Gå til innhold

Saus til kylling


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva slags saus kunne passe godt til stekt kyllingfilet? Skal ha litt "finere" middag, men er stuck med sausen. Tilbehøret attmed er kryddert potetsalat omrørt i kesam og salat som inneholder ruccula, tomat, agurk, ost, skinke og ananas. (Kom gjerne med forslag til hva mer jeg kan ha oppi salaten. Tenkte litt på sukkererter, men sambo er allergisk.)

Gjest Ms. Raggsokk
Skrevet

Jeg elsker bernaise-saus (er det skrevet riktig, tro) på kylling. Helt fantastisk. Jeg har dog kun brukt det til ris og grønnsaker, vet ikke hvordan det blir med potetsalat og resten av tilbehøret ditt.

AnonymBruker
Skrevet

Hva slags saus kunne passe godt til stekt kyllingfilet? Skal ha litt "finere" middag, men er stuck med sausen. Tilbehøret attmed er kryddert potetsalat omrørt i kesam og salat som inneholder ruccula, tomat, agurk, ost, skinke og ananas. (Kom gjerne med forslag til hva mer jeg kan ha oppi salaten. Tenkte litt på sukkererter, men sambo er allergisk.)

Hvis du vil ha en "finere middag" må du droppe den salaten. Ananas og skinke i en salat til kylling?? I alle dager.... :ler:

Kesamrørt potetsalat til kylling høres bra ut, men hvis du vil gjøre dette stilfult bør du satse på en grønnere salat og en saus basert på sjalottløk og hvitvin.

  • Liker 3
Skrevet

Hvis du vil ha en "finere middag" må du droppe den salaten. Ananas og skinke i en salat til kylling?? I alle dager.... :ler:

Hva er galt med skinke og ananas til kylling? Det er en fin måte å lage variasjon.

  • Liker 2
Gjest Ms. Raggsokk
Skrevet

Jeg personlig synes ikke man skal blande sammen kjøtt. Det blir jo nesten som salat med ost, skinke OG kylling, det blir liksom litt rart.

Skrevet

Greit, skinka kan jeg skjønne, men ikke ananasen. (Jeg er veldig, veldig glad i ananas, så jeg har lyst til å beholde den. :sjenert:)

Skrevet

Jeg synes også det høres veldig merkelig ut med salat med ost, skinke og ananas som tilbehør til kylling, og spesielt hvis det skal være fin middag. Jeg forbinder denslags salater med gatekjøkken på åttitallet. Beklager!

Trenger du egentlig saus hvis du har kremet potetsalat, forresten?

Skrevet

Trenger du egentlig saus hvis du har kremet potetsalat, forresten?

Stusser litt på det, er ikke helt sikker på om det strengtatt er nødvendig. Men det blir vel litt tørt hvis ikke?

Gjest Ms. Raggsokk
Skrevet

Er jo også fint med litt grønt på tallerkenen. Men jeg har dessverre ikke noen store forslag. Du kan jo bare legge f.eks. noen cherry-tomater ved siden av, bare for å få litt "farge" :)

AnonymBruker
Skrevet

Behold potetsalaten men lag en salat med noen forskjellige typer grønn salat, agurk, avocado, ovnsbakte cherrytomater etc. ikke bare ruccola og en liten vinaigrette mikset inn.

Men den salaten din oser veikro fra 80- tallet, det må jeg bare si. Ingen som skal lage finere middag bruker hermetisk ananas. I alle dager :rister på hodet:

Skrevet

Men den salaten din oser veikro fra 80- tallet, det må jeg bare si. Ingen som skal lage finere middag bruker hermetisk ananas. I alle dager :rister på hodet:

Hvem har sagt at den er hermetisk? Hvorfor i all verden er salaten min så ille?

Gjest Ms. Raggsokk
Skrevet

Jeg synes ikke den var så ille jeg. Eneste jeg ikke litke var skinke + kylling, ananas hadde jeg nok puttet oppi selv... :jepp:

AnonymBruker
Skrevet

Ser ikke for meg at en som kaller salat med skinke, ananas og ost til kylling for "finere mat" i det hele tatt vet hvordan en fersk ananas ser ut.

Skrevet

Jeg tror bare folk reagerer på at du kaller den "finere", HopelessFear. :) For det ER litt 80-tallspreg over sånt og ikke hva man vanligvis forbinner med finere mat. Men hvis det er det du og samboeren din liker så synes jeg du skal gi beng i hva andre måtte mene.

Elers tenker jeg også at kremete potetsalat + saus blir litt mye. Hvis potetsalaten blir skikkelig god er det saus nok i seg selv! :jepp:

  • Liker 1
Skrevet

Ser ikke for meg at en som kaller salat med skinke, ananas og ost til kylling for "finere mat" i det hele tatt vet hvordan en fersk ananas ser ut.

Jeg vet godt hvordan en fersk ananas ser ut. Men du er vel en av de som helst spiser en livløs, kjedelig grønn salat uten noe annet enn salatblader. Det går an å gjøre den til noe fint, selv om en bruker ting som helst ikke passer sammen.

  • Liker 3
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg vet godt hvordan en fersk ananas ser ut. Men du er vel en av de som helst spiser en livløs, kjedelig grønn salat uten noe annet enn salatblader. Det går an å gjøre den til noe fint, selv om en bruker ting som helst ikke passer sammen.

Det du serverer er 80-talls veikromat, det har ingenting med fin mat å gjøre. Skjønner at det er tøft å høre at man ikke eier smak/stil men her trenger du en skikkelig wakeup-call.

Gjest Ms. Raggsokk
Skrevet

Herregud, hva folk definerer som "finere" betyr da nada? Kan dere ikke gi henne tips istedenfor å konstant påpeke at salaten hennes tilhører feil tiår iflg. dere mateksperter.

  • Liker 5
Skrevet

Jeg ville i alle fall puttet pinjekjerner og fetaost i salaten også. Det er kjempegodt! Jeg pleier å kjøpe fetaost på glass. Da kan jeg kan bruke oljen som fetaosten ligger i, og helle over salaten som en dressing :)

Forøvrig synes jeg du skal beholde ananasen, og de andre grønnsakene! Kanskje legge til litt hjertesalat også.

AnonymBruker
Skrevet

Hun fikk gode tips om salat/saus lengre opp i tråden her.

AnonymBruker
Skrevet

Det du serverer er 80-talls veikromat, det har ingenting med fin mat å gjøre. Skjønner at det er tøft å høre at man ikke eier smak/stil men her trenger du en skikkelig wakeup-call.

Eyh: wakeup-call til deg: mat handler også om personlig preferanse, hva man er vant til, hvor interessert man er og hvor utviklet smak man har. NEI jeg synes ikke sånn salat høres "finere" ut, men det at den ikke er det betyr ikke automatisk at hun har dårlig smak. Skjerpings. Hun har kanskje enkel og uutviklet smak (noe som kanskje høres negativt ladet ut, men som ikke er det - i min verden ihvertfall), men hva så? Ikke alle er like interessert i mat, ikke alle kan like mye og ikke alle er interessert i å forfine smaken sin så veldig. Jeg har fryktelig uutviklet smak innen musikk og foretrekker lett pop foran de klassiske komponistene. Og vet du hva? Det passer meg ypperlig.

TS: hva med rød paprika i salaten? Tror det kan være veldig godt både med ananas, kylling og krydret potetsalat. :)

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...