ringblomst Skrevet 17. oktober 2003 #1 Skrevet 17. oktober 2003 Har fått så dilla på oljemarinert hvitløk, noen som har oppskrift og råd for å lage det selv? Hvor lenge skal det stå?
Veronal Skrevet 18. oktober 2003 #2 Skrevet 18. oktober 2003 Marinerte hvitløk er kjempedigg, og jeg lager det ofte. Marinerte osteterninger er like digg, forresten. Bruker ingen spesiell oppskrift når jeg marinerer - tar det litt på feelingen etter hva slags urter vi har på lager i vinduskarmen osv. Hovedingrediensene i en marinade er uansett følgende: Syre (en eller annen form for vineddik eller billig vin (tørr) - og til kjøtt må vi ikke glemme rømme, surmelk, øl osv.) + Fett (en eller annen form for olje - i kjøttsammenheng så inneholder både rømme og surmelk fett) + Smak (det du måtte ha/foretrekke - krydderurter (rosmarin, timian, oregano, basilikum osv.), sennep, pepper osv. osv. Prøv deg frem - det er vanskelig å gjøre feil!
Veronal Skrevet 18. oktober 2003 #3 Skrevet 18. oktober 2003 Jeg glemte å si at jeg foretrekker å la det stå en ukes tid (i kjøleskap), men at et par døgn er minimum.
ringblomst Skrevet 18. oktober 2003 Forfatter #4 Skrevet 18. oktober 2003 Takk for svar, da skal jeg kjøpe inn en del hvitløk på mandag og sette i gang. *gleder meg allerede*
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå