Green Lady Skrevet 9. februar 2011 #1 Skrevet 9. februar 2011 Jeg har nettopp blitt tilbudt en skoleplass i Nederland, og må svare innen 28.02. Det er snakk om en double degree på masternivå - noe som gjør at jeg vil gå siste året av min master der nede, og i teorien få to mastergrader (et vitnemål fra hver skole). Jeg søkte bare for å ha gjort det, så dette er ikke noe jeg har jeg tenkt grundig igjennom. Så sitter her, litt lettere sjokkert, vet ikke helt om jeg skal le eller gråte. Har en fantastisk kjæreste, som selvfølgelig støtter meg 120 %, en kjempehyggelig leilighet jeg leier, en hest og to katter. Spørsmålet blir hva jeg gjør med alt dette. Men på en annen side - dumt om det skal hindre meg. Dette er jo tross alt en "once in a lifetime oppourtunity", så det er jo litt kjipt å ikke hoppe på det toget. Såå.. Hva slags erfaringer har folket med utveksling/double degree? Skal nevnes at den skolen i Nederland, er visstnok en av de beste i Europa innen det faget jeg studerer. På den ene siden er det kjempebra, men på den andre siden krever de veldig mye av elevene.. Hjeeelp!
AnonymBruker Skrevet 9. februar 2011 #3 Skrevet 9. februar 2011 Så fantastisk kult! Jeg har hørt om andre som har tatt doble mastergrader og de har utrolig kule jobber og verdifull utenlandserfaring, så jeg hadde ikke tenkt meg om to ganger!
Green Lady Skrevet 9. februar 2011 Forfatter #4 Skrevet 9. februar 2011 Er det Tilburg University? Nei,unviversitet i Groningen
AnonymBruker Skrevet 9. februar 2011 #5 Skrevet 9. februar 2011 Ok, søren heller, jeg studerer i Tilburg hehe, og jeg tenkte det var her siden de har også litt fokus på dualdegree. Universitet i Nederland er ofte ganske krevende, fordi det skal her nede være en stor forskjell fra høyskole til universitet. Mye jobb, ikke uvanlig at man må bruke lenger tid enn forventet på masteroppgave, bachelor etc. En god del pirk, men man kommer jo ut av det godt rustet til jobblivet. Tenk litt over om du trenger det. Hva du har tenkt å jobbe som. Nå vet jo ikke jeg hvilken retning du går. Selv skal jeg ikke ta master her nede fordi jeg har ikke bruk for det til jeg ønsker å jobbe som. Om du har disiplin og vilje til å jobbe så tror jeg dette går greit for deg )
Green Lady Skrevet 14. februar 2011 Forfatter #6 Skrevet 14. februar 2011 Ingen flere som har noen erfaringer med utveksling/double degree?
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2011 #7 Skrevet 15. februar 2011 Ingen flere som har noen erfaringer med utveksling/double degree? Jeg skjønner ikke helt hva du spør om, egentlig. Utveksling og double degree er jo to helt forskjellige ting, eller spør du om folk har erfaring med å bo i utlandet? Lurer du på hvordan man løser det når man har forpliktelser hjemme og skal ut et år, eller spesifikt hvordan det er å bo i Nederland?
Green Lady Skrevet 15. februar 2011 Forfatter #8 Skrevet 15. februar 2011 Jeg er bare interessert i å høre andres erfaringer, både fra utveksling og double degree. Jeg vet at det er to forskjellige ting, men det er likevel et utenlandsopphold for å studere på en skole. Og om noen ønsker å fortelle litt om det praktiske, hadde ikke det gjort noe det heller
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2011 #9 Skrevet 15. februar 2011 Ah ok. Vel, jeg har studert i flere andre land, og jeg synes du skal hoppe i det. Det er bare et år, Nederland er ikke spesielt langt unna hverken geografisk eller kulturelt, og alt det praktiske hjemme ordner seg etterhvert om du legger godviljen til. Det eneste jeg vil råde deg til, er å gå fullt og helt inn for det om du velger å dra. Det er mye pes med å ordne utenlandsopphold, og når du skal forholde deg til to læresteder kan du stort sett banne på at det er krysskommunikasjon og irritasjoner ift det. Hvis du sier ja til plassen og eeeegentlig helst vil være hjemme kommer de tingene til å være mye vanskeligere for deg å takle enn om du er klar på at du vil dra, uansett.
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2011 #10 Skrevet 15. februar 2011 Det er mye pes med å ordne utenlandsopphold Ikke hvis man er fra Norge og tar studier i Nederland, nei. Andre land kan sikkert vært mye pes, men ikke her nede.
