hilli Skrevet 20. januar 2011 #1 Del Skrevet 20. januar 2011 Jeg er så heldig at jeg abonnerer på økologiske grønnsaker Vanligvis har jeg ingen problemer med å spise opp det som kommer, men i det siste har vi fått mye stangselleri som jeg egentlig aldri har spist annet enn i salat eller til dip, har også brukt det i smoothie. Er det noen som har noen oppskrifter til retter med stangselleri, gjerne varme grønnsaksretter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2011 #2 Del Skrevet 20. januar 2011 Jeg har iblant samme problem. Her er noen oppskrifter jeg har kikket på, men ikke testet enda: Fennikel- og selleristangsalat Selleristanggrateng Kylling med braisert selleristang og sider Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 20. januar 2011 #3 Del Skrevet 20. januar 2011 Eg puttar stangselleri i alt mulig. I steikt ris, i gryterettar, i bolognesesaus og i gratengar. Kutt det fint, så tenker ingen på at det er der ein gong. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
CoffeeGirl Skrevet 20. januar 2011 #4 Del Skrevet 20. januar 2011 Hva med i wok-blandinger? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2011 #5 Del Skrevet 20. januar 2011 Eg puttar stangselleri i alt mulig. I steikt ris, i gryterettar, i bolognesesaus og i gratengar. Kutt det fint, så tenker ingen på at det er der ein gong. Er det et poeng at ingen skal kjenne at det er der? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 20. januar 2011 #6 Del Skrevet 20. januar 2011 Ja, enkelte syns ikkje den reine stangselleri-smaken er så god. Den kan vere litt beisk. Men som aromatisk grønsak i kraft, supper og gryter gir den eit godt supplement til smaken utan å gjere for mykje av seg på eiga hand. Barna mine pillar ut stangselleri viss eg ikkje hakkar det fint nok. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
CoffeeGirl Skrevet 20. januar 2011 #7 Del Skrevet 20. januar 2011 Må også si at det første jeg tenkte på når jeg så denne tråden var Waldorfsalat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pinkyh Skrevet 20. januar 2011 #8 Del Skrevet 20. januar 2011 Barna mine pillar ut stangselleri viss eg ikkje hakkar det fint nok. Det gjør jeg og, og jeg er snart 30.... Smaker så bittert syns jeg... men er fint å ha i krafter osv, som du sier. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2011 #9 Del Skrevet 20. januar 2011 Ja, enkelte syns ikkje den reine stangselleri-smaken er så god. Den kan vere litt beisk. Men som aromatisk grønsak i kraft, supper og gryter gir den eit godt supplement til smaken utan å gjere for mykje av seg på eiga hand. Barna mine pillar ut stangselleri viss eg ikkje hakkar det fint nok. Ok, trådstarter sa bare ikke noe om at hun ikke likte det, hun spiser jo rå stangselleri med dip, feks. Så jeg så bare ikke poenget. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
casting Skrevet 20. januar 2011 #10 Del Skrevet 20. januar 2011 Jeg pleier å lage en veldig god suppe med kikerter og pasta, hentet fra Jamie Olivers oppskrifter. http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=6505320 Jeg pleier å ha mer selleri i suppa enn en stilk, men den blir veldig tjukk, nesten som lapskaus, så det kan være greit å ha i litt mer kraft også... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 20. januar 2011 #11 Del Skrevet 20. januar 2011 Omelett med stangselleri og reker er veldig godt. Serveres med ristet brød og majones. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 20. januar 2011 #12 Del Skrevet 20. januar 2011 Smaker så bittert syns jeg... men er fint å ha i krafter osv, som du sier. Jeg synes ikke at stangselleri smaker bitter overhodet. Jeg synes imidlertid at ikke-økologisk stangselleri som oftest smaker veldig mye av kjemikalier og plantevernmidler. Stangselleri (og gulrøtter) er de eneste grønnsakene som jeg utelukkende kjøper økologisk. Jeg synes rett og slett at sprøytet stangselleri smaker høgg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Consensio Skrevet 20. januar 2011 #13 Del Skrevet 20. januar 2011 Putter stangselleri i nesten alt jeg. Fra pastaretter til tacoblanding, spaghettisaus til nudler. Det er liksom noe jeg alltid har i kjøleskapet, og jeg syns det setter en god og frisk smak på maten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Independent_ Skrevet 20. januar 2011 #14 Del Skrevet 20. januar 2011 Når man kjøper en bunt med stangselleri bruker man jo aldri alt. Så jeg kutter det opp å fryser det sånn at jeg kan putte det frossnt i supper, gryteretter, wok og alt mulig rart Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå