Clea Skrevet 17. januar 2011 #1 Skrevet 17. januar 2011 Vi er helt i begynnelsen på bryllupsplanleggingen. Vi håper å holde kostnadene noenlunde lavt, på selve bryllupet. Vi skal leie eget lokale, hvor vi kan ha med medbrakt alkohol, skal få bekjekte til å lage maten, på kjøkkenet i lokalet. Men, hvilken bryllupsmiddag er noenlunde billig? Vi blir ca 40 til middag. Vil gjerne ha forret, hovedrett, dessert. Har sett mange bruker koldtbord, når de vil ha det økonomisk, men vi vil gjerne ha 3 retters. Noen med tips til oss?
Mazilla Skrevet 17. januar 2011 #2 Skrevet 17. januar 2011 Hva legger du i billig? Vi hadde tre retters middag til ca 80, med egen kokk, men det ble ikke avskrekkende dyrt likevel. Mye å spare på å tenke litt, og være ute i god tid og kunne følge med på tilbud! Et tips er å bruke sesongens grønnsaker, de er gjerne billigere enn andre. I tillegg er det gjerne andre varer som også er billigere avhengig av tidspunkt på året; kalkun er billigere rundt juletider, endel kjøtt er billig i grillsesongen osv. Tenk litt smart der, så kan det være penger å spare! Vi reiste til Sverige og kjøpte indrefilet (til hovedretten) og serranoskinke (til forretten), og sparte endel på det. I tillegg kjøpte vi alt av grønnsaker samlet fra en lokal gård, og fikk kjempeflotte grønnsaker til en billig penge Desserten vår var en enkel bringebærdessert, alt vi trengte å kjøpe var creme fraiche, bringebær og sukker. Vi serverte altså: Lun asparges med parmesan, serranoskinke og aioli Indrefilet med stekte småpoteter, kokte gulrøtter og brokkoli, stekt løk og sjysaus Bringebærdessert Utgifter (altså til 80 + ca 10 på kjøkkenet, totalt 90 pers): Forrett: 1500 kr Hovedrett: 3700 i kjøtt, 950 i grønnsaker og poteter Dessert: 1000
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2011 #3 Skrevet 17. januar 2011 Nå er ikke jeg en erfaren bryllups- eller budsjettplanlegger, men beregnes ikke utgiftene til kokk/servitører i samme utgiftspost som middag/maten? Altså de 10 personene på kjøkkenet som du henviser til, fikk ikke de betalt?
Mazilla Skrevet 17. januar 2011 #4 Skrevet 17. januar 2011 De som serverte var venner av mannens foreldre, og de stiller opp for hverandre i sånne sammenhenger. De fikk mat og drikke, og ble i tillegg invitert til foreldrene hans for å drikke opp det som var igjen (svigers betalte alkoholen for oss og fikk derfor beholde restene). Kokken og hjelperen hennes fikk selvfølgelig betalt, men jeg husker ikke hvor mye, for svigers betalte. Hun var uansett ikke dyr, men det er jo egentlig irrelevant her..
Clea Skrevet 17. januar 2011 Forfatter #5 Skrevet 17. januar 2011 Tusen takk for svar dere! Hva vi legger i billig, er jo egetlig et godt spørsmål! Jeg vet jo ikke hva som er vanlig, men ser noen regner mellom 1500-1700 for hver person til middag (dette er vel med drikkevarer) men syntes det hørtes mye ut! Pga. dette har vi bestemt å bare ha de nærmeste til middag, og heller invitere mange til kaffen. Men prisene som ble oppgitt her, var jo aldeles ikke gale! Vi skal nok planlegge godt, å se hva vi kan få til! Kanskje vi kan ha flere gjester til middag også? Vi skal prøve å få til et fint bryllup, men til en grei pris, vil heller legge mer i brullypsreisen. Har venner som har hatt bryllup som kostet 250.000, og det er i HELT annen sjanger enn hva vi har tenkt! Bringbær dessert hørtes nammis ut!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå