Gå til innhold

Har hornsalt, men ikke natron


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg tenkte å lage kolakaker og ser i oppskriften at det kreves natron, jeg har bare hornsalt, kan jeg bruke dette istedet? Eller vil det bare bli krøll?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg vet ikke hva kolakaker er, men man skal være forsiktig med å bytte ut natron med hornsalt. Av hornsalt kan det bli en ekkel bismak av amoniakk dersom deigen er for fuktig. Dette har å gjøre med et stoff hornsalt inneholder, som reagerer på fuktighet. Hornsalt er dermed bare i oppskrifter hvor det er lite fuktighet, som i tørre kjeks o.l. Så dersom det ikke er tørre kjeks/kaker det er snakk om, ville jeg ikke byttet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...