Gå til innhold

Møtemat


Kosemose

Anbefalte innlegg

Jeg er med i et par foreninger og klubber der det er møter hjemme hos hverandre. i noen av disse er det vanlig å servere mat først og kake-aktige ting etterpå. Det er ikke noe serveringspress, det viktigste er aldri maten! Men det er ekstra hyggelig de gangene det serveres noe skikkelig godt. Så jeg lurer derfor på om noen her har noen gode tips til hva jeg kan servere neste gang det er min tur. Jeg er ikke så veldig kakemenneske, og har mer lyst til å servere mataktige ting. Sist jeg hadde møte hjemme hos meg, serverte jeg for eksempel lefseruller.

Blir hoppende glad for gode tips, og det kan gjerne være sunt og lett å lage ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ost og kjeks kann da være en sund og god variant til kaker.

Javisst! Takk - at jeg ikke tenkte på det selv!

Har du et godt forslag til hva jeg bør ha hvis jeg skal servere ost og kjeks? Og hva med drikke til? Vin er aktuelt i noen tilfeller men veldig uaktuelt i andre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker å kjøpe inn 3-5 forskjellige kjekssorter sånn at jeg har en lettere blanding av søt og salt og evt med/uten grove korn.

Ritzkjeks har jeg nesten altid med og de som ser ut som store rund oblater (husker ikke hva de heter i farten), resten varierer

Ost:

Norvegia

Brie Reverend

Royal Blue

Ridderost

2 forskjellige Tine kremost pakker

Grønnedruer og paprika

Jeg personlig drikker meget skjelden akohol så jeg server nesten altid te.

Jeg håper dette kan være til hjelp!

Endret av Smily_626
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stor hjelp, takk skal du ha! :)

Jeg og tenker at te er ok til ost og kjeks, hvis man ikke har vin. Tenker liksom at det blir veldig feil med kaffe til ost og kjeks? Men noen av disse foreningene har høyt manneinnslag som kun drikker kaffe. Går det med kaffe til ost og kjeks??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg synes også at kaffe er helt greit til. Det er etter min mening rett og slett en smakssak. Evt kan du jo og så ha brus til, det har jeg ofte når jeg ikke har lyst på te.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting som alltid slår an her, er hjemmelagede vårruller.

Tar jo litt tid å lage, men det er jo bare å lage mange, så fryser du ned di som blir til overs. Nydelig godt.

Server di med litt ris og salat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting som alltid slår an her, er hjemmelagede vårruller.

Tar jo litt tid å lage, men det er jo bare å lage mange, så fryser du ned di som blir til overs. Nydelig godt.

Server di med litt ris og salat.

Flott, takk! Har du oppskrift du vil dele? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tjaa... jeg bruker strengt tatt ikke oppskrif.

Jeg kutter opp kål, løk og rasper gulrot, så har jeg i etter "skjønn" når jeg steiker. Til 500 gr kjøttdeig bruker jeg en pose krydder som jeg kjøper på asiatisk butikk, der kjøper jeg og arkene jeg ruller det inn i. Kok den i olje til di er gylden. Og skal jeg koke mange, så har jeg komfyren på, og holder di varm der mens jeg steiker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pai er sterkt undervurdert. Jeg serverte det sist jeg hadde "jentene" på besøk, vakte stor lykke. Fyll med det du liker beste, jeg bruker ofte skinke, løk og paprika. Salat ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

tapas er jo enkel mat å servere.lag foccatia brød og ha litt salat,oliven ,kyllingvinger,tapasboller og kansje noe kamsjell.men det som er greit er jo at man kan velge og vrake mellom ting man liker og ting som er lettvindt om man ønsker det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65

Hva med å putte noe annet enn sukker og kanel inn i lefsene? Det er veldig godt med laks og egg, ost og skinke - etc. i lefse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65

Ost:

Norvegia

Brie Reverend

Royal Blue

Ridderost

2 forskjellige Tine kremost pakker

Grønnedruer og paprika

Jeg ble glad når jeg så listen din. Ofte når jeg har fått servert ost er det bare ost uten smak - f.eks. norwegia og philadelpia. Og tine smøreost med mandarin. Aldri noe med spark i.

I tillegg til druer og paprika pleier jeg å ha klementiner og oliven.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nybakte scones med pålegg er alltid en slager, og kanskje varm sjokolade til? Ellers serverer jeg gjerne pai slik som Brunhilde, maizena paideig gjør livet enklere. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pai er en kjempeidé, og jeg er veldig glad i pai, både med bær og med eggstand++. Lefser MÅ være med annet enn sukker og smør, liker ikke den smør-sukker varianten, og sist jeg hadde møte her, lagde jeg fire veldig gode varianter med laks og kjøtt. Men kan ikke bruke det igjen, så snart, ellers tusen takk for tipset!

Og scones - det høres perfekt ut som syklubb-kveldsmat! nam!

Tror jeg går for spekemat neste gang: fenalår, flatbrød, rømme, noe spennende pølse. Også lager jeg en fruktpai :)

Kom veldig gjerne med flere forslag!!! :)

Endret av Kosemose
Lenke til kommentar
Del på andre sider

God suppe er også undervurdert når det er kaldt og surt ute. Har små praktiske boller alle kan holde selv så man er ikke avhengig av å sitte ved bordet, litt fersk og myk og varm hjemmebakt brød med masse krydder ved siden. Jeg har i hvert fall fått gode tilbakemeldinger.

Om jeg skal servere ost og kjeks, synes jeg forøvrig at det blir litt for kjedelig med Norwegia og Philadelphia, så jeg hadde heller satset på å finne noe mer spennende i ostedisken. Og alltid med god marmelade i tillegg! I tillegg kan man servere oliven, frukt, valnøtter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...