AnonymBruker Skrevet 21. mars 2011 #1 Skrevet 21. mars 2011 Tips til middag med poteter mottas med takk
Bellamy Skrevet 21. mars 2011 #3 Skrevet 21. mars 2011 Lapskaus Kjøttkaker i brun saus med poteter og rødkål/surkål Falukorv med poteter og gulrot Vi bruker noen ganger å steke kjøttdeig med dolmio-saus, med oppskjærde poteter som er stekt i ovnen som "tilbehør". Kjempegodt!
Fanta Exotic Skrevet 21. mars 2011 #4 Skrevet 21. mars 2011 fløtegratinerte poteter, pommes frites, stekte potetbåter, potetmos
Gjest navnelapp Skrevet 21. mars 2011 #6 Skrevet 21. mars 2011 Eller Jansons baconfristelse! Mmmm... Ein god frittata er også med poteter, og smakar deilig.
-Fisken- Skrevet 22. mars 2011 #7 Skrevet 22. mars 2011 Fylt bakt potet, med f.eks ost, mais, skinke/kjøttdeig, salsa, rømme, salat, tomat, løk, paprika osv. Røstipoteter
Frk. Belle Skrevet 22. mars 2011 #9 Skrevet 22. mars 2011 Gnoocci! Enkleste formen for hjemmelaget pasta og så urolig godt Oppskrift finner du her og her. Jeg bruker melne poter som jeg koker i vann og så lar dampe av litt før jeg moser dem med potetmoser (ikke bruk stavmikser det blir bar kliss) og rører inn hvetemel og egg (+salt og pepper). 1
Frk. Belle Skrevet 23. mars 2011 #11 Skrevet 23. mars 2011 Hva med shepherd's pie? Det er bare SÅ godt da! Og funker fint med karbondedeig...
Wombat Skrevet 23. mars 2011 #12 Skrevet 23. mars 2011 Fiskeboller i hvit saus Lappskaus (for de som liker det) Fisk Kjøttboller Bakte poteter Pai Grønnsakssuppe Ble sulten jeg nå!
Gjest Jamme Skrevet 23. mars 2011 #13 Skrevet 23. mars 2011 Det er bare SÅ godt da! Og funker fint med karbondedeig... Enig Synes det er et godt og enklere alternativ til for eksempel lasagne - det smaker jo annerledes, men det er litt samme "konsept" Også veldig greit å lage til mange.
Nenyn Skrevet 23. mars 2011 #14 Skrevet 23. mars 2011 Hva med litt anderledes pomfrittes? http://www.seasaltwithfood.com/2010/11/how-to-cut-spiral-potato.html
Pingting Skrevet 23. mars 2011 #15 Skrevet 23. mars 2011 (endret) Hva med shepherd's pie? Det er umulig å skulle kommentere dette uten at det både høres ut som om jeg er en matsnobb uten like og samtidig dømmer deg nedenom og ned, men jeg er litt for glad i engelsk tradisjonsmat til at jeg kan la det stå ukommentert - så da får du nesten bare ta mitt ord for at det ikke på noen måte whatsoever er ment sånn. Jeg synes den oppskriften der ser kjedelig ut og ligner ikke på noen av de Sheperd's Pie-ene jeg har fått servert i England. Tomatpuré, vann og "karry" er ikke nok til å lage den fyldige sausen man bør ha i en slik pai. Det tradisjonelle er å bruke en eller annen variant av gravy eller tomatbasert saus, helst med litt kraft eller buljong, rødvin og/eller Worcestershiresaus og krydderurter. Jeg kan anbefale denne oppskriften (ansjosekstrakt kan helt fin kuttes ut) eller Gordon Ramsay sin. (lammekjøttdeig kan erstattes med vanlig kjøttdeig, ferske urter med tørkede etc.) Sånn. Det var et innspill. Ikke et fasitsvar Endret 23. mars 2011 av Pingting 1
Gjest Mauna Lee Skrevet 23. mars 2011 #16 Skrevet 23. mars 2011 og med potetlomper, potetkake og akevitt (er ikke noe i akevitten laget på potetskrell?) til dessert =)
AnonymBruker Skrevet 23. mars 2011 #17 Skrevet 23. mars 2011 Det er umulig å skulle kommentere dette uten at det både høres ut som om jeg er en matsnobb uten like og samtidig dømmer deg nedenom og ned, men jeg er litt for glad i engelsk tradisjonsmat til at jeg kan la det stå ukommentert - så da får du nesten bare ta mitt ord for at det ikke på noen måte whatsoever er ment sånn. Jeg synes den oppskriften der ser kjedelig ut og ligner ikke på noen av de Sheperd's Pie-ene jeg har fått servert i England. Tomatpuré, vann og "karry" er ikke nok til å lage den fyldige sausen man bør ha i en slik pai. Det tradisjonelle er å bruke en eller annen variant av gravy eller tomatbasert saus, helst med litt kraft eller buljong, rødvin og/eller Worcestershiresaus og krydderurter. Jeg kan anbefale denne oppskriften (ansjosekstrakt kan helt fin kuttes ut) eller Gordon Ramsay sin. (lammekjøttdeig kan erstattes med vanlig kjøttdeig, ferske urter med tørkede etc.) Sånn. Det var et innspill. Ikke et fasitsvar Siden du er pirkete selv, pirker jeg videre: Dersom du bytter ut lammekjøttdeig med vanlig kjøttdeig, er det Cottage Pie du lager, ikke Shepherd's Pie. 2
Gjest Mauna Lee Skrevet 23. mars 2011 #18 Skrevet 23. mars 2011 Sånn sheperd´s pie så ordentlig godt ut=) Og hvis man har lyst til å bruke lammekjøttdeig, hvor får man tak i det?
AnonymBruker Skrevet 23. mars 2011 #19 Skrevet 23. mars 2011 Det er umulig å skulle kommentere dette uten at det både høres ut som om jeg er en matsnobb uten like og samtidig dømmer deg nedenom og ned, men jeg er litt for glad i engelsk tradisjonsmat til at jeg kan la det stå ukommentert - så da får du nesten bare ta mitt ord for at det ikke på noen måte whatsoever er ment sånn. Jeg synes den oppskriften der ser kjedelig ut og ligner ikke på noen av de Sheperd's Pie-ene jeg har fått servert i England. Tomatpuré, vann og "karry" er ikke nok til å lage den fyldige sausen man bør ha i en slik pai. Det tradisjonelle er å bruke en eller annen variant av gravy eller tomatbasert saus, helst med litt kraft eller buljong, rødvin og/eller Worcestershiresaus og krydderurter. Jeg kan anbefale denne oppskriften (ansjosekstrakt kan helt fin kuttes ut) eller Gordon Ramsay sin. (lammekjøttdeig kan erstattes med vanlig kjøttdeig, ferske urter med tørkede etc.) Sånn. Det var et innspill. Ikke et fasitsvar En venninne av meg lager Gordon Ramsay sin og den er rågod. Jeg synes folk skal slutte å linke til slike elendige sider som matoppskrift.no, halvparten av ingrediensene mangler jo.
Pingting Skrevet 23. mars 2011 #20 Skrevet 23. mars 2011 Siden du er pirkete selv, pirker jeg videre: Dersom du bytter ut lammekjøttdeig med vanlig kjøttdeig, er det Cottage Pie du lager, ikke Shepherd's Pie. Pirk i vei! ...og du har selvfølgelig helt rett! (og for å være ærlig så visste jeg faktisk ikke det - jeg trodde forskjellen lå i sausen. Men jeg googlet det, og det stemmer, så da har man lært noe nytt i dag og!)
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå