Flua Skrevet 5. desember 2010 #1 Skrevet 5. desember 2010 Har mista oppskrifta mi på risboller uten delfiafett i. Anyone?
Arkana Skrevet 5. desember 2010 #2 Skrevet 5. desember 2010 3 ss fløte 100 g mørk sjokolade 50 g smør 2 ts vaniljesukker ca 5 dl puffet ris Smelt sjokolade med fløte. Rør inn smøret til det har smeltet. Smak til med vaniljesukker. Rør inn puffet ris. Legg små boller av blandingen på bakepapirkledt stekebrett eller i muffinsformer (enklere å håndtere) og sett kaldt til de er stivnet.
Arkana Skrevet 9. desember 2010 #4 Skrevet 9. desember 2010 Så bra. Jeg liker heller ikke risboller med delfiafett, så jeg lager alltid disse. 1
tomgang Skrevet 10. desember 2010 #6 Skrevet 10. desember 2010 (endret) Så bra. Jeg liker heller ikke risboller med delfiafett, så jeg lager alltid disse. Enig med du. Blir så altfor kraftig smak på risbollene. Takk for at du delte din oppskrift. Endret 10. desember 2010 av tomgang
BareBea Skrevet 11. desember 2010 #7 Skrevet 11. desember 2010 hvor lenge står disse seg? med tanke på at det er ukokt fløte i de? Oppbevares vel best i kjøleskap?
Arkana Skrevet 11. desember 2010 #8 Skrevet 11. desember 2010 De oppbvares best i kjøleskap ja, ellers blir de fort litt for myke. Hvor lenge de holder seg vet jeg ikke, de blir fort spist opp her, men jeg har hatt dem i allefall i en uke uten problemer.
Huttetutta Skrevet 5. desember 2022 #9 Skrevet 5. desember 2022 Hvorfor er det fløte? Kan det droppes?
Arkana Skrevet 5. desember 2022 #10 Skrevet 5. desember 2022 Både smør og sjokolade blir ganske hardt når det stivner så fløten gjør sjokoladekremen mykere. Jeg ville ikke droppet fløte, men du kan bytte det med f.eks. kokosmelk eller et annet melkefritt alternativ om du ikke vil bruke vanlig kremfløte. Det finnes også en variant av risboller helt uten fløte, men hvor man i stedet pisker eggedosis av egg og sukker før man har i kaffe, smør og sjokolade. F.eks. denne oppskriften (og du kan selvsagt velge en annen type fett i stedet for delfia).
visp Skrevet 5. desember 2022 #11 Skrevet 5. desember 2022 Jeg har alltid bare laget de med glasur som jeg normalt lager til sjokoladekake: melis, kakao, litt smeltet smør og kaffe til passe konsistens. Syns dette er bedre enn de med delfiafett.
Arkana Skrevet 5. desember 2022 #12 Skrevet 5. desember 2022 Kaffe vil fungere på samme måte som fløte ja, for å mykne opp kremen litt, så det er definitivt også et alternativ.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå