Gjest Lea Skrevet 14. oktober 2003 #1 Skrevet 14. oktober 2003 Hva slags krydder bruker dere i stekt ris? Jeg får liksom ikke den riktige smaken på risen.. Den skal være litt sterk på en måte. Bruker som regel ris, skinke/kylling, erter og gulrøtter (og evt. mais) i tillegg til egg. Til nå har jeg krydret med pepper og aromatkrydder, men trenger nok tips om andre kryddere jeg kan hive oppi.
Gjest Poirot Skrevet 14. oktober 2003 #2 Skrevet 14. oktober 2003 soyaolje, helst av indonesisk type (er sterk, men mere søt enn den kinesiske).
Gjest Hilde K S Skrevet 14. oktober 2003 #3 Skrevet 14. oktober 2003 Jeg bruker kun sojasaus og karri. Karrien pleier jeg å kjøpe på en kinarestaurant, men jeg bruker vanlig soyasaus fra Rema...
Gjest Lea Skrevet 14. oktober 2003 #5 Skrevet 14. oktober 2003 Karri har jeg ikke tenkt på. Men blir ikke soyasaus bare salt da? Takk for tipsene forresten! :D
chimp Skrevet 14. oktober 2003 #6 Skrevet 14. oktober 2003 Soyasaus er salt, ja, men har allikevel en helt spes smak som gjør risen spes god!
Gjest Poirot Skrevet 14. oktober 2003 #7 Skrevet 14. oktober 2003 Karri har jeg ikke tenkt på. Men blir ikke soyasaus bare salt da? Takk for tipsene forresten! :D Tenger ikke ta i så mye, 2-3 spiseskjeer kan være nok. SDkal jo ikke renne av saus. Men som sagt: indonesisk er mindre salt.
Gjest Lea Skrevet 14. oktober 2003 #8 Skrevet 14. oktober 2003 OK, da prøver jeg. Er ikke så veldig glad i soyasaus, men litt blandet i risen går sikkert greit. Jeg får prøve meg litt frem med mengden kanskje? Hvor mye soyasaus bruker dere da? Sånn cirka?
Gjest Lea Skrevet 14. oktober 2003 #9 Skrevet 14. oktober 2003 Og der hadde jeg fått svar før jeg spurte! Takk takk!
chimp Skrevet 14. oktober 2003 #10 Skrevet 14. oktober 2003 Knip inn på d andre saltet hvis du er redd for saltmengden. Jeg bruker ikke så mye soyasaus, kanskje en ss el to......
mellom Skrevet 14. oktober 2003 #11 Skrevet 14. oktober 2003 jeg steker risen ofte i et godt buljongpulver, litt soyasaus og paprikapulver. og mye annet selvsag - som for eksempel litt raspet ingefært, litt chili og hvitløk.
Gjest Embla s Skrevet 14. oktober 2003 #12 Skrevet 14. oktober 2003 Kinesisk 5-spice krydder (ferdig blanding) gjør seg også godt!
Gjest Lea Skrevet 14. oktober 2003 #13 Skrevet 14. oktober 2003 Hmm.. må visst på Makro en tur og jakte på krydder i morgen :D
Frk Doodad Skrevet 14. oktober 2003 #14 Skrevet 14. oktober 2003 Jeg kjøpte en søt soyasaus på invandrerbutikk. Kjempegod, og slipper å være redd for at maten skal ble for salt!! Den bruker jeg i div, pannestekte retter inkl.stekt ris! (Men kan fortsatt ikke overdrive bruken, da kan det jo bli for søtt :-? )
Gjest Lea Skrevet 14. oktober 2003 #15 Skrevet 14. oktober 2003 Skal sjekke hva jeg finner i morgen (hvis jeg gidder). Makro anbefales forresten for de som vil ha godt utvalg i krydder, ris og oljer. Ligger like ved Sportshuset på Ryen i Oslo.
Nilma Skrevet 15. oktober 2003 #16 Skrevet 15. oktober 2003 Hvis du ikke liker soyasaus, kan du jo prøve østerssaus. Den er også ganske salt, men gir en rikere / fyldigere smak enn soyasaus.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå