AnonymBruker Skrevet 16. desember 2010 #1 Skrevet 16. desember 2010 heisann.. Er i planleggingssfasen/forhandlingsfasen med å starte opp et lite gatekjøkken. Er usikker på om jeg skal starte opp som enkeltmannsforetak eller AS. dette kommer jeg og advokaten til å diskutere om på møtet idag. blant annet også om en kontrakt som jeg og utleier av lokal har kommet frem til. det er fortsatt ikke fullt enighet når det gjelder dette. Jeg lurer på hva som er mest relevant å spørre advokaten om? hva ville du spurt om i dette tillfellet?
Illuminati Skrevet 16. desember 2010 #2 Skrevet 16. desember 2010 Hadde valgt revisor framfor advokat til dette. Skal det finansieres med egenkapital? Hvis ikke burde du ta deg en tur i banken. De ser også over kontaktene dine og gir deg råd.
AnonymBruker Skrevet 16. desember 2010 #3 Skrevet 16. desember 2010 Nå har jeg aldri drevet gatekjøkken, men jeg ville forhørt meg i forhold til f. eks hvilke krav mattilsynet setter i forhold til renholdsstandarder o.l. og i hvilken grad du er ansvarlig. Hva om folk blir smittet av maten er et relevant spørsmål. Så ville jeg også ha satt meg grundig inn i hvilken selskapsform du skal velge. Om du har god råd og har råd til 100.000 i EK for å starte et AS er det ofte å foretrekke selv om man må regne med økte kostnander til revisor. Blant annet for å begrense ditt eget personlige ansvar samt ha mulighet til å ansette deg selv og få med de samme trygdegodene som andre arbeidstakere. Det må man jo selvsagt se opp mot forventet inntjening og hvor stort du ser for deg at du skal drive. 1
Jellyfish Skrevet 16. desember 2010 #4 Skrevet 16. desember 2010 Sjekk om det finnes et etablerersenter i fylket der du bor, de vil antakelig kunne hjelpe deg med mye. Det meste av deres tjenester tror jeg er gratis.
Gjest Ms. Raggsokk Skrevet 16. desember 2010 #5 Skrevet 16. desember 2010 Jeg ville også heller spurt f.eks. en revisor fremfor en advokat, men kanskje vedkommende kan mye om emnet?
Gjest Kim Skrevet 16. desember 2010 #6 Skrevet 16. desember 2010 Med tanke på hvor mange firmaer som går belly up. Så er det helt klart sikkrest å starte et AS.
Nalla Skrevet 16. desember 2010 #7 Skrevet 16. desember 2010 Jeg går ut ifra at du har jobbet med kjøkken/mat før og er kjent med de vanlige reglene man har på et kjøkken om hygiene og mat. Hvis ikke er det mye å sette seg inn i (snakk med mattilsynet). De må kanskje uansett godkjenne kjøkkenet før drift settes igang eller? (sikkert noen KG'ere som vet dette). Men du bør vite hvordan mva skal gjøres og behandles, kjenne til arbeidsmiljøloven hvis du har planer om å ansette noen, og ha en grunnleggende økonomisk forståelse. Altså kunne litt om prissetting (selvkost/bidrag f.eks.), faste/variable kostnader, driftsavhengige og uavhengige kostnader. Lykke til
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå