B.A. Skrevet 31. januar 2011 #1 Skrevet 31. januar 2011 Skal lage lammelår en gang i nærmeste fremtid og trenger tips til hva slags dessert som passer til. Gjerne noe jeg kan lage fra bunnen. Desserten kan ikke lages med ; fløte, appelsin/mandarin/klementin, marshmallows På forhånd takk
Kvist Skrevet 31. januar 2011 #2 Skrevet 31. januar 2011 Mandelbunn med en tykk, mørk sjokoladekrem på. Jeg bruker å lage ganach, men du skulle jo ikke bruke fløte så da går jo ikke det. Og oppå sjokoladen legger du friske bær etter smak. Espresso eller kruttsterk kaffe til
Tears.of.the.Sun Skrevet 1. februar 2011 #4 Skrevet 1. februar 2011 Lammelår er ganske tung mat så man bør ha en lett dessert etterpå. Jeg tror jeg ville gått for noe med bær. Lammelår er jo veldig naturlig og da passer det med bær som også er hentet rett fra naturen. Kanskje blåbærpai? Det er jo veldig godt.
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2011 #5 Skrevet 2. februar 2011 Jeg har alltid lyst på eplekake, -pai eller -smuldrepai etter å ha spist lammekjøtt (spesielt fårikål, men ellers også...). Mulig det bare er en betinget refleks, men jeg synes det passer godt med noe litt syrlig etter lam. 1
B.A. Skrevet 2. februar 2011 Forfatter #6 Skrevet 2. februar 2011 Takk for tips begge to. Høres godt ut med noe lett og fruktig/syrlig etter en tung middag ja. Leter litt å ser hva jeg finner.
Supraspinatus Skrevet 2. februar 2011 #7 Skrevet 2. februar 2011 Frisk sorbet er en lett og god dessert. Man kan gjøre den litt tyngre ved å servere et lite stykke brownie til.
B.A. Skrevet 2. februar 2011 Forfatter #8 Skrevet 2. februar 2011 Tror nok jeg blir å falle på en sorbet/fromasj som dessert. Med en frisk bærsaus til. Høres godt ut. Tusen takk for alle tips folkens
Havbris Skrevet 6. februar 2011 #9 Skrevet 6. februar 2011 Jeg pleier å servere hjemmelaget blåbæris til lammelår. Lager den av frosne blåbær, litt melis, kremfløte og litt vaniljesaus. Alt får en omgang i prosessor men ikke så lenge at bærene knuses helt. Tilbake i fryser noen timer. Smaker veldig godt.
Supraspinatus Skrevet 6. februar 2011 #10 Skrevet 6. februar 2011 Jeg pleier å servere hjemmelaget blåbæris til lammelår. Lager den av frosne blåbær, litt melis, kremfløte og litt vaniljesaus. Alt får en omgang i prosessor men ikke så lenge at bærene knuses helt. Tilbake i fryser noen timer. Smaker veldig godt. Veldig godt. Har gjort det selv noen ganger. Men fløteis er ofte veldig mektig, så man må ikke gi for store porsjoner.
B.A. Skrevet 6. februar 2011 Forfatter #11 Skrevet 6. februar 2011 Tusen takk for alle gode tips og ideer folkens. Landet på sitronfromasj med bringebærsaus. Var utrolig godt og virket som gjestene likte det
Supraspinatus Skrevet 6. februar 2011 #12 Skrevet 6. februar 2011 Tusen takk for alle gode tips og ideer folkens. Landet på sitronfromasj med bringebærsaus. Var utrolig godt og virket som gjestene likte det Hørtes godt ut. Sitronfromage er veldig retro for meg. Tror jeg må lage det en dag. Lagde du fra bunnen eller jukset du med Freia sin variant?
Havbris Skrevet 7. februar 2011 #13 Skrevet 7. februar 2011 Veldig godt. Har gjort det selv noen ganger. Men fløteis er ofte veldig mektig, så man må ikke gi for store porsjoner. Ikke store porsjoner nei - og heller ikke veldig mye fløte i isen. Blir best når det smaker friskt!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå