Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei:)

Sikkert et kjempedumt spørsmål, men spør allikvel jeg :P

Har lest at man kan varmebehandle spekemat som salami/pepperoni etc slik at det er trygt å spise det.

Er det trygt å spise det også etter at salamien er blitt kald igjen?

F.eks. på kald pizza..

Håper noen av dere erfarne, kloke KGdamer kan gi meg et svar ;)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fra matportalen:

Kan jeg spise parma- og serranoskinke og annen spekemat?

Verken parma- eller serranoskinke bør spises av gravide fordi begge deler er speket kjøtt. Andre eksempler på spekemat er fårepølse, salami, fenalår, morrpølse osv. I all spekemat vil det være en viss risiko for å finne bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Norske matmyndigheter har derfor valgt å gi gravide det enkle rådet at de ikke bør spise spekemat i løpet av svangerskapet.

Hvis man varmebehandler spekematen godt, kan gravide spise dette.

http://matportalen.no/artikler/2010/4/1272367047.63

Skrevet

Helt trygt. Bakteriene kan ikke "blusse" opp igjen, når de først er drept.

Skrevet

Er det trygt å spise det også etter at salamien er blitt kald igjen?

F.eks. på kald pizza..

Å nei, men det vet jeg ikke... kan du ikke varme pizzaen igjen da.. ? bedre det ;)

Skrevet

Lurte på å lage pizzasnurrer til en biltur (ca fem timers kjøring) , og da holder de seg ikke varme :P

Men hvis det stemmer det Summerjoy skriver så skal det gå bra det.

Takk damer! :)

Skrevet

Når bakteriene er borte, blusser de ikke opp igjen. Du kan godt spise kald pizza!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...