Gå til innhold

Parmesan - hvor lenge kan den lagres i kjøleskap?


Nigella

Anbefalte innlegg

Har hatt en parmesanost i kjøleskapet i snart ett år.

Tullet den inn i ett kjøkkenhåndkle, og der har den vært i 10 - 11 mnd.

Kan den fremdeles spises?

Ganske stort stykke, visstnok bra kvalitet (gave da jeg var i Italia.

Delte den i to, og ser at den har samme "plastaktige" konsistens og farge helt igjennom.

Går fint an å rive.

Kan man rive den over pasta og spise mon tro?

Eller er dette feil lagring i ett år?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Oi, tok sjansen og drysset over pastaen jeg spiste akkurat nå...!

smakte godt da :)

Satser på at 4 - 6uker max lagring er for aroma, smak osv.

Endret av Nigella
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det går helt fint...foreløpig :)

Vurderer å ta noe sterkt til dessert, i tilfelle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Parmesan holder vel nærmest "uendelig"... Så bruk skjønn, lukt om den har den gode parmesanlukta, og om den fremdeles er fin i fargen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På faste oster kan man skjære bort områder med mugg, om resten av osten ser ok ut. Jeg har også hørt at Parmesan er svært holdbar, så synes det er rart om den bare holder 4 uker. Det er jo det samme som en vanlig gulost :klo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker gjerne parmesan etter flere måneder i kjøleskapet, og har aldri hatt problemer. 4 uker er bare tull.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...