Nilma Skrevet 15. oktober 2003 #1 Skrevet 15. oktober 2003 Inspirert av tråden om "Hvordan tilberede blodpudding", der det ser ut til at alle bruker kjøpt blodpudding, tenkte jeg å legge ut oppskriften på hjemmelaget blodpudding. MYE bedre enn den kjøpte, som jeg for øvrig synes er fæl. Dette er en stor porsjon, men det går fint an å fryse restene godt innpakket. Blodpudding. 1 l blod 1 l melk 1 kopp grøtris 200 g knust (rug-)kavring 100 g sukker 1/2 ts hver av nellik, pepper, allehånde og ingefær 1 ts salt 1 pk rosiner Kok grøt av ris og melk. Avkjøles. Bland grøten med resten av ingrediensene og la det hele trekke en stund (opptil 1 time). Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir og legg noen smørklatter her og der på toppen. Stekes på 160 grader i ca. 1 time. Skikkelig god høstmat! :D
Gjest gjest1 Skrevet 15. oktober 2003 #2 Skrevet 15. oktober 2003 Åhh Det hørtes godt ut. I min hjemmelgde skal det også være spekk. Skal se om jeg finner oppskriften hjemme.
Nilma Skrevet 15. oktober 2003 Forfatter #3 Skrevet 15. oktober 2003 Ja, det er ofte spekk eller talg i blodpudding, men siden jeg ikke synes noe om noen av delene, bruker jeg smør for å gjøre den saftigere. Fint om du legger inn din oppskrift også, jeg lager bare denne -mammas oppskrift, som jeg alltid har spist- så det kunne vært morsomt å se / prøve en annen variant for en gangs skyld.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå