crispy Skrevet 23. januar 2011 #1 Skrevet 23. januar 2011 Jeg har sett at det brukes eddik i sjokoladekaker for å få "den riktige konsistensen", hva nå enn det skulle bety :klø: Jeg lurer på hva slags konsistens kaken får? Det står at kaken blir usedvanlig myk? Men hva er det eddiken gjør for at kaken blir slik? Er det pga av at den er så sur?
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2011 #3 Skrevet 24. januar 2011 Eddik er en syre og reagerer med bakepulveret slik at det produseres mer karbondioksid - og kaken blir mer luftig.
Gjest Mauna Lee Skrevet 24. januar 2011 #4 Skrevet 24. januar 2011 hvordan oppskrift er dette? *nysgjerrig* Ble den god?
crispy Skrevet 24. januar 2011 Forfatter #5 Skrevet 24. januar 2011 Eddik er en syre og reagerer med bakepulveret slik at det produseres mer karbondioksid - og kaken blir mer luftig. Åh, takk skal du ha! Bakte kaken til tross for en dose skepsis, men resultatet ble helt fantastisk! Det er ikke til å tro hva den eddiken har gjort med konsistensen!
crispy Skrevet 24. januar 2011 Forfatter #6 Skrevet 24. januar 2011 (endret) hvordan oppskrift er dette? *nysgjerrig* Ble den god? Kaken ble kjempegod! Jeg måtte prøvesmake kaken når den var enda litt lunken. Den var skikkelig myk og luftig, porøsmyk! Brukte denne oppskriften her: http://grassonion.blogspot.com/2010_02_01_archive.html Men tilsatte 1 1/2 ts eddik 35%. I tillegg brukte jeg 8 dl kefir, 2 dl mager kesam, 1 egg, 1 ts bakepulver og 50g smør istedet Resultat vellykket! NB! Kaken blir KJEMPESTOR, brukte den største langpannen til ovnen, og det var akkurat plass (Til glasuren tok jeg 1pk melis, 2 ss kaffe, 100g smeltet mørk kokesjokolade og melk til glasuren fikk en fin konsistens) Endret 24. januar 2011 av crispy
crispy Skrevet 5. februar 2011 Forfatter #7 Skrevet 5. februar 2011 I tilfelle det fortsatt er noen som titter innom,må jeg bare si at jeg er nå offisielt avhengig av eddik i kakebaking! Før kunne jeg være uheldig med en kake som ble seig hvis jeg rørte for mye eller lignende. Men nå blir ALLE kakene jeg lager, like myke, porøse og luftige
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2011 #8 Skrevet 5. februar 2011 Bruker du da ca 1 1/2 ts eddik i alle kakene dine nå?
Gjest Mauna Lee Skrevet 5. februar 2011 #9 Skrevet 5. februar 2011 I tilfelle det fortsatt er noen som titter innom,må jeg bare si at jeg er nå offisielt avhengig av eddik i kakebaking! Før kunne jeg være uheldig med en kake som ble seig hvis jeg rørte for mye eller lignende. Men nå blir ALLE kakene jeg lager, like myke, porøse og luftige Smart! Kanskje jeg endelig kommer litt lengre ned i eddikflaska mi?
crispy Skrevet 6. februar 2011 Forfatter #10 Skrevet 6. februar 2011 Bruker du da ca 1 1/2 ts eddik i alle kakene dine nå? Det kommer ann på egentlig. Til en stor langpanne kombinerer jeg alltid eddiken med surmelk og natron. Jeg bruker da ca 2-3 ts eddik. Hvis jeg bruker en avlang brødform, bruker jeg som du sier 1 1/2 ts eller 1 ts, kombinert med bakepulver og litt natron Må være på den sikre siden, vet dere.
crispy Skrevet 6. februar 2011 Forfatter #11 Skrevet 6. februar 2011 Smart! Kanskje jeg endelig kommer litt lengre ned i eddikflaska mi? Ja, her i huset går det unna med eddiken! Har sett at man kan bruke eddik i kaker og muffins også Her er det en oppskrift på muffins med eddik: http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?2826 Siden det er Valentine rett rundt hjørnet, passer denne utmerket her i huset!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå