Gå til innhold

Samle opp stekesjy som skal brukes i saus


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal for første gang helsteke en indrefilet (har form som en lang pølse). Først surre brunt i panne og deretter inn i stekovn.

Hvordan kan jeg samle opp stekesjy til bruk i en saus?

Steke på rist med noe under som kan ta imot det som drypper av steken (bør jeg ha så fall vann slik at sjyen ikke brenner seg fast?

Steke i ildfast form og skrape ut sjy/kjøttsaft derfra?

Helt sikkert noen som har erfaring her!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hei, jeg bruker å brune steken i panne med smør/margarin, så koker jeg ut stekepanna med litt vann.

Steken legger jeg så på en rist over ei langpanne, tømmer i pannekrafta i langpanna, og tilsetter gjerne litt mere vann, slik at det ca dekker langpanna.

Denne skyen som da dannes i langpanna bruker jeg å øse over steken med jevne mellomrom iløpet av steketiden.Gjør steken saftigere. Fordamper mye av sjyen i langpanna, er det bare å tilsette mere vann, så slipper du fastbrent skjy.

Når steken er ferdig, så bruker jeg en slikkepott el å skraper løs skyen i pannen, for så å sile den over i en kjele(for å slippe grums i sausen, synes jeg det er mye skjy, så koker jeg den inn til passe mengde, for så å lage saus av den.

Skrevet

Jeg pleier å ha vann i bunnen av pannen, så fettet ikke brenner seg fast. Når det nærmer seg slutten av stekingen heller jeg fra væsken i et litermål, bruker fettet som samler seg øverst til å røre mel i (hvis jeg skal lage saus) og sper med sjyen som samles nederst. Jeg har en dings til å suge opp sjy med - jeg vet ikke hva den kalles, men den kan anbefales :)

Skrevet

Tusen takk for tips! :-)

Skrevet

Hvis du får mye sjy ut av en indrefilét mener jeg at du steker den på for høy temperatur. Jeg vil heller ha "safta" i kjøttet. Hva med å heller kjøpe en god fond i butikken?

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...