Gå til innhold

Når er man for gammel til å få barn?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Syns heller ikke det er noe argument å ikke føde barn FORDI de ikke vil få oppleve besteforeldre – Det er da ingen menneskerett! Og det at barna kan komme til å miste foreldrene i forholdsvis ung alder, syns jeg heller ikke holder vann…….Ungene skal oppdras til å bli mest mulig selvstendig og klare seg selv ……….på alle måter….tidligst mulig! Dette gjelder uansett hvor gamle el unge foreldrene er – Det å ha foreldre/besteforeldre og stor familie rundt seg blir i så fall et tilleggsgode. Det å ha søsken kan like mange ganger oppleves som en hemsko enn det motsatte – snakker av egen erfaring!

Venner velger man selv, familie får man ta som den kommer – Take it or leave it!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Skal være med på at barn av 40 åringer kan ha minst et like bra liv som alle andre. Men det blir bare for mange ulemper til at det er verdt en risiko å ta ( i hvertfall i mine øyne)

Fornøyelse å diskutere med deg :vinke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg føler jeg må kaste meg litt inn i denne diskusjonen, da jeg kjenner til dette her både fra min egen siden og fra en venninne. Hvis vi først tar min venninne, så var moren hennes 45 da ho fikk henne, faren var sikkert litt eldre. Men de er uten tvil noen av de kuleste foreldrene jeg har vært borti, og jeg har aldri tenkt over de som gamle.

Så meg selv. Jeg er også enebarn, mamma var 22 da ho fikk meg, pappa var 45. Nå synes jeg at pappa er gammel, men det er litt fordi ha har en dårlig helse. Mine besteforeldre på hennholdsvis 86 og 91 synes jeg derimot ikke virker så gamle. Mine besteforeldre var forresten 40 og 45 år da de fikk mamma, og nå storkoser de seg med sitt første oldebarn på 4, og de kommer nok begge til å oppleve å få oldebarn nummer to til sommeren. Dette er jo da tydligvis noe de ikke skulle ha kunnet oppleve i følge noen her inne på grunn av at de kom til å dø før mamma var voksen siden de var så gamle da de fikk henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et godt eksempel som her blir gitt!

Og det beviser i mine øyne at det faktisk ikke er uansvarlig eller galt å sette barn til verden selvom man har passert de 40!

:D

K

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

synes dette er noen kroppen regulerer fint selv.. når du har passert overgangsalderen, så er du for gammel.. så enkelt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Risiko gjelder for alt i livet. Mine barn har bare en besteforelder som de forholder seg aktivt til - de tre andre er fraværende av forskjellige grunner. Og det har ingenting med høy alder å gjøre.

Et strømlinjeformet liv, hvor en følger normen og alle konvensjonene, høres ikke bare kjedelig ut - det høres også usannsynlig ut at livet til noen av oss kommer til å følge den utstakede kursen særlig lenge. Nesten alle mennesker vil en eller flere ganger, oppleve det ukjente *noe*, som vil snu opp ned på det meste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

* Når man blir eldre er energi nivået lavere og man greier kanskje ikke å følge opp barnet sitt på en tilfredstillende måte.

* Når man får barn i en så høy alder, risikerer man å føde barn med down syndrom ( mye høyere sjangse enn når man er f. eks 20)

* Med så gamle foredre er sjansen høy for at neste generasjon aldri vil oppleve sine egne besteforeldre

* Når det blir så stor aldersforskjell mellom barn og foreldre, kan foreldrene ha problemer å sette seg inn i det som interesserer barna

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
[Min konklusjon er at det er ikke alder som er avgjørende for om barnet får det bra eller ikke' date= det er foreldrenes holdning som avgjør.

:enig:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes at man er for gammel til å få barn, når man ikke lenger kan få barn naturlig!

Men så er det atter mange ting å ta hensyn til, så det går egentlig ikke an å si noe bombastisk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Får det inntrykket av at man ikke bør være eldre enn 40 når man får barn.

Man blir eldre og orker ikke like mye liksom.

Ungene skal jo ha glede av foreldrene sine o.s.v.

Men det har med innstillingene å gjøre,ikke noe annet.

Faren min var 37 da jeg ble født,og fy fader for en tragisk oppvekst jeg hadde.

Han ble gammel før tiden han.

Var ikke snakk om noe der i gården som var for barn nei.Hverken snakket,oppførselen,overskuddet eller innteressenvar der.

Han forsøkte ikke å vise litt interesse engang.

Så her var jo ikke alderen skyhøy,men jeg hadde det slik som sikkert barna for 100 år siden hadde det.

Du skal ikke synes og du skal ikke høres.

Innstillingen har alt å si.

Overskuddet kan det jo skorte på hos alle og enhver til tider uansett om du er ung mor eller moden mor.

Er man godt voksen og virkelig ønsker seg et barn og har muligheten til å få oppleve det en gang til,så hvorfor ikke.

For det er ikke automatikk i noen ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge man fysisk ikke er for gammel, og selv vet at man ikke er for gammel psykisk heller, så ser jeg ikke noe problem med å få barn selv om man har fyllt 40.

En 40åring har mer livserfaring en en 20åring uansett hvor mye/lite vedkommende har levd, vedkommende har hatt dobbelt så mye tid på å tenke over valget sitt, og dobbelt så mye tid til å kjenne seg selv så godt om h*n vet om en selv vil takle å få ett barn/ett barn til.

Og som Ehu sa tidligere; det er holdningen til foreldrene som avgjør om barnet vil få en god oppvekst eller ikke, ikke aldreren. (i utganspunktet)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest ikke innlogget Sissi

Å få barn etter fylte 40 i dag er noe helt annet enn for bare en generasjon eller to siden, fordi:

- gjennomsnittsalderen i dagens Norge for både menn og kvinner er tett oppunder 80. Dvs. barna vil statistisk sett ha foreldre til de er nærmere 40

- vi har en helt annen situasjon angående ernæring i dag enn for 50 år siden,

- vi som er vokst opp på 60-70-80 tallet har aldri sultet, vi har (iallfall i prinsippet) fått sunn mat, med nok vitaminer etc.

- vi har blitt vaksinert, og hatt nok legehjelp etc. uansett hvilke sykdommer det gjelder.

Sikkert annet også, men poenget er iallfall at en perosn i dagens NOrge som er 40 har et helt annet utgangspunkt for å få barn en en i 1960 som var 40 og fikk barn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har hørt:at den mest ideelle alderen å bli gravid er 22-23år ( :roll: litt sent det nå :hoho: )

er vel etter man er fylt 38år at det er større risiko for komplikasjoner ved fødsel og større risiko for at barnet ikke er friskt :klø:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...