Gå til innhold

Brokkoli-grateng


Anbefalte innlegg

Skrevet
I dag... Min spesialitet' date= brokkoli-grateng, tror jeg!

Du GreenSky, eller andre, hvordan lager man brokkoli-grateng? :D

Jeg fant bare en kalkun og brokkoli grateng på nettet.

Jeg :hjerte: brokkoli.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja, hvordan lager man det? Det hørtes da veldig nam ut! :D

Skrevet

Tidligere fikk man kjøpt en knallgod en som frysevare, men har ikke sett på aldri så lang tid! Men jeg har uansett en oppskrift:

250 gr brokkoli el en pakke fryst

1 ts salt pr liter kokevann

3 dl melk (H-melk fortrinnsvis)

3 egg

1/2 ts salt

1/2 ts revet muskatnøtt

1 dl revet ost

Skyll brokkolien. Legg den i kokende lettsaltet vann og la den koke noen minutter. Ta den opp og la den dryppe godt av seg.

Kok opp melken og avkjøl.

Pisk eggene lett sammen og tilsett salt, muskatnøtt og revet ost, under omrøring.

hell eggemassen i smurt ildfast form og fordel brokkolien oppi. Sett fatet i ovnen på 200 grader ca 30 min el til eggemassen er stivnet. Stikk en kniv ned i midten, hvis det ikke henger noe fast på den, er den ferdig.

Variasjon: Rør 2 dl rømme (20%) og 2 dl revet ost sammen, smak til m salt og pepper og fordel over brokkolien før den settes i ovnen.

Gjest Cruella
Skrevet

Mmmmmmmm......Chimp!

Denne skal jeg lage i morgen!

:)

Skrevet
Mmmmmmmm......Chimp!

Denne skal jeg lage i morgen!

:)

Bon apetitt! :P

Gjest GreenSky
Skrevet

Vil du ha min versjon også el. klarer du deg nå? :)

Skrevet
Vil du ha min versjon også el. klarer du deg nå?

Bring it on! :P

Skrevet
Vil du ha min versjon også el. klarer du deg nå?

Klart jeg vil ha din versjon! :D

:hoppe:

Gjest GreenSky
Skrevet

Denne oppskriften har mamma "oppfunnet", og den er uten melk/ost, for vi er allergiske begge to. Men den blir like god for det, asså!

Kok en brokkoli eller blomkål (det blir best med brokkoli, synes nå jeg, da) nesten mør. Ta vare på vannet.

3 egg

2 (grønnsaks)buljonterninger

3 - 4 spiseskjeer mel

1 teskje revet muskat (el. ferdig i pose)

pepper etter smak

3 dl. av brokkoli-vannet

Sånn gjør du det:

Visp melet i brokkoli-vannet. Må bli fritt for klumper. Tilsett deretter eggene, og visp. Rør ut buljonterningene og krydderet.

Så kutter du brokkolien i biter, og fordeler den utover en ildfast form. Hell røra utover, og gratiner det hele midt i ovnen i tre kvarter til en time på 210 grader. Du kan gjerne gratinere den mindre, til f.eks formen er stivnet helt, men jeg foretrekker at det blir en sprø, nammenam skorpe på toppen.

Det passer bra med potetstappe/makaroni/pasta og salat til.

Jeg har også laget en versjon av denne med ost til eks typen, men han foretrakk alltid den uten ost, han sa at brokkoli-smaken kom bedre frem da. Og den ER god, eksen påsto nå i alle fall at det var noe av det beste han visste. Så det så. :)

Lykke til!

Gjest Catwoman
Skrevet

Og jeg som håpte på en vegansk-brokkoligrateng.

Mente å lese et sted at du, greensky, var veganer...men husker kanskje feil

Gjest GreenSky
Skrevet
Og jeg som håpte på en vegansk-brokkoligrateng.

Mente å lese et sted at du, greensky, var veganer...men husker kanskje feil

Kult at noen følger med! Det er riktig det, jeg kaller meg veganer siden jeg ikke drikker meieriproduker/spiser fjærkre/kjøtt/fisk. Men jeg spiser egg HVIS det er økologiske egg, vel og merke, ellers ikke. Er du veganer? Det er mulig å erstatte egg med soya-mel, har jeg hørt. I midlertid spiser jeg ikke soya-mel, har lest at en da ofte får med seg tørka insekter "på kjøpet".

Gjest Catwoman
Skrevet

Kult at noen følger med! Det er riktig det, jeg kaller meg veganer siden jeg ikke drikker meieriproduker/spiser fjærkre/kjøtt/fisk. Men jeg spiser egg HVIS det er økologiske egg, vel og merke, ellers ikke. Er du veganer? Det er mulig å erstatte egg med soya-mel, har jeg hørt. I midlertid spiser jeg ikke soya-mel, har lest at en da ofte får med seg tørka insekter "på kjøpet".

Ok. Da skjønner jeg :) Ja, jeg er veganer, derfor jeg pleier å få med meg slikt. Jeg harprøvd å erstatte egg med soyamel en del ganger, pleier å funke fint. Men haraldri hørt noe om de innsektene.

Gjest GreenSky
Skrevet
Men haraldri hørt noe om de innsektene.

oooops! :oops: Sorry, skulle kanskje ikke ha sagt det. Om det gjelder all type soya-mel vet jeg jo ikke.

Skrevet

M/poteter:

Skjær poteter i skiver m/ f.eks en ostehøvel.

Sqaush i ganske tynne skiver.

Brokkoli(selvf.) i små buketter

1 hermetisk tomatboks.

litt tomatpuré

hvitløk hakket(fordel over)

oregano+basilikum+chili

ost oppå, eller så kan du jo kjøpe sånn helskost"ost"

(purre)

(tofu hvis ønskelig)

Denne er kjempegod!

Gjest Catwoman
Skrevet

Den hørtes spennende ut, Sandra. Tror nok jeg må tste ut den en gang :D

Skrevet

Jeg kan en til.. :oops:

istedet for poteter...

koke makaroni.

lage hvit saus, men da må du jo ha melk da..

men det finnes kanskje noen slags erstatning for det også...?

Resten er stort sett det samme som den andre.

Jeg lager de hele tiden, og alle som smaker synes det er kjempegodt.

Lettvint og godt.

Skrevet
Tidligere fikk man kjøpt en knallgod en som frysevare' date=' men har ikke sett på aldri så lang tid![/quote']

de har den på alle Rimi butikkene jeg har vært i:) den er såååååå god. har den alltid i fryseren jeg. legger på extra ost.

Iset

Skrevet

de har den på alle Rimi butikkene jeg har vært i:) den er såååååå god. har den alltid i fryseren jeg. legger på extra ost.

Iset

Åååååå!!! Nå ble jeg glad!!!! :P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...