Lillebi Skrevet 15. oktober 2003 #1 Skrevet 15. oktober 2003 Jeg har en åpnet tre-liters rødvinkartong. Skal den oppbevares i romtemperatur eller i kjøleskap?
hanni Skrevet 15. oktober 2003 #2 Skrevet 15. oktober 2003 Kommer an på hvor lenge du har tenkt til å ha den Lenger enn 3 uker: kjøleskap. Jeg synes aldri at pappviner holder seg noe lenge, synes ofte de blir sure før det har gått 3 uker også. Men jeg har reklamert noen ganger, og da har jeg faktisk fått ny kartong med anbefaling kjøleskap "mellom slagene". Lykke til
Frk Doodad Skrevet 16. oktober 2003 #3 Skrevet 16. oktober 2003 Jeg har opevart opnet pappvin i romtemperatur leeenge og det har gått helt fint det. Men det er vel og merke når det er tatt lite fra kartongen. Når det begynner å bli lite igjen i kartongen synes jeg den fort blir dårlig i romtemperatur. Så da stapper jeg den i kjøleskapet.....eller drikker den opp, hehe.
Fakse Skrevet 16. oktober 2003 #4 Skrevet 16. oktober 2003 Vanskelig spørsmål! Vinen har det selvfølgelig best i kjøleskap, og stående slik at kranen er dekket av vin (for å hindre mere luft i å trenge inn). Men samtidig vil man jo gjerne ha temperert vin når man bare skal ha ett glass en tirsdag kveld. Mitt kompromi er å sette vinen i boden. Der er det ca 10 grader, så vinen holder seg bedre enn i romtemperatur, samtidig som den ikke blir fuldt så iskald. Er det hvitvin det er sankk om er det selvfølgelig bare å putte i kjøleskapet.
Lillebi Skrevet 17. oktober 2003 Forfatter #5 Skrevet 17. oktober 2003 Takk for svar... jeg satte den i kjøleskapet. Tar den ut tidlig i morgen slik at den blir romtemperert til middagen...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå