Gå til innhold

Noen som marinerer hvitløk selv?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har fått så dilla på oljemarinert hvitløk, noen som har oppskrift og råd for å lage det selv? Hvor lenge skal det stå?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Marinerte hvitløk er kjempedigg, og jeg lager det ofte. Marinerte osteterninger er like digg, forresten. :sjarmor:

Bruker ingen spesiell oppskrift når jeg marinerer - tar det litt på feelingen etter hva slags urter vi har på lager i vinduskarmen osv.

Hovedingrediensene i en marinade er uansett følgende:

Syre (en eller annen form for vineddik eller billig vin (tørr) - og til kjøtt må vi ikke glemme rømme, surmelk, øl osv.)

+

Fett (en eller annen form for olje - i kjøttsammenheng så inneholder både rømme og surmelk fett)

+

Smak (det du måtte ha/foretrekke - krydderurter (rosmarin, timian, oregano, basilikum osv.), sennep, pepper osv. osv.

Prøv deg frem - det er vanskelig å gjøre feil!

Skrevet

Jeg glemte å si at jeg foretrekker å la det stå en ukes tid (i kjøleskap), men at et par døgn er minimum.

Skrevet

Takk for svar, da skal jeg kjøpe inn en del hvitløk på mandag og sette i gang. *gleder meg allerede*

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...