Gå til innhold

Ribbetilbehør


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva serverer dere til ribba? Jeg er ikke glad i medisterkaker og -pølser, så tenker på grønnsaker. Vet jo at surkål er et must, men er det noen som har litt nye ideer? Og hvordan lager dere sausen?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her lages sausen på basisen til Toro sin sjysaus. Vil ha en lett saus til julematen.

Skrevet (endret)

Familien min har ofte byttet ut / supplert surkålen med kålstuing, og hos samboerens familie lager de noe de kaller "langkål". Men sånn utenom kål-baserte ting og poteter vet jeg faktisk ikke. Og ja, vi bruker også en slags sjysaus, men oppskriften er en av mammas hemmeligheter så den kan jeg dessverre ikke (enda).

Edit: trykkleif.

Endret av Estë
Skrevet

Kålstuing er jo kjempegodt! Kanskje jeg skal ha det til...

Skrevet

DET er sikkert knallgodt!! Tusen takk for alle forslag, folkens:-)

Skrevet

Jeg lager hjemmelaget rødkål til ribbe, og kan ikke være det foruten. Rødkål, revet eple, god eplejuice, brunt sukker og litt smør pluss salt og pepper, og gjerne hel kanel og stjerneanis i tillegg - alt i en gryte og koke til det er mørt.

Rosenkål synes jeg også hører med. Og en enkel sjysaus på hjemmelaget oksekraft, gjerne smakt til med litt ribbefett.

Skrevet

Vi bruker rødkål og ikke surkål til ribba. I tillegg bruker vi mangochutney, syltet gresskar, pickles og sølvløk. Tidligere brukte vi også tørkede epler, men har ikke funnet dem på noen år. Farmor brukte å servere svisker til ribba.

Skrevet

Jeg klarer meg med poteter og kålrotstappe til ribba, saueribba.

Skrevet

Svineribbe, fåreribbe, surkål, rødkål, kålrabistappe(viktigst!), poteter, svinemør, pølse.

Ahh, så jeg gleder meg til julemiddagen! :spise:

Skrevet

Vi har brun saus, tyttebærsyltetøy, erter og brekkbønner til. Og selvsagt potet, gulrot og surkål, medisterkaker og pølse! :)

Skrevet

Vi har rødkål, ribbefett, stekesjy (trodde brun saus til ribbe var noe en fikk kun på vegkroer) tyttebærsyltetøy, flatbrød, lefser og selvsagt pølser og medisterkaker.

Skulle jeg hatt mer grønnsaker ville jeg gått for dampede/kokte varianter. Grønn salat til juleribba blir i alle fall litt feil for meg. Gulrøtter, rosenkål og brekkbønner er førstevalg. Rødløksmarmelade, som er nevnt høyere opp, er også helt nydelig til svinekjøtt!

Skrevet

JEG er vant til brun saus, det er tradisjonskost her. Samboern min er vant til ribbefett som saus, så vi har begge deler.

Skrevet

Massevis av rosenkål.. Nydelig sammen med en god saus å ribbe ;)

Skrevet

Svinemør og sossiser. Rosenkål og poteter. Til saus bare stekesjy. Kona lærte meg en sak i fjor, eplebåter og svisker i langpanna sammen med ribba i ovnen. Det blir kjempegodt!

Gjest Elastica
Skrevet

Vi serverer potet, hjemmelaget rødkål, medisterkaker, pølser, en lett sjysaus, sennep og tyttebærsyltetøy til svineribben. Spesielt det med et godt utvalg av senneper er viktig, synes jeg. Og da gjerne søte og grove.

Til fåreribben, eller pinnekjøttet om du vil, er det kålrotstappe, poteter, sø og sennep som serveres.

Jeg får enkelte ganger servert både svineribbe og pinnekjøtt samtidig, og det er en skikkelig uting. Hver for seg er best.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...