MonThe Skrevet 1. desember 2010 #1 Skrevet 1. desember 2010 Hei:) Sikkert et kjempedumt spørsmål, men spør allikvel jeg Har lest at man kan varmebehandle spekemat som salami/pepperoni etc slik at det er trygt å spise det. Er det trygt å spise det også etter at salamien er blitt kald igjen? F.eks. på kald pizza.. Håper noen av dere erfarne, kloke KGdamer kan gi meg et svar
LineGourmet Skrevet 1. desember 2010 #2 Skrevet 1. desember 2010 Fra matportalen: Kan jeg spise parma- og serranoskinke og annen spekemat? Verken parma- eller serranoskinke bør spises av gravide fordi begge deler er speket kjøtt. Andre eksempler på spekemat er fårepølse, salami, fenalår, morrpølse osv. I all spekemat vil det være en viss risiko for å finne bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Norske matmyndigheter har derfor valgt å gi gravide det enkle rådet at de ikke bør spise spekemat i løpet av svangerskapet. Hvis man varmebehandler spekematen godt, kan gravide spise dette. http://matportalen.no/artikler/2010/4/1272367047.63
SummerJoy Skrevet 1. desember 2010 #3 Skrevet 1. desember 2010 Helt trygt. Bakteriene kan ikke "blusse" opp igjen, når de først er drept.
LineGourmet Skrevet 1. desember 2010 #4 Skrevet 1. desember 2010 Er det trygt å spise det også etter at salamien er blitt kald igjen? F.eks. på kald pizza.. Å nei, men det vet jeg ikke... kan du ikke varme pizzaen igjen da.. ? bedre det
MonThe Skrevet 1. desember 2010 Forfatter #5 Skrevet 1. desember 2010 Lurte på å lage pizzasnurrer til en biltur (ca fem timers kjøring) , og da holder de seg ikke varme Men hvis det stemmer det Summerjoy skriver så skal det gå bra det. Takk damer!
Trampe Skrevet 1. desember 2010 #6 Skrevet 1. desember 2010 Når bakteriene er borte, blusser de ikke opp igjen. Du kan godt spise kald pizza!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå