Gå til innhold

Fremhevede innlegg

Gjest pysepusen
Skrevet

Noen som vet om jeg kan bruke hermetiske tomater når jeg skal lage mat til min 8,5 måneder gamle baby? Har til nå brukt vanlige og skoldet dem.

Videoannonse
Annonse
Gjest pysepusen
Skrevet

kvifor skulle du ikkje kunne det?

Jeg vet ikke, er bare noen som sier at man bør lage av ferske til babyer, men jeg skjønner ikke hvorfor. Derfor spør jeg her ettersom de på helsestasjonen ikke visste ;)

Skrevet

Jeg har brukt masse hermetiske bønner i tomatsaus i babymaten. Ikke akkurat det du spør om, men det er altså den hermetikken hun har fått. Synes det var helt genialt å gi henne, og bygge ut med annen mat (kjøtt, poteter, moste grønnsaker) pga at det blir en fin konsistens med mye saus fra tomatsausen i hermetikken.

Har aldri tenkt på at det kunne være noe galt...

Men i alle barnemat-bøker med oppskrifter står bare tips om hvordan lage mat fra bunnen av, og hermetikk som del av maten er aldri nevnt. Så jeg vet heller ikke...

Gjest navnelapp
Skrevet

Tomatbønnesaus ville eg ikkje brukt for mykje av, den er ganske salt. men alminnelege hermetiske tomatar burde det vel ikkje vere noko feil med? Om ein månads tid sit barnet ditt i sandkassa og et jord, så det er vel grenser for kor forsiktig ein treng å vere.

Gjest pysepusen
Skrevet

Tomatbønnesaus ville eg ikkje brukt for mykje av, den er ganske salt. men alminnelege hermetiske tomatar burde det vel ikkje vere noko feil med? Om ein månads tid sit barnet ditt i sandkassa og et jord, så det er vel grenser for kor forsiktig ein treng å vere.

Jeg er da klar over det, men jeg vil nå gjøre mitt beste for at det han får i seg kan spises ;)

Skrevet

Jeg har akkurat funnet fram en boks hermetiske tomater for å lage babymat....ble inspirert av ei på barselgruppa mi som hadde gjort det samme i går. Regner med det er greit, jeg...

Skrevet

Det er ikke det at de hermetiske tomatene blir behandlet i en slags lake, tilsatt salter, og lignende, som gjør at folk blir skeptiske da?

Jeg vet ikke, bare spør.

Gjest pysepusen
Skrevet

Vi har Del Monte sine og der er innholdet:

Tomater, tomatjuice og sitronsyre. Det er vel syren da som er det "kritiske"? Og siden jeg har atopisk eksem burde nok ikke han ha det! Men det kan jo ikke være sååå mye i den?

Skrevet

Du kan jo bruke økologiske hermetiske tomater, for eksempel Coop Änglamark? Ofte er kvaliteten på de tomatene du får i butikkene ikke særlig høy nå på vinteren, så du kan nok like godt velge hermetiske, så lenge de er frie for tilsetningsstoffer.

Skrevet

Vi har Del Monte sine og der er innholdet:

Tomater, tomatjuice og sitronsyre. Det er vel syren da som er det "kritiske"? Og siden jeg har atopisk eksem burde nok ikke han ha det! Men det kan jo ikke være sååå mye i den?

Det er sitronsyre i de smoothie greiene hvor ungen kan suge ut selv også(de røde, gule og grønne), så vet ikke om det er så farlig akkurat det?

Gjest pysepusen
Skrevet

Det er sitronsyre i de smoothie greiene hvor ungen kan suge ut selv også(de røde, gule og grønne), så vet ikke om det er så farlig akkurat det?

Og derfor får ikke lillegutt det siden han ikke skal ha sitrus som meg ;)

Gjest pysepusen
Skrevet

Du kan jo bruke økologiske hermetiske tomater, for eksempel Coop Änglamark? Ofte er kvaliteten på de tomatene du får i butikkene ikke særlig høy nå på vinteren, så du kan nok like godt velge hermetiske, så lenge de er frie for tilsetningsstoffer.

Takk for tips! Skal sjekke dem ut :)

Skrevet

Vanlege hermetiske tomater (naturell) kan du vel bruke? Mine ungar har i alle fall fått "normal" mat heilt frå dei starta med fast føde (har aldri brukt middagsglass), inkl hermetiske grønnsaker.

Skrevet

Jeg mener å huske, sånn langt bak i hodet, at greien er en kjemisk prosess i hermetikkboksen, altså at tomatene med sitt syrenivå (?) reagerer med hermetikkboksen og gjør noe som ikke er så bra. Jeg husker ikke detaljene dessverre, men det var noe om dette for en ett-to-års tid siden.

Jeg har ikke tenkt på det. Du kan uansett unngå det ved å kjøpe f.eks. Icas tomater på kartong eller Muttis store glassflasker (Meny).

Gjest pysepusen
Skrevet

Jeg mener å huske, sånn langt bak i hodet, at greien er en kjemisk prosess i hermetikkboksen, altså at tomatene med sitt syrenivå (?) reagerer med hermetikkboksen og gjør noe som ikke er så bra. Jeg husker ikke detaljene dessverre, men det var noe om dette for en ett-to-års tid siden.

Jeg har ikke tenkt på det. Du kan uansett unngå det ved å kjøpe f.eks. Icas tomater på kartong eller Muttis store glassflasker (Meny).

Tusen takk! De skal jeg sjekke ut!

Skrevet

Jeg mener å huske, sånn langt bak i hodet, at greien er en kjemisk prosess i hermetikkboksen, altså at tomatene med sitt syrenivå (?) reagerer med hermetikkboksen og gjør noe som ikke er så bra. Jeg husker ikke detaljene dessverre, men det var noe om dette for en ett-to-års tid siden.

Jeg har ikke tenkt på det. Du kan uansett unngå det ved å kjøpe f.eks. Icas tomater på kartong eller Muttis store glassflasker (Meny).

Ja, det husker jeg også! Lurer på om det var BPA, jeg?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...