Uten mel, men sjekk eventuell sjokolade som kan inneholde gluten. Kaken er vips ferdig på maks 30-40 min og smaker skikkelig godt og friskt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dobby Skrevet 3. april 2011 #18 Del Skrevet 3. april 2011 Det er heller ikkje noko problem å lage pai dagen før. Eg synest ikkje den blir klissete, tvert i mot fastare og betre etter mi meining. Lykke til med kakebaking og oppgåveskriving! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 3. april 2011 #19 Del Skrevet 3. april 2011 Eg piskar marengs i plastbolle stadig vekk, og det går fint. Å piske marengs for hand ville eg ikkje gitt meg ut på. Vispen til stavmiksaren er nok i veikaste laget ville eg tru, men det går jo an å prøve. Du kan piske mindre porsjonar i slengen, ei og ei eggekvite, for eksempel. Dette er ei marengskake som er knallgod og glutenfri. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lille-pus Skrevet 3. april 2011 #20 Del Skrevet 3. april 2011 Jeg kom på at en av mine medstudenter er allergisk mot hvete... Opps ! Minst mulig forberedelse, helst ikke mye tid å lage (det er en masteroppgave inne i bildet her vet jeg ). Litt begrenset utvalg i avdelingen for "elektriske piskeredskaper". Skal vi se..... Nemesis sjokoladekake Ulempen er at den gjerne vil tilbringe natten i kjøleskapet... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå