Gå til innhold

Pommes Crisp fra Findus


Anbefalte innlegg

Skrevet

Findus har kommet med pommes frites som er laget med rapsolje istedenfor palmeolje LINK.. Men er det sunnere enn palmeolje? Er det ikke slik at olje blir mer usunt etter at det er varmet opp? :sjenert:

Skrevet

En venninne og jeg stod med en sånn i hånda i går, jeg bare "Denne mååå vi ha! mye sunnere enn vanlig", og hun bare "nei, nei, nei.. Den skal varmes på 250 grader sikkert, og da blir det akkuratt som palmeolje!".. Men har hun rett? Er det ingen som vet? Jeg har ikke peiling, jeg.. Men har lyst på pommes frites :popcorn:

Skrevet

Findus har kommet med pommes frites som er laget med rapsolje istedenfor palmeolje LINK.. Men er det sunnere enn palmeolje? Er det ikke slik at olje blir mer usunt etter at det er varmet opp? :sjenert:

En venninne og jeg stod med en sånn i hånda i går, jeg bare "Denne mååå vi ha! mye sunnere enn vanlig", og hun bare "nei, nei, nei.. Den skal varmes på 250 grader sikkert, og da blir det akkuratt som palmeolje!".. Men har hun rett? Er det ingen som vet? Jeg har ikke peiling, jeg.. Men har lyst på pommes frites :popcorn:

Palmeolje er mest mettet fett til tross for at det er en planteolje, derfor er den ikke spesielt sunn. Den er også forbundet med kolesterolavleiringer i blodårene.

Det finnes en myte om at dersom man varmer en umettet olje så vil det bli til transfett. Det kommer nok ikke til å skje.

Selv om det inneholder en sunnere olje, så betyr det ikke at denne hurtigmaten er sunn. Se på næringsinnholdet og bruk den til å se hvor mye fett, karbohydrater og proteiner potetene inneholder.

Skrevet

Er dette noe som nettopp har kommet? Og hvilken butikker er det som tar det inn?

Gjest halebein
Skrevet (endret)

Jeg tror at hvis dere virkelig bryr dere om hva som er sunt og ikke sunt, så lager dere ikke pommes frites! I alle fall ikke halv og helfabrikata.

Jeg høres kanskje sur ut, men jeg blir så provosert over diskusjoner som denne, hvilken olje er sunnest på et FRITYRSTEKT (!!!) produkt!?!?

Kos deg med den pommes fritesen du vil, det er ikke sunt okke som - så ikke bruk tiden til å vurdere oljen - finn heller noe godt tilbehør, og DIG IN! :)

Endret av halebein
Skrevet

det sunneste alternative er jo å kutte poteter sjøl kryddre d med det man vil, ha på litt olje og steke i ovn.så har du lagt dine egne pommfritts.

Skrevet

Dette er OT men en venn av meg som jobber på restaurant fortalte meg idag at dersom man har olje i en deig (f.eks pizzadeig) fordamper den og "blir borte" når den blir stekt.. Jeg synes dette høres veldig merkelig ut.

Bakgrunnen for diskusjonen var at vi snakket om å lage best mulig deig og han mente at masse olje må til. Jeg sa at jeg var litt enig men at jeg foretrakk mat uten for mye olje..

Hva mener dere?

Skrevet

Esteriske olje i oljebrenner tar jo tomt til slutt. Men kanskje det bare tørker inn?

Skrevet

Rapsolje er litt sunnere..... Men i denne sammenheng har det utrolig lite å si, med tanke på hva dette er fornoe.

Dette er litt som å stå bak noen i kassen på rimi som kjøper potetgull og to poser smash.... med en liten cola light.

(Jeg er sikkert ikke så mye bedre selv, men det er en annen historie :) )

Hvis du spiser pommes frittes ofte er det sikkert bra å ta den med raps, ellers ville jeg tatt den som smaker best :) Når man først skeier ut kan man i hvertfall ete seg feit på noe som smaker godt!

  • 2 uker senere...
Skrevet

Raps eller palmeolje - vonde er slike chips okke som.

Skal man lage pommes frites, så er det best å gjøre det selv og fritere i en skikkelig fritøse på 190 grader.

Heston sin oppskrift som innebærer å først koke potetstavene, så la de tørke, fritere 3 minutter på 190 grader, la de avkjøle seg og så etterfritere et drøyt minutt på 180 grader gir perfekte chips hos meg ihvertfall.

AnonymBruker
Skrevet

Litt off topic, men det heter vel sannelig ikke "crisps"?

Crisps = engelsk for potetgull

Chips = engelsk for pommes frites

AnonymBruker
Skrevet

Joa, faktisk har de kalt det "crisp". Heh. Engelskmennene kommer til å synes vi er like idiotiske som amerikanere som klager på at "my fanny is itching so"...

839468.jpeg

Pommes Crisp 450g

Innhold:

Potet, rapsolje, stabilisator (dinatriumfosfat) og druesukker. Saltinnhold 0,2%.

Næringsverdi per 100g:

Energi 820kJ/200kcal, Protein 3 g, Karbohydrat 31 g hvorav sukkerarter 0,6 g, Fett 6 g hvorav mettet fett 0,5 g, Kostfiber 3 g, Natrium 0,1 g

AnonymBruker
Skrevet

Jo, det heter pommes crisp, pommes frites, pommes stripes, pommes expresse og sikker mer. Samme greia, ulikt navn og ulik produsent og noen ganger litt forskjellige form.

AnonymBruker
Skrevet

Uff, nå ble jeg sulten. Blir vel ikke middag før om 12 timer tenker jeg meg.

Skrevet

Joa, faktisk har de kalt det "crisp". Heh. Engelskmennene kommer til å synes vi er like idiotiske som amerikanere som klager på at "my fanny is itching so"...

839468.jpeg

Pommes Crisp 450g

Innhold:

Potet, rapsolje, stabilisator (dinatriumfosfat) og druesukker. Saltinnhold 0,2%.

Næringsverdi per 100g:

Energi 820kJ/200kcal, Protein 3 g, Karbohydrat 31 g hvorav sukkerarter 0,6 g, Fett 6 g hvorav mettet fett 0,5 g, Kostfiber 3 g, Natrium 0,1 g

200 kcal pr 100 gr er mye!!

Annonse
AnonymBruker
Skrevet

200 kcal pr 100 gr er mye!!

Men det er den sunne typen kalorier... :roll:

Skrevet

Men det er den sunne typen kalorier... :roll:

En tredjedel er karbo, og man blir ikke tynn av å bøtte i seg fett heller...uansett hvor sunn den måtte være!

AnonymBruker
Skrevet

200kcal/100gr er mye ja! Mesteparten av det er nok sukker og olje som er trukket inn i potetskivene.

Skrevet

Esteriske olje i oljebrenner tar jo tomt til slutt. Men kanskje det bare tørker inn?

Etersik olje er ikke olje, da den ikke inneholder fettsyrer. Men den fordamper når den utsettes for varme, det er sånn lukten sprer seg.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...