Gå til innhold

Noen som har bakt smultringer?


Efelia

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle prøve meg på smultringer i år, men har ikke prøvd det før. Har hørt det er vanskelig med smulten og alt.

Har lagd fattigmann tidligere med vellykket resultat. Noe av det samme?

Noen som har en god oppskrift, og noen erfaringer de vil dele?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har en kjempegod oppskrift som jeg har fått av mamma!

Skal skrive den inn her når jeg får tid :D

(blir sikkert på søndag)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smultringer er kjempegodt! Nam..

De som selges i butikk er bra nok for meg. Å begynne å styre med glovarm smult på kjøkkenet er ikke fristende.

Husk for all del å ha et lokk i nærheten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei!

Jeg lagde smultringer for første gang i fjor, og frem til da trodde jeg at jeg ikke likte smultringer! Det er noe helt annet en kjøpevariantene, og dessuten ikke så vanskelig eller skummelt som jeg på forhånd trodde!

Her er oppskriften vi brukte:

SMULTRINGER

3 egg

3 dl sukker

3 dl rømme

3 dl surmelk

1 ts hornsalt

1 ts natron

1 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

1 l hvetemel

Egg og sukker blandes til eggedosis, rømme og surmelk røres deretter inn. Resten av ingrediensene skal så i. Pass på at smultet er ordentlig varmt (ta i en dråpe av røra, og om det flyter og blir brunt innen få sekunder er det bra!) og stek noen få ringer om gangen, slik at smultet holder seg varmt.

Vi brukte et eget redskap som former ringer, og det var veldig praktisk! Vet ikke hvor det var kjøpt, dessverre...

Lykke til med baksten, hvis noen tør! :nisse:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tør, jeg tør!!!

Hvor mye smult, hvor lenge skal de ligge, hvor mange ringer ble det av den oppskriften og kan de fryses ? Holder de seg i kakeboks eller plastpose? Hvor lenge?

*lyst på smultring*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi... Her var det mye jeg ikke husker svaret på, men skal gjøre mitt beste:

Hvor mye smult:

Det står ikkke noe i oppskriften, men det var ganske mye, for da holder varmen seg bedre. Tror det var ca. 2 liter i flytende form. (Men det kan hende jeg husker feil!)

hvor lenge skal de ligge:

Når den ene siden er blitt deilig gyllenbrun, snur du den og lar den andre siden bli brun også. Er du riktig flink får du en fin lys rand akkurat langs midten (det er visst et godt tegn..?) Tror ikke det tar så lang tid, men det må man nesten se an!

hvor mange ringer ble det av den oppskriften:

Hmmm... Vi var 12 som spiste, og det var nok til at alle fikk, vi tok et par smaksprøver før servering, og noen av oss fikk ta med hjem et par, så kanskje rundt 20 stykker?

kan de fryses ? Holder de seg i kakeboks eller plastpose? Hvor lenge?:

Vi spiste dem opp FORT, så det vet jeg ikke! :oops:

LYKKE TIL!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...
Gjest Anonymous

Har noen brukt frityrkoker til å steke smulteringene i ?

Håper det for da kan det hende at det blir noen smulteringer her i år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det går helt fint å steke smultringer i frityrkoker.

På min stekes de på 170 grader (altså ikke på helt full guffe).

Smultringutstikker får man kjøpt hos de fleste som selger kjøkkenredskaper. Tror jeg kjøpte min hos TilBords eller noe sånt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smulten må IKKE koke eller putre, den skal bare være veldig varm. Hvis du har en liten loff-bit (ca1*1*1 cm) oppi gryta skal den bli gylden på litt inder 1 min, da er det passe varmt.

Husk å ha et lokk lett tilgjengelig, i tilfellet smulten tar fyr. IKKE bruk vann!!

Og smultringer er veldig godt egnet til å fryses :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...