Gå til innhold

Hjemmelaget blodpudding!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Inspirert av tråden om "Hvordan tilberede blodpudding", der det ser ut til at alle bruker kjøpt blodpudding, tenkte jeg å legge ut oppskriften på hjemmelaget blodpudding. MYE bedre enn den kjøpte, som jeg for øvrig synes er fæl.

Dette er en stor porsjon, men det går fint an å fryse restene godt innpakket.

Blodpudding.

1 l blod

1 l melk

1 kopp grøtris

200 g knust (rug-)kavring

100 g sukker

1/2 ts hver av nellik, pepper, allehånde og ingefær

1 ts salt

1 pk rosiner

Kok grøt av ris og melk. Avkjøles. Bland grøten med resten av ingrediensene og la det hele trekke en stund (opptil 1 time).

Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir og legg noen smørklatter her og der på toppen.

Stekes på 160 grader i ca. 1 time.

Skikkelig god høstmat! :D

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Åhh Det hørtes godt ut.

I min hjemmelgde skal det også være spekk.

Skal se om jeg finner oppskriften hjemme.

Skrevet

Ja, det er ofte spekk eller talg i blodpudding, men siden jeg ikke synes noe om noen av delene, bruker jeg smør for å gjøre den saftigere.

Fint om du legger inn din oppskrift også, jeg lager bare denne -mammas oppskrift, som jeg alltid har spist- så det kunne vært morsomt å se / prøve en annen variant for en gangs skyld.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...