Nigella Skrevet 5. mars 2011 #1 Del Skrevet 5. mars 2011 Har hatt en parmesanost i kjøleskapet i snart ett år. Tullet den inn i ett kjøkkenhåndkle, og der har den vært i 10 - 11 mnd. Kan den fremdeles spises? Ganske stort stykke, visstnok bra kvalitet (gave da jeg var i Italia. Delte den i to, og ser at den har samme "plastaktige" konsistens og farge helt igjennom. Går fint an å rive. Kan man rive den over pasta og spise mon tro? Eller er dette feil lagring i ett år? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2011 #2 Del Skrevet 5. mars 2011 http://www.ilovecheese.co.uk/Parmesan.html Der står det kun 4 uker. En link til hvor det står opp til 6 uker. http://www.theparmesancheese.co.uk/process_storage.html Så er usikker om jeg hadde turt å spise den altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nigella Skrevet 5. mars 2011 Forfatter #3 Del Skrevet 5. mars 2011 (endret) Oi, tok sjansen og drysset over pastaen jeg spiste akkurat nå...! smakte godt da Satser på at 4 - 6uker max lagring er for aroma, smak osv. Endret 5. mars 2011 av Nigella Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2011 #4 Del Skrevet 5. mars 2011 Har du fått full diare enda? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nigella Skrevet 5. mars 2011 Forfatter #5 Del Skrevet 5. mars 2011 Nei, det går helt fint...foreløpig Vurderer å ta noe sterkt til dessert, i tilfelle. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elfrida Skrevet 5. mars 2011 #6 Del Skrevet 5. mars 2011 Det går sikkert fint, man får jo kjøpt to år gammel parmesan... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2011 #7 Del Skrevet 5. mars 2011 Parmesan holder vel nærmest "uendelig"... Så bruk skjønn, lukt om den har den gode parmesanlukta, og om den fremdeles er fin i fargen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antlers Skrevet 5. mars 2011 #8 Del Skrevet 5. mars 2011 På faste oster kan man skjære bort områder med mugg, om resten av osten ser ok ut. Jeg har også hørt at Parmesan er svært holdbar, så synes det er rart om den bare holder 4 uker. Det er jo det samme som en vanlig gulost Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nigella Skrevet 6. mars 2011 Forfatter #9 Del Skrevet 6. mars 2011 Og jeg er fremdeles i live - og ble ikke dårlig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2011 #10 Del Skrevet 6. mars 2011 Jeg bruker gjerne parmesan etter flere måneder i kjøleskapet, og har aldri hatt problemer. 4 uker er bare tull. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå