Gå til innhold

Hjemmelaget burger


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

De fleste oppskriftene jeg har funnet sier at man (bare) skal tilsette salt og pepper. Jeg synes det høres litt tamt ut. Hva annet er godt å slenge i?

Og en ting til. Jeg tenkte å bruke kjøttdeig av rent oksekjøtt. Jeg har ikke vært helt heldig med det når jeg har prøvd å bruke det som vanlig kjøttdeig, den "smuldrer opp" på en måte. Hva skal jeg tilsette? Egg, mel..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg pleier å bruke egg, salt og pepper bare. Innimellom en dæsj tabasco for litt ekstra piff.

Du kan fint bruke oksekjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker elgkjøttdeig eller kabonadedeig.

Så tar jeg oppi salt, pepper, grovhakket løk og litt vann og litt potetmel. Er ikke alltid jeg tar oppi potetmel, for det blir likegodt uten.

Tror det er noen som tar oppi litt muskatnøtt, men er ikke helt sikker ... :klø:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løk, egg for å binde burgeren ordentlig sammen, krydder etter lyst og raspet mozzarella bruker jeg i tillegg til kjøttdeigen og salt&pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar, dere!:)

Jeg har hatt løk og diverse krydder i. Og et egg + litt potetmel. Håper det blir bra. :)

TS

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løk, egg for å binde burgeren ordentlig sammen, krydder etter lyst og raspet mozzarella bruker jeg i tillegg til kjøttdeigen og salt&pepper.

Mozzarella rett i deigen? Det skal garantert prøves neste gang. Jeg elsker ost! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mozarella i deigen hørtes veldig godt ut!

Jeg har en oppskrift med Worchestershire-saus og soyasaus. Nå husker jeg ikke blandingsforholdet her, men jeg mener det er 1 ss W-saus og 2 ss soyasaus. Det blir veldig godt med mye smak.

Løk.

Bruker egg som bindemiddel.

Muskatnøtt som noen nevnte lenger oppe er vanlig å bruke i kjøttkaker. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begrepet "hjemmelaget" fascinerer meg. Hjemmelaget for de fleste betyr ikke bare at man lager noe selv, istedenfor å kjøpe det ferdiglaget. Det ligger også et ønske i bunn, om å lage noe som smaker anderledes. Naturlig nok. Desverre er dette behovet for at det skal skille seg ut ofte så stort, at mange ender opp med å overdrive. Jeg har smakt "hjemmelagde burgere", hvor kokken helt tydelig har gått amok i krydderskapet - løkpulver, hvitløkspulver, urter, diverse blandingskrydder, ost er eksempler på ting som kan være fristende å blande oppi burgeren - likevel vil jeg si at less is more.

Bruk gode råvarer og hold det enkelt, så blir det godt . Og "hjemmelaget"! =)

Jeg lager det med følgende ingredienser:

Kjøttdeig

Egg

Salt, pepper

Litt dijonsennep

Finnhakket løk

Prøv deg litt frem, men hold det enkelt =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker egg og Tine kremost med krydder, det setter en utrolig god smak og det blir veldig saftig. Anbefales å prøve :)

Endret av Snil@
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Karbonadedeig, hakket løk, evt hvitløk, hakket chili eller cayennepepper, salt og pepper. Og egg, potetmel, salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg bruker kyllingkjøttdeig, med en pose tzatziki(?) pulver oppi. det blir knallgodt!

Å, ja! Det er kjempegodt. "Greske" burgere er noe av det beste jeg vet! :popcorn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Karbonadedeig er ikke så veldig egnet for å lage hamburgere synes jeg, det er rett og slett for lite fett i den :)

Å?.. Ikke mine.. de blir så sunne og gode atte... ;)

Og ikke trenger jeg egg heller, for de detter ikke fra hverandre.

Endret av Quasis
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For smaken: Salt og pepper, selvfølgelig. "Hemmeligheten" min er en klype korianderpulver og en klype spisskumminpulver, som fås i alle innvandrerbutikker. Disse to krydderne er sammen med chili de viktigste krydderne i tacomix, så du kan bruke to klyper tacomix hvis du ikke får tak i koriander/spisskummin.

Ellers hva man pleier å ha i burgerne - jeg pleier å ha litt strøkavring og egg, men det er jo bare for konsistens.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...