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2011 #11 Skrevet 15. februar 2011 Ikke hvis man er fra Norge og tar studier i Nederland, nei. Andre land kan sikkert vært mye pes, men ikke her nede. Jeg snakker generelt, ift godkjennelser, sted å bo, eventuelle papirer som skal ordnes, forsikringer, opprettelse av bankforbindelse, papirer som skal sendes fra universitet til universitet, fagoppmeldelser som skal gjøres før man har pensumlister å gå ut i fra, osv. Det er ikke bare visum og oppholdstillatelse som skal fikses, og resten må ordnes i Nederland også (og jeg har studert i Nederland, så det er ikke bare noe jeg finner på), selv om graden av organisasjon selvsagt kan variere fra land til land og skole til skole. Mitt nederlandske universitet var ganske organisert, men ting måtte likevel gjøres, de ordnet seg ikke av seg selv.
AnonymBruker Skrevet 16. februar 2011 #12 Skrevet 16. februar 2011 Jeg snakker generelt, ift godkjennelser, sted å bo, eventuelle papirer som skal ordnes, forsikringer, opprettelse av bankforbindelse, papirer som skal sendes fra universitet til universitet, fagoppmeldelser som skal gjøres før man har pensumlister å gå ut i fra, osv. Det er ikke bare visum og oppholdstillatelse som skal fikses, og resten må ordnes i Nederland også (og jeg har studert i Nederland, så det er ikke bare noe jeg finner på), selv om graden av organisasjon selvsagt kan variere fra land til land og skole til skole. Mitt nederlandske universitet var ganske organisert, men ting måtte likevel gjøres, de ordnet seg ikke av seg selv. Trist at du hadde så mye som måtte fikses da. Jeg har ikke sagt at du finner på noe som helst jeg, men mitt universitet fikset alt, møte med immigrasjon, sted å bo, alt mulig samt for andre av mine medstudenter fra andre land som f.eks Tyskland var det det samme. Ikke var det mye som skulle arrangeres heller siden Norge er EEA. De ordnet også midlertidig bankkonto etc. Forsikringer kan ordnes via ANSA på 123. Jeg har heller ikke hatt noe godkjennelser som måtte gjøres. Så om TS uroer seg for nettopp disse tingene forteller jeg henne at det ikke er så stort problem, og det betyr hverken at du eller jeg har rett, men jeg bare opplyser
AnonymBruker Skrevet 16. februar 2011 #13 Skrevet 16. februar 2011 Trist at du hadde så mye som måtte fikses da. Jeg har ikke sagt at du finner på noe som helst jeg, men mitt universitet fikset alt, møte med immigrasjon, sted å bo, alt mulig samt for andre av mine medstudenter fra andre land som f.eks Tyskland var det det samme. Ikke var det mye som skulle arrangeres heller siden Norge er EEA. De ordnet også midlertidig bankkonto etc. Forsikringer kan ordnes via ANSA på 123. Jeg har heller ikke hatt noe godkjennelser som måtte gjøres. Så om TS uroer seg for nettopp disse tingene forteller jeg henne at det ikke er så stort problem, og det betyr hverken at du eller jeg har rett, men jeg bare opplyser Jeg tror vi snakker om det samme, egentlig. Jeg vet ikke hvor du var, men mitt universitet fikset også bolig (jeg måtte bare fylle ut skjemaet med hva jeg ville ha osv., og det er ikke alle universiteter som skaffer bolig, og spesielt ikke for gradsstudenter), de fikset bankkonto (måtte bare fylle ut skjemaet med fullmakter) og de meldte meg opp til fag (jeg måtte bare bevise at jeg hadde den riktige forkunnskapen). Men det skjer ikke uten at man selv sier ok, og det skal heldigvis som oftest gjøres skriftlig. Du sa vel heller ikke ja takk til en plass og så våknet du bare opp en dag og alt var ordnet helt uten din medvirkning? Det virket ikke som om TS har bodd i utlandet før, og da kan det for mange virke overveldende, selv om jeg er helt enig i at Nederland er en myk start sånn sett:) (Men du, hvis du bare opplyser, er det kanskje greit å formulere seg på en litt annen måte enn "Ikke hvis man er fra Norge og tar studier i Nederland, nei. Andre land kan sikkert vært mye pes, men ikke her nede." Vanskelig å tolke den på noen annen måte enn at du mente jeg tok fullstendig feil.)
AnonymBruker Skrevet 16. februar 2011 #14 Skrevet 16. februar 2011 Det er jo heller ikke det at det er så mye vanskeligere i seg selv å forberede et studieopphold i utlandet enn i Norge, men at man gjerne må orientere seg i et annet system først, i motsetning til hjemme hvor man kan starte et semester fullstendig i blinde.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